Linan 1-vuotiskuvaukset

Kaikki alla olevat kuvat ovat Jose Jomperon ottamia, joten ethän kopio ja käytä niitä ilman lupaa! 

Meillä oli vapun jälkeisenä viikonloppuna Linan 1-v kuvaukset Turun Linnan puistossa, eli Linnanpuistossa. Itse olen aivan täysin rakastunut Linnanpuistoon ja voisin vaikka vierailla siellä joka ikinen päivä vaikkapa piknikillä tai ottamassa valokuvia linnan eri paikoista, kukkaista ja niistä aivan, aivan ihastuttavista erilaisista aitoista, mitä puisto on täynnä!
Linnapuistossa on niin monta eri lokaatiota ottaa ihania kuvia, ettemme valitettavasti päässeet ihan jokaista testaamaan sillä, noh, mallineidin temperamentti oli diivan tasolla kyseisenä päivänä, ainakin puolen tunnin jälkeen..Kuvaamassa meidän prinsessaa oli Jose Jompero, jonka kanssa pääsimme todella hyvin yhteisymmärrykseen siitä, minkälaisia kuvia minä haluan ja miten niitä toteutellaan. Josella riitti ideoita enemmän kuin meidän pikku diivalle sopi, joten valitettavasti kaikkia ei päästy toteuttamaan. Pitää siis järkätä pian uudestaan joku syy kuvauksille ;)

Itse pidän kuvaajasta, joka tuo itse ideoita esille. Vaikkakin kerroin omat mieltymykseni siitä, minkälaisia kuvia otetaan, niin loppupeleissä ideointi ja kuvauslokaatiot tulivat Joselta, enkä olisi voinut tyytyväisempi olla. Varsinkin sellaisena päivänä, jolloin lähdettiin tukka putkella ulos ovesta, ei mahduttu siihen bussiin, johon piti ehtiä ja oltiin melkein myöhässä jatkobussista...
Ja Josella niitä ideoita riitti! Oli kiva tulla paikan päälle, kun mulle esiteltiin mahdolliset kuvauspaikat jo otettuina kuvina ja ideoina siitä, minkälaisia kuvia otetaan, missä Lina olisi jne. Ei tarvinnut mamman enää lähteä tekemään puisto-touringia ympäri ämpäri, vaan päästiin heti aloittamaan.
Linakaan ei liiemmin vierastellut Josea. 
Ehkä alkuun oli neidillä hieman sellainen "mitä tässä nyt oikein tapahtuu" fiilis, joka välittyy ensimmäisiin kuviin. Mutta jo hetken päästä oltiin täysin omia itsejään (ja mielummin katseltiin koiria kuin kameraa..).
Mukana meillä oli (onneksi) siskoni, joka sai niin Linan hymyilemään kuin avusti kätevästi rattaiden työntämisessä, kun itsellä oli kädet täynnä.


Kuvaukset päättyivät Linan itkupotkuraivareihin - neidin ja äidin erimielisyyteen siitä saako hiekkaa laittaa suuhun vai ei. 
Syötin hiekan sijaan Linalle välipalan puiston penkillä auringon lämmittäessä ja päätimme sen jälkeen lopettaa, sillä Lina oli jo aivan rättipoikkiväsynyt kaikesta mallinhommista.Olen itse hurjan tyytyväinen itse kuvauksiin ja kuvien lopputulokseen!
Halusin erilaisia kuvia, en studiokuvia vaan ulkokuvia, kuvia erilaisesta lokaatiosta ja toiveeni toteutui täydellisesti! 
Voitte vain kuvitella mikä valinnan vaikeus oli valita parin sadan(!!!) kuvan joukosta ne kuvat, jotka tultaisiin käsittelemään lopulliseen muotoonsa. Eikä raskaushormonit auttaneet ollenkaan asiaan.. Äiti on niin ylpeä pikkusestaan. 

Tässä muutama lopullinen kuva, jotka sain itselleni cd:lle toimitettuna:


Jos teillä on kysyttävää itse valokuvaajalta (kuvauskeikkaa, hintoja yms.), kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Joseen - jose.jompero@gmail.com
Josen ottamiin muihin kuviin pääset tutustumaan enemmän hänen omassa kuvablogissaan, jonne pääset tästä.
Jose asustelee Turussa ja tekee hommia täältä käsin, joten kaikki Turun seudulla olevat immeiset, jotka haluatte kuvauttaa itseänne, lapsianne, mummoanne tai muuten vaan jonkun kuvaamaan menoa ympärillänne, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä Joseen!
Itse olen jo Josen kanssa seuraavaa projektia suunnitellut.. 
(Mitäköhän isimies olisi siitä mieltä, jos Jose muuttaisi meille ja kuvaisi meitä ihan vaan 24/7....? )

Mitä mieltä te olette kuvista? 

16 kommenttia

 1. Mäki voisin ottaa ton Josen asumaa meille ja kuvaamaan! :D Vau mitä kuvii!!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Tuollaset ulkokuvat on kyllä niin kivoja. Vois itekkin toteuttaa 1-vuotiskuvaukset tällä tavalla, sillon onkin just sopivasti syksy ja paljon kaikkia kauniita värejä :)
  Liliankin pääsee huomenna ihan ammattilaisen kuvattavaksi. Ei malta odottaaa! :)

  VastaaPoista
 3. Siis wau kuinka ihania ja upeita kuvia!! ♥ Ja aivan ihana malli ja kuvausympäristö! ♥
  Varmasti noin ihanista kuvista on vaikea valita.

  VastaaPoista
 4. ihania kuvia! <3 mitä kokoa nuo Linan kumpparit on?? Tilasin Adelle 22-23 ku ei ollut pienempiä :/

  VastaaPoista
 5. Linan kumpparit on kanssa sen 22-23, joka on ilmeisesti crocsin pienin koko. Ostin ne sieltä messuilta ja myyjä ainakin sillon väitti, että ne on just sopivat Linalle, kun jalan pituus neidillä on 12cm.
  Ja kyllä ne sopivat onkin! Lina pystyy ihan hyvin käppäileen noiden kanssa, eikä ne vaikuta aivan liian suurilta. Menee vielä syksylläkin :)

  VastaaPoista
 6. Ulkokuvat on kyllä todella ihania!
  Ja syksyllä on aivan ihanat värit :) Suosittelen!

  Oih. On aina jännää, kun joku muu ottaa omasta lapsesta kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, ihana Lina ja hauska toi liitutaulu-idea :)

  VastaaPoista
 8. Wau! Supersöpö tyttönen upeissa kuvissa <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos, olen samaa mieltä :)
  Tosin kaikki kunnia kuvaajalle!

  VastaaPoista
 10. Kuvausympäristö oli aivan ihana <3 <3
  Sinne pitää mennä uudestaan kaikkien muksujen kanssa joku päivä ottelemaan kuvia ihan omalla kameralla.

  VastaaPoista
 11. Mustakin on! Bongasin idean jonkun toisen typyn 1-v kuvauksista ja Lina alkoikin sitten taulun kanssa puuhailemaan, vaikka se ensin tosiaan oli vain rekvisiittana rappusilla :)

  VastaaPoista
 12. Eikö :)
  Kunnia kuuluu tosiaan kyllä täysin kuvaajalle. Itse en olisi pystynyt samaan :)

  VastaaPoista