8. Äitiysneuvolakäynti

Jotenkin turhaa, että näitä käyntejä on näin tiheään.. Tai itsestä tuntuu, että on koko aika jossain mitattavana, kun viime viikolla tuli käytyä neuvolassa ja kaksi kertaa TYKSissä. 
Mutta onhan se kiva kuulla ne sydänäänet ja kuulla, että kaikki on ihan hyvin. 
Huomenna pääsen taasen kurkkimaan Ellua, sillä mulla on TYKSissä vähän mukavampi käynti, nimittäin FOPP-tutkimukseen liittyvä käynti ja siihen sisältyy ultra. 

Tänään neuvolassa mut vastaanotti oman terkkarin sijainen, omani on ilmeisesti jäänyt äitiyslomalle. Näin päättelisin. 
Raskausviikkoja tänään on kasassa 36+4 ja olo on tuskaisen hyvä. Muuten ihan ok, mutta vatsakipu tai supistukset eivät ole poistuneet mihinkään. Välillä on ihan sellainen olo, että synnytys käynnistyy, mutta sitten se junnaa monta tuntia paikoillaan ja lopulta supistukset hiipuvat pois. Todella ärsyttävää. Mutta toisaalta Ellu saakin venailla vähintään lauantaihin, jotta viikkoja on se 37 kasassa, eikä mitään keskosjuttuja tarvitse käydä läpi. 
Samalla reissulla tänään myös Lina sai 1-vuotisrokotteesta puuttuvan rokotteen. 

Sitten niitä mittoja (suluissa edellisen kerran mitat):

Paino: +10kg (+ 11,3g)
RR: 115/77 (121/73) 
Sydänäänet: 165-170 (145-155)   
Kohdunpohjan korkeus: 32,5 (32)   
Pissa: puhdas (+/TYKS)
Liikkeet: ++ (++) 
Vauvan asento: RT
 
Paino on lähtenyt laskemaan. Sen tiesin itse jo etukäteen, mutta en siitä ajatellut mitään sanoa. Terkkari kuitenkin otti asian puheeksi - painosta puhuttiin siis ensimmäistä kertaa koko raskauden aikana. Tätä aikaisemmin painosta ei oltu puhuttu mitään, ei hyvää eikä huonoa. Se kun (ainakin omasta mielestäni) on pysynyt maltillisena. 
Nyt kuitenkin sen laskiessa terkkari alkoi kyselemään enemmän ja minulle tuli hieman olo, että teen jotain väärin. Kuitenkin turvotukset lisääntyvät jatkuvasti, mutta paino laskee... Tiedän sen kyllä itsekin, että syön aivan liian vähän, mutta tällä hetkellä en asialle pysty oikein mitään tekemäään. Ruoka kun ei yksinkertaisesti mene alas. 
 
Vauva on jo niin alhaalla, että terkkarilla oli hieman ongelmia Ellun paikantamisen kanssa. Päätä ei ole missään :D
Sydänäänet huitelivat taas hetken todella korkealla vaikka Ellu pysyi ihan paikoillaan (ei tarvinnut edes dopplerilla kiiruhtaa perässä). TYKSissähän sydänäänet viipyivät kauan 180 - 220 ja sitä jouduttiin seuraamaan pidemmän aikaa käyrällä. Kukaan ei kuitenkaan ole ollut missään vaiheessa mitenkään superhuolissaan äänistä. Pitäisikö minun olla? 
 
Seuraava neuvola varattiin jo ensi viikolle. Huomenna matkustelen heti aamusta TYKSiin ja viikonlopun saakin tässä välissä huilahtaa. Toivottavasti saa. 
 
 

6 kommenttia

 1. Tokassa raskaudessa oli loppuvaiheessa tuota, että vauvan sydänäänet oli korkealla. Kerran olin käyrillä sen takia, mutta meni ohi ja synnytyksen aikana jouduin makoilemaan tuskastuttavan pitkiä pätkiä kun äänet huiteli siellä 200. Ymmärsin, että jos tulevat sieltä alas, niin ei tarvitse murehtia. En tiedä sitten onko käytäntö muuttunut.

  VastaaPoista
 2. Eikait niissä oo mitään vaaraa jos on noi korkeet, tärkeintä taitaa olla vaihtelu. Mää jouduin 36 viikon lääkärissä uuelleen käyrille, kun ei ollu tarpeeks kuulemma vaihtelua.. ja sit Mimin synnytys käynnistettiinki sen vuoksi, ettei löytyny riittävästi vaihtelua äänistä eikä synnytys edennyt itsekseen. :) Joten en huolestuis jos ne pelkästään on korkeat, jos kerta lääkäritkään ei enempää huolehi.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että löysin blogisi! Olen itsekin turkulainen lapsiperhebloggaaja. Ollaan melko samassa vaiheessa raskauksissa, mulla on nyt rv 33+1 meneillään. Nyt on ruvennut olemaan kovasti liitoskipuja ja supistuksiakin jonkin verran, kun olen joutunut kantamaan ja nostelemaan flunssaista esikoista enemmän kuin yleensä, mutta aika vähillä vaivoilla olen tässäkin raskaudessa päässyt :)

  http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos

  VastaaPoista
 4. Näin mäkin ymmärsin, että jos tulevat alas ja rauhottuvat, niin ei oo mitään aihetta murehtia...

  VastaaPoista
 5. Sen mäki tiesin, että siinä sitä vaihtelua kattellaan :)
  Pitäis huidella 120-160 välillä...

  En mäkään sitä asiaa alkanu sen enempää stressaamaan, kun ei esim. siellä tyksissä lääkäri ottanu niihin ääniin mitään kantaa.

  VastaaPoista
 6. Hei hienoa!

  Nyt pääsen itsekin lisäämään jotain uutta lukulistalle :)

  VastaaPoista