Turistina Turussa

Meillä on kesäsuunnitelmat vielä täysin auki. Se on varmaan ymmärretävää, sillä meillä odotellan pikkusiskoa syntyväksi koko kesäkuun ajan... Joten en ole järkännyt yhtään mitään menoa pakollisten lisäksi kesäkuulle tai muullekaan kesälle. 
Isommat tytöt ovat vielä sen lisäksi kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa yhteensä 2,5 viikkoa poissa kotoa, joten eipä meillä minnekään lähdetä matkustelemaan kimpassa. Silti olen miettinyt menoja heinäkuulle ja varsinkin elokuulle, jolloin tytöt ovat koko kuun kotona aina siihen "surulliseen" koulujen alkuun saakka. Heinäkuussa isommat ovat vielä viikon poissa, juuri siihen saumaan, kun olin ajatellut, että voitaisiin jotain tehdä, kun vauvakin alkaa olemaan jo hieman isompi ja matkustusystävällisempi. Toivottavasti. 
Vauvan syntymän vuoksi en ole suunnitellut lähteväni Turkua kauemmas, joten pohdinnat siitä, mitä täällä meillä lähellä voisi tehdä, ovat käyneet kuumina. 
Päätin siis ottaa selvää, että mitä ne turistit täältä Turusta tulevat hakemaan ja mitä täällä voi lasten kanssa tehdä! 
Jos vaikka teistäkin joku päättäisi rohkaistua ja tulla "meillä päin" käymään!Ihan ensin tulee mieleen kaikki museot. Meillä R on pieni museofriikki ja tykkää ihan kauheasti kaikista vanhoista asioista ja tutkia museoita. 
Lapsia kiinnostavia kohteita ovat mm. Turun Linna (myös ehdottoman ihana piknikpaikka puistoineen!), Luostarivuoren Käsityöläismuseo, Apteekkimuseo, Aboa Vetus & Ars Nova, Biologinen museo ja Kuralan kylämäki. Viimeistä lukuunottamatta kaikki löytyvät keskusta-alueelta. Lisäksi läheltä keskustaa löytyy Kupittaanpuisto ja erityisesti siellä lapsia leikittävä Seikkailupuisto. Kupittaanpuistossa on myös mm. maauimala, liikennepuisto ja lintupuisto. Kupittaalle kannattaakin lähteä koko päiväksi, ottaa kunnon eväät mukaan ja kierrellä ihan rauhassa ja antaa lasten leikkiä. 
Itse Seikkailupuisto on täysin ilmainen lasten leikkipaikka, mutta sieltäkin löytyy joitain parin euron maksullisia kohteita lapsille, kuten pomppulinnaa ja muita "erikoisuuksia". Myös liikennepuisto maksaa parisen euroa per lapsi.
Maauimala on myös luonnollisesti maksullinen, mutta mikä sen mukavampi tapa lopettaa leikkipäivä kuin pulahtaa veteen ja pestä hiekkapölyt pois polskimalla!? 
Kupittaalla järjestetään sunnuntaisin Lasten liikunnan ihmemaa, joka on maksuton tapahtuma 1-12 -vuotiaille lapsille. 
Jos mielii vähän matkustaa Turun ulkopuolelle ja maksaa enemmän viihtymisestä, niin silloin kannattaa lasten kanssa suunnata Naantaliin ja Muumimaailmaan. Tietty kohderyhmä ei ole enää meilläkään ihan nuo kaksi isoimpaa, mutta Lina olisi varmasti Muumimaailmassa täysin hatioissaan.. Olenkin harkinnut Linan kanssa kahdestaan sinne menemistä, sillä isompia on sinne turha raahata kiukuttelemaan. Naantalissa on myös muutakin hienoa nähtävää kuin pelkkä Muumimaailma, joten jos sinne päin suuntaa, kannattaa ehdottomasti tutustua myös Naantalin ehdottoman kauniiseen vanhaan kaupunkiin!
Toisessa suunnassa, Liedossa, on myös Zoolandia, josta varmasti koko perhe saa jotain irti.Joten onhan tässä jo vaikka ja mitä tekemistä lapsille ja koko perheelle! Kaiken lisäksi aika edullisestikin! 
Vaikka sitä aina ajattelee, ettei omassa kaupungissa ole mitään tekemistä, niin kannattaa ottaa selvää ja tutkia hieman mahdollisuuksia. Nämäkin kohteet ovat meidänkin poppoolle helposti tavoiteltavissa, eli ei tarvitse miettiä mitään erikoisjärjestelyitä tai mittavia lastenhoitosuunnitelmia. Kaikki kun ovat lähellä. 
Meillä lasten suosikit ovat juurikin nuo eri museot ja Kupittaanpuisto. Kupittaalla me yleensä kesäpäiviä vietelläänkin piknikkorin kanssa ja nautitaan auringosta. 
Museoissa olen kierrellyt R:n kanssa ennen kahdestaan, mutta ajattelin ottaa tänä kesänä mukaan myös A:n ja pienemmät tytöt. Ainakin sen mukaan, miten museoon pääsee helposti rattailla sisään (mm. Apteekkimuseo ei ole kovin ratasystävällinen). Jos haluatte ottaa itse enemmän selvää, niin klikkaile jokaisen kohteen kohdalla olevaa linkkiä erikseen. 
Lisäksi kaikki Turun museot löytyvät tämän linkin alta.
Kaikki vinkit Turun tarjonnasta löytyy helposti Visit Turku -sivuilta, joilta löytää kaiken majoituksesta, festareista ja erilaisista nähtävyyksistä aina ruokapaikkoihin! 
Eikä kannata unohtaa, että Turusta pääsee myös laineille keinumaan, eli laivalle! 

Tervetuloa Turkuun - täällä mekin leikitään turisteja tänä kesänä! ;)

2 kommenttia

  1. Ai ku kiva postaus, sattui meille juuri sopivasti. Tullaan turistiksi Turkuun itä-Suomesta kesäkuussa ja miettinyt mitä muuta Muumimaailman lisäksi tehtäisiin. Joten kiitos, tästä sai monta vinkkiä ja säästyi itseltä tutkimisen aika :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, että tästä oli hyötyä! Postaus täytti siis tehtävänsä.
    Tervetuloa Turkuun turistelemaan :)

    VastaaPoista