Toukokuu

Taas uusi kuukausi. Taas uudet menot. Taas uudet jutut. 

Vaikka kuinka jarruttelisi, niin näin se elämä vain menee ja rullaa joka hetki eteenpäin. 

Toukokuussa meillä on luvassa Linan eeg, lisää rokotuksia, äitiysneuvolaa ja yksivuotiskuvausta. A käy ensi viikon toista koulua, jonne hän syksyllä vaihtaa kokonaan ja R:n elämä näyttää pyörivän tutuilla positiivisilla teemoilla. 
Toukokuun olisi olettanut alkavan jollain muulla tapaa kuin lumisateella - kyllä, meillä oli aamulla maa valkoinen! Naureskeltiin, että voitaisiin näin Vapun kunniaksi lähteä sitten vaikka pulkkamäkeen. Onneksi lumi on jo sulanut ja taivaalta näyttäisi satavan ihan sitä pelkkää vettä. Torireissut ja Tivolit jäävät tänä vappuna käymättä ja siirtyvät ensi vuoteen. Tänään lapset saavat katsella niitä elokuvia, joita ovat pitkään halunneet katsella ja Viaplay käy kuumana. 

Asunto pitäisi myös sisustaa mieleiseksi ja laitella pihat kuntoon. Itsellä on vielä toukokuu aikaa kykkiä pensaiden juurella ja laittaa pihaa kuntoon, kesäkuussa siihen tuskin enää pystyn. 
Lamppuja pitäisi hankkia pariin huoneeseen ja meiltä puuttuu keittiöstä kaksi tuoliakin.. Pieniä hankintoja, joita listatessa lista muuttuukin pitkäksi.

Itse alan olemaan aika huonossa kunnossa, noin fyysisesti. Raskaus on ottanut kropasta vallan, eikä varmastikaan tule tulevaisuudessa ainakaan helppaamaan. Tätä on jo melkein odotettukin - koska pitää alkaa lepäilemään. 
Tiistaina olin kaverini kanssa ostoksilla ja ostosreissun päätteeksi odottelin bussia yksinäni pysäkillä ja siinä sitten istuessani taju lähti hetkeksi pois. Se pelästytti ja pysäytti. Nyt pitää alkaa huolehtimaan itsestään, eikä vain keskittyä muihin. Sitten kun vielä osaisi vaatia sitä muiltakin. 
Joten toukokuussa lupaan itselleni, että aikaa Annukalle tulee enemmän ja muut saavat opetella hoitamaan asioitaan ihan itsekin. 

Tänään voi myös todeta, että meillä on ensi kuussa vauva! Kamalan ihana ajatus. Kamala, sillä meillä ei vieläkään ole sitä sänkyä, samoiten uusi turvakaukalo pitää hankkia ennen vauvan syntymää. Lina tarvitsee myös turvaistuimen. Vaikkei meillä ole autoa, niitä tarvitaan silti silloin tällöin. Esimerkkinä maaliskuinen ambulanssireissu, jolle ei oltaisi päästy, jollei istuinta olisi löytynyt... 
Myös pieniä yksityiskohtia on laittelematta ja erilaisia viilauksia tekemättä. Vauvan tuloa varten siis. 

Toukokuu on siis touhua täynnä! 
Blogin puolella siirrytään hetkeksi enemmän pohtiviin ja ajatuksenomaisiin postauksiin ja tarkoituksena on hieman purkaa sydäntäkin.  

Toivottavasti teillä on vähälumisempi toukokuun alku kuin meillä! ;)

3 kommenttia

 1. Täällä satelee rättejä taivaalta :) Ihanaa toukokuuta ja loppuodotusta!

  VastaaPoista
 2. Moikka. Meillä ois tarpeettomana vauvan kaukalo. Ostettiin se käytettynä mutta ollut meillä käytössä alle 10krt kun meilläkään ei autoa ole käytössä :) on siis hyvässä kunnossa.. jos kiinnostaa laita mailia mulle :) löytyy tuolta blogin etusivulta osoite!

  VastaaPoista
 3. Kaukalon tarttis olla Britax-merkkinen, jotta saan sen noihin meidän sisarusrattaisiin kiinni ilman mitään vippaskonsteja :)
  Meilläkin on siis kyllä turvakaukalo valmiina eli ei sellaista varsinaisesti tarvita, mutta etitään juurikin sellaista, jonka saa rattaisiin kiinni. Olis niin paljon kätevämpi kulkea rattaiden kanssa ihan silloin "vastasyntynyt-aikaan", kun toinen saa kölliä kaukalossa ja Linallakin riittää enemmän tilaa :)

  VastaaPoista