Kuinka äkäpussi kesytetään?

Lina sai parisen viikkoa sitten ne 1-v rokotteet, joihin kuuluu MPR-rokote. MPR rokotehan voi aiheuttaa reaktion vasta 1-2 viikon kuluttua rokotteesta ja niinpä se meidänkin neidillä nostatti viime viikolla kuumeen ja känkkäränkän. 
No kuumeesta ollaan jo selvitty, känkkäränkästä ei niinkään. Toki se on jo hieman sitä omaa tahtoa, minkä takia kiukutellaan, mutta meillä on asunut varsinainen kiukku-Iita nyt viikon verran. Hieman reilukin. 


Varsinkin äidille kiukutellaan ja paljon! Sitten, kun isimies tulee iltapäivästä kotiin, vastassa onkin itse Naantalin aurinko ja isukki ihmettelee, kun äiti valittelee neidin kiukuttelusta... 
Meidän neiti ei koskaan ole ollut sitä tyyppiä, joka jää nurkkaan istumaan ja on ihan hiljaa. Lina osaa ilmaista oman tahtonsa enemmän kuin selkeästi, puhetta riittää vaikkei siitä kukaan muu mitään ymmärräkään ja välillä jopa naapuritkin kuulee kuinka neiti puhuu liikemiespuheluitaan puhelimeen... Niitä tärkeitä puheluita ;) 
Lina on alkanut olemaan mustasukkainen isompia tyttöjä kohtaan, mikä kummastuttaa välillä todella. Sillä neiti saa enemmän kuin tarpeeksi huomiota tässä perheessä. 
Mutta esimerkiksi eilen yritin neuvoa A:ta matikan tehtävissä, niin Lina alkoi vieressä huutamaan täysillä, repimään mun käsiä ja yritti purra. Samantapaista käytöstä ilmenee myös, kun tytöt ovat olleet isänsä luona pari päivää. Vaikka Lina on enemmän kuin innoissaan siitä, että siskot ovat taas kotona, niin ei äiti saisi antaa siskoille haleja tai letittää hiuksia. Mustasukkaisuus onkin asia, joka on erityisen huolestuttavaa, sillä meillä on ensi kuussa vauva talossa.... 
Viime viikkoisen kuumeilun takia Lina sai nukkua parit yöt puolittain äidin ja iskän välissä ja se jäi vähän päälle... Nyt Lina on nukkunut 5 yötä putkeen joka ikinen yö puolet yöstä meidän välissä ja tuntuu siltä, että neiti on nyt ottanut siitä oikein tavan. 
Lina herää keskellä yötä ja huutelee sängystään niin kauan, kunnes isimies tulee hakemaan. Sitten siihen väliin nukahdetaan samantien. Ja yleensä niin, että pää on äidin tyynyllä ja jalat 90 asteen kulmassa niin, että äidille ja mahalle jää 160cm sängystä 20cm tilaa. Eli meikäläinen ei enää öitään nuku... 
Meillä taitaa olla edessä uusi unikoulu? Ainoa ongelma vain on, että Lina nukkuu R:n kanssa samassa huoneessa, eikä millään viitsisi häiritä R:n unia huudattamalla Linaa. Ennen kesää tämäkin ongelma on kuitenkin poistettava, sillä en todellakaan ensinnäkään saa nyt itse nukuttua ollenkaan ja toisekseen yöt vauvaa imettäessä ei välttämättä suju niin leppoisasti, jos sängyssä on ruuhkaa jo entuudestaan.


Onko teillä ollut 1-vuotiaalla kiukuttelua? Mustasukkaisuutta? 
Miten teillä on niitä asioita korjailtu?

1 kommentti

  1. Kuulostaa erittäin tutulta!! Mustasukkaisuus ja oma tahto on kyllä näytetty erittäin selvästi. Nyt parin viikon ajan on mennyt pikku-uhmiksen kanssa jo paljon paremmin. Toivottavasti teilläkin kiukunpuuskat kohta laantuu! Uutta kiukkuvaihetta odotellessa.. :D

    Nyt Nella jo alkaa ymmärtää paremmin, kun selittää miksi esim vieras vauva on kylässä käydessä äidin sylissä jne. sekin on varmasti auttanut asiassa kun ymmärrys lisääntyy koko ajan :)

    VastaaPoista