Mitä mukaan sairaalaan?

Sairaalakassi. 
Edellisellä kerralla olin pakannut sairaalakassin valmiiksi jo reilu 1,5kk ennen synnytystä, eli noin pari kuukautta ennen laskettua aikaa. Tosin olin myös siihen mennessä rampannut sairaalassa ja ollut osastolla useampaan otteeseen, joten tuntui luontevalta pakkailla kassi myös mahdollista synnytystä varten. 
Tällä kertaa en ole yksinkertaisesti ehtinyt edes ajattelemaan koko kassia. Totesin reilu viikko sitten, ettei sellaista ole valmiina ja sitä varmaan pitäisi alkaa pakkailemaan.... Varsinkin, kun ajoittain tuntuu siltä, että vauvan pää on jo ulkona. 

Tänään sitten vihdoin ja viimein sain itseni ostoksille ja ostelemaan tarvikkeita kassiin. Vauvalle vaatteet olivat jo valmiina, mutta lähinnä kassi tarvitsi äidin tarvikkeita, kuten shampoo+hoitoaine, hammasharja ja -tahna, deodoranttia ja siteitä. 
Viime vuonna mulla oli tasan yhdet imetysliivit, jotka olivat H&M:n luottolaatua, eli menivät rikki noin viikossa ja niitä sitten ompelin kasaan aina tarpeen tullen. Noh, eipä se imetyskään viimeksi montaa kuukautta kestänyt, joten en koskaan ehtinyt uusia liivejä ostamaan. Nyt siis oli pakko käydä myös liiviostoksilla. Tosin imetysliivit ovat mielestäni hieman turhake sairaalakassissa, sillä ei ainakaan itselläni maito ehdi kunnolla nousemaan sairaalassaolon aikana. 


Itselleni mukaan lähtee: 
- Shampoo + hoitoaine
- Hammasharja ja -tahna
- Hiusharja, ponnari
- Terveyssiteitä
- Alusvaatteita
- Rennot kotiutumisvaatteet


Vauvaa varten olen pakannut: 
- 2kpl 50cm body
- 2kpl 50cm housut
- Tutti
- Sukat ja "hanskat"
- Pipo
- Viltti
- 2kpl harsoja


Viime vuonna sairaalasta ei saanut vauvalle ollenkaan tuttia. Ja tämä aihe onkin taas niitä oikein ja väärin -aiheita, enkä siihen aio ottaa sen enempää kantaa kuin sen, että mä otan tutin mukaan. Vietin viime vuonna sairaalassa koko sen reilu 48h Linan huvituttina, enkä nukkunut juuri ollenkaan sen vuoksi, että vauva tykkäsi nukkua tissi suussa, joten en enää ryhdy siihen. Vaan aion nukkua myös sairaalassa, kuten aion nukkua myös kotona. 
Vielä mietin, että tarvitseeko vauvalle ottaa myös jonkinmoinen ulkoasu? Autolla me kuitenkin tullaan kotiutumaan, joten mitään ulkoreissuja ei tulla tekemään, mutta silti? Eihän sitä myöskään näin etukäteen voi tietää, että onko sää tyypillistä suomalaista kesää vai joku ennätyshellepäivä. Joten ehkä parempi ottaa vielä jumpsuit ja sinne alle sukkikset, jos mittari näyttääkin lähemmäs 10 astetta?

Tuleeko teille vielä mieleen jotain oleellista? 
Mitä teidän sairaalakasseissa on ollut/tulee olemaan?

12 kommenttia

 1. Voit pyytää tarvittaessa miestäs tuomaan ulkopuvun vauvalle :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut joka kerta sairaalakassissa lakuja. Ihan perus mustia lakuja. Vatsan toimintaa ylläpitämään (ja tietysti myös herkuttelumielessä). Lakut on ihan ehdoton.

  VastaaPoista
 3. 98% varmuudella kotiudun mun äidin avustuksella ja 2% vamuudella taksilla....
  Miestä, "Ellun" isää, ei näillä näkymin tulla sairaalalla näkemään. Kuten olen aikasemmin kirjoitellut, niin ollaan erottu, eikä hän ole tulossa edes synnytykseen.

  Mutta laitoin kassiin varmuuden vuoksi jumpsuitin, jottei kenenkään tarvitse tuoda mitään tullessaan..

  VastaaPoista
 4. :D
  Ihana tapa!

  Mä en jotenkin osaa ottaa sairaalaan ruokaa/karkkia/naposteltavaa mukaan.... Enkä oo edes oikein minkään synnytyksen jälkeen tykänny syödä mitään..
  Vaikkei mulla todellakaan ole mitään lakuja vastaan ;)

  VastaaPoista
 5. Mä otin sairaalaan nyt neljättä lähtiessä punnaamaan, kaikenmaailman hiusnaamioita, ihania vartalovoiteita ja kasvokuorintapurkkeja. Ihan vaan sen takia, että A) sairaalassa käy aika pitkäks B) Kotona ihtensä puunaamiselle ei löydy aikaa. Olin niin oikeassa! Sairaalassa vietin sitten viikon ja tosiaan ehdin tehä kasvonaamioita sun muita, kotona alkokin täys hullunmylly, kun kolme muuta vielä pieniä kans, eli oma aika todella kortilla.

  VastaaPoista
 6. Joku suositteli mulle korvatulppia, jos vaikka naapurin vauva itkee paljon.. Ite otan kans pesuvehkeet, imetysliivit, kotiutumisvaatteet, tutin, varuiks tuttipullon, kun varmaan taas pumppaan siellä maitoa, liivinsuojia en viimeks saanu yhtään sairaalasta, sit varmaan jotaki lukemista ja puhelimen laturin.. Jännittää synnytys, vielä olis 2kk laskettuun... Tsemppihalaus sulle <3

  VastaaPoista
 7. Mä oon niin asennoitunu siihen, että oon maksimissaan sen 48h sairaalassa, etten ota mitään ylimäärästä mukaan :D

  VastaaPoista
 8. Korvatulppia saa onneks osastoltakin, jos sellasia tarvitsee :)
  Ainakin ite sain sillon Linaa odottaessa osastolla maatessa, kun naapuri oli aikamoinen puhelimeen hölöttäjä....

  Mulla ei oo maito noussu sairaalassa, joten mietin liivinsuojien jättämistä kotiin. Tosin ei sitä sitten tiedä, josko joutuu olemaan kauemmin.
  Unohdin ite tosta listasta kameran! Joka kyllä ehdottomasti lähtee mukaan!

  Tsemppiä sulle vielä kahden kuukauden odotukseen!! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitti! Koitan saada aikaseksi tehtyä sen pian! :)

  VastaaPoista