Äidiltä tyttärelle

Vietän tänään 10. Äitienpäivää äitinä.
On etuoikeus olla kolmen tytön äiti. On etuoikeus kasvattaa mahdollisia tulevia äitejä. On etuoikeus antaa äidin esimerkki jollekin. 

Tänä äitienpäivänä en ainoastaan muista omaa äitiäni ja kiitä häntä siitä, että hän on tehnyt ja tekee vieläkin parhaansa olla minulle maailman paras äiti. Vaan muistan myös niitä, jotka ovat minusta tehneet äidin. Ilman lapsia minä en olisi äiti. En viettäisi äitienpäivää, en saisi tuntea sitä iloa ja onnellisuutta, mitä tunnen äitinä olemisesta.
Varsinkin tyttölasten äitinä pitää välillä miettiä todella tarkkaan, minkälaisen kuvan naiseudesta ja äitiydestä itse omille lapsilleen antaa. Näistä kolmesta tulee mahdollisesti jonain päivänä äitejä, enkä halua antaa huonoa esimerkkiä äitinä ja naisena olemisesta. Haluan antaa heille äitiydestä eväät, joilla pärjää tiukoissakin paikoissa, joilla osataan höllätä ja joilla ennen kaikkea osataan näyttää se kuinka paljon omaa lastaan rakastaa.

En välttämättä ole pullantuoksuinen äiti, leivo joka päivä pikkuleipiä ja pullaa. En välttämättä siivoa hulluna päivittäin ja meillä syödään välillä mäkkisafkaa. 
Mutta minä olen äitinä minä. Rento, kuuntelen, puhun, neuvon, pidän kuria ja rajoja, vietän aikaa lasten kanssa yhdessä ja erikseen ja ennen kaikkea annan lasten olla omia itsejään.
Jokainen äiti on erilainen. Jokainen lapsi on erilainen.


Tänä äitienpäivänä kiitän omia tyttäriäni siitä, että saan olla äiti. 
Äitiys on etuoikeus, jota saan nauttia joka ikinen päivä.

6 kommenttia