9. Äitiysneuvolakäynti + sala-asukki

Pitää ihan ensin avautua viime yöstä, joka ei todellakaan ollut mikään normiyö... 
Täytyy kiittää M:ää joka sattui eilen jäämään tänne, sillä meillä oli tilanteita tilanteiden jälkeen illalla. Mm. R tuli kotiin silmä verenpurkaumaa täynnä, kun eräs lapsi oli heittänyt häntä KIVELLÄ SILMÄÄN!! ..asian puinti ko. lapsen äidin kanssa on vielä kesken.. 
Ja itsellä oli loppuillasta/yöstä kovia vaikeuksia saada Lina nukkumaan, joten pelastava enkeli M kävi niin R:n kanssa päivystyksessä, kun vielä lopulta sai Linan nukkumaan. Joskin kello oli silloin jo 02 yöllä... Mutta nukkumaan meni! 

Menin itse yhden maissa yöllä nukkumaan alakerran sohvalle siinä toivossa, että saisin nukuttua edes muutaman tunnin ennen aamun aikaista herätystä. M jäi Linan kanssa taistelemaan yläkertaan. 
Ja todellakin muutamaksi tunniksi se jäi - heräsin neljän jälkeen vessaan ja kävin samalla keittiössä juomassa. Hetken unta haettuani havahduin ihme ääniin. Ensin luulin, että se on R, joka kävelee unissaan (tätä tapahtuu todella usein), sitten luulin, että ääni tulee alakerrassa sijaitsevasta A:n huoneesta ja lopulta pelästyin, että Lina oli herännyt, päässyt pois sängystä ja koittaa tulla rappusia yksi alas.. Joten nousin ja lähdin etsimään äänen alkuperää. 
Ette ikinä arvaa kuinka se kakkis melkein lorahti housuun, kun tajusin, mikä ääni se oli!!!! Ääni tuli roskiskaapista ja siellä myllersi elämääkin äänekkäänpi (toivottavasti) hiiri!! En todellakaan lähtenyt selvittämään hiiren/rotan/hamsterin kokoluokkaa, vaan kiipesin rappuset ehkä raskausajan nopeiten ylös herättämään M:ää. Siinä me sitten yhdessä kuunneltiin sitä rapinaa keskellä yötä.

Mä en voi sietää jyrsijöitä. En lemmikkeinä, en hamstereina, en marsuina, en edes välttämättä pupuja - hampaat, huih! Saatika sitten villejä hiiriä tai rottia! Voin kertoa, etten jäänyt alakerran sohvalle nukkumaan loppuyötä. Tai nukkunut loppuyönä ollenkaan. 
Kuuden maissa M kävi äitinsä kanssa kaikki roskiskaapista ruokakomeroon läpi, muttei rapisuttelijaa enää löytynyt - mutta isoja koloja roskiskaapista löytyi. Jeeejee! Eli odotettavissa on tuholaistorjuntaa ja unettomia (unettomampia, jos vielä voi olla) öitä. 

Mua ällöttää.

Mutta, mutta. Torkutettuani 40min aamulla pääsin kuin pääsinkin ylös ja neuvolaan! ...hieman ehkä kiireessä. 

Edellisestä käynnistä oli taasen se viikko, joten eipä me sen ihmeempiä rupateltu. Synnytyksestä ja siitä mahdollisesta käynnistämisestä, vauvan painosta ja turvotuksista joristiin hetki. 

Mitat (suluissa edellisen kerran mitat):

Paino: +11,5kg (+ 10g)
RR: 126/80 (115/77) 
Sydänäänet: 145-155 (165-170)   
Kohdunpohjan korkeus: 35 (32,5)   
Pissa: puhdas (puhdas)
Liikkeet: ++ (++) 
Vauvan asento: RT
 
Viimeksihän terkkari ihmetteli painonlaskua.. Nyt, kun sitä oli tullut tuo 1,5kg viikossa lisää, niin hän ei sanonut sanaakaan. Ehkä ollaan jo niin pitkällä, ettei sellaisista enää puhuta? 
 
Käynnin päätteeksi kuulin sen lauseen, jota olen odottanut jo hyyyvin pitkän aikaa:
"Me ei enää varata sulle tänne meille neuvola-aikaa ollenkaan". 

4 kommenttia

 1. APUA!! Aatella jos se tulee huomenna, oisin taas onnistunu arvauksessani :D

  VastaaPoista
 2. Meillä noita hiirulaisia myös välillä kaapissa vilistää..miten niin pieni elukka voi pitää niin järjetöntä meteliä?

  Hei nyt sitten Ellu syntyy 12.6. Klo 9.20 niin kuin veikkasin. :) Eikös? :D

  VastaaPoista
 3. Tänä aamuna oli yks hiiri loukussa. Ilmeisesti ei oo ihan kotihiiri... Tuolta metsästä varmaan joku metsähiiri tullu. Meillä on niin fiksu naapuri, että se heittelee omalle takapihalleen jotain keksejä/siemeniä/ruokaa ja ruokkii lintuja!!!!! Se tietty houkuttelee apajille vähän muitakin elukoita kuin pelkkiä varpusia. Prkl.

  No nyt ollaan kyllä valitettavasti vielä kotona :D Vaikkakin yöllä oli taas jos jonkinmoista tuntemusta, mutta tuntemuksiks ne sit jäi :/

  VastaaPoista