Vauvan puuttuvat tavarat

Meillä on vauvalle iso kasa vaatteita valmiina, pestyinä ja laitettuna vauvan omaan lipastoon, joka sijaitsee meidän makuuhuoneessa. 
Meillä on harsoja, peitto, lakanoita, tuttipulloja, vuodesuojia ja rattaat. 

Mutta mitä meillä ei ole? Aika paljon kaikkea!

Havahduin jokin aika sitten siihen, että olen ottanut aika lungisti nämä vauvantarvikehankinnat. Eli jättänyt kokonaan huomioimatta sen faktan, ettei meillä ole vauvalle sänkyä, tarvitsemme itkuhälyttimen(olisi jo nyt kätevä), sairaalakassia ei ole olemassakaan, lisäksi haluan vauvalle leikkimaton, kantorepun, uuden sitterin ja vaikka mitä. Tutteja pitää ostaa valmiiksi, samoiten vaippoja.
Ja mihin minä olen keskittynyt? Siihen, ettei meillä ole yhtiäkään koon 50 housuja..... 

Sängyn olemme katsoneet valmiiksi ja meille ei tule ihan perinteistä pinnistä, ei ainakaan alkuun. Odottelemme, että Lina kasvaa kesän aikana isoksi tytöksi ja oppii tulemaan sängystä pois oikein päin, eikä naama edellä ja luovutamme kesän päätteeksi Linan pinniksen vauvalle. Lina saa ihka oman isojen tyttöjen sängyn. 
Siihen saakka vauva tulee nukkumaan Babyidean Amazonas Koala -riippumatossa. Ihastuin täysin Lapsimessuilla Babyidean standiin ja siellä olevaan Amazonas Carello Baby -riippumattotelineeseen. Joten esittelin "haluni" miehelle kotiin päästyäni ja selailimme tuotteita netistä ja päädyimme yhdessä vähemmän tilaa vievään Koalaan. Uskon myös vauvan nauttivan köllöttelystä omassa riippukeinussaan.
Olen ehkä semisti kade. Haluan myös riippukeinun :D 
Itkuhälyttimien kirjo on niin laaja, etten osaa päättää, mikä kannattaa kotiuttaa!
Meillä kun on kaksi kerrosta, niin hälytin on enemmänkin kuin kätevä. Lisäksi tulen nukuttamaan vauvaa ulkona, joten senkin vuoksi hälytin tulee hankkia. 
Olen vain jotenkin ottanut stressiä hälytinasiassa, sillä kärsivällisyys tällä hetkellä niihin perehtymiseen on täysi nolla. 
Hälytin olisi jo nyt kätevä, kun Lina nukkuu enimmäkseen yläkerrassa. Hälyttimen puutteessa olen ottanut alakertaan käyttöön Linan matkasängyn, jotta näen ja kuulen, kun neiti heräilee. Ja näin mun ei tarvitse rampata rappusia kymmentä kertaa ihan turhaan.. 
Sairaalakassi oli viimeksi pakattuna jo aika päiviä. Ehkä nyt, kun ei ole tarvinnut pelätä sitä ennen aikaista synnytystä ja rampata TYKSissä joka toinen päivä, niin ei ole sairaalakassia tullut edes ajatelleeksi. 
Toki olen miettinyt, että mitä sinne voisi laittaa. Mutta meillä ei ole edes sellaista kassia, johon tarvikkeita voisi alkaa pakkailemaan. Joten ehkä aloitan siitä, että hankin tarpeeksi ison kassin? 

Leikkimatto on ihan must have. Halusin sellaisen jo Linalle, mutten sitä koskaan saanut. Joten nyt sellainen tulee hankkia! 
Toivottavasti vain tällä vauvalla ei ole refluksia ja pikkainen viihtyisi lattialla siskoaan paremmin. Linaahan ei voinut vauvana juurikaan vaakatasossa pitää.. 
Uusi sitteri olisi myös ihan jees. Mutta toisaalta olen miettinyt, ettei meillä Linakaan sitterissä juurikaan ollut, saati sitten parin kuukauden jälkeen viihtynyt, että onko se sitteri sitten niin välttämätön hankinta? 
Taitaa olla enemmän äidin haluihin menevä turhake... 

Kantoreppu on ihan välttämätön! Mulla on pakko olla kädet vapaana, kun touhuan Linan kanssa, joten oletan katorepun vapauttavan mut tekemään enemmän asioita Linan kanssa tai ihan pelkästään vapauttamaan mut tekemään yleensäkin asioita. 
Kantoreppu olisi ollut Linan vauva-aikana täysin ehdoton, mutta onneksi meitä oli kotona kaksi paria käsiä kantelemassa Linaa. Jos olisin ollut yksin kotona, niin kantoreppu olisi kotiutunut meille jo vuosi sitten. 

Tutteja ja vaippoja onneksi osaa nykyään mieskin ostaa, joten niiden hankinnassa ei tarvitse pitää mitään tulipalokiirettä! Mutta tykkään siitä, että kaikki on valmiina, kun neiti nro neljä sitten joskus päättää ulos tulla. Tai lähinnä sitten, kun lääkärit ja äiti päättää, että on aika tulla ulos... 

Onko teillä vinkkejä, mistä lähteä etsimään itkuhälyttimiä? 
Entä mikä on teidän suosikkileikkimatto? 
Millä olette kanniskelleet teidän vauvojanne?

8 kommenttia

 1. Meillä on toi koala riippukeinu =) Mäki oon aatellu, et pistän siihe nukkumaan päikkäreitään jne jos tulee joskus seuraava. :)

  VastaaPoista
 2. Mie haluisin tuon SkipHopin Tree- leikkimaton seuraavalle ipanalle. Haaveilin siitä jo Juuson aikaan, mutta meillä oli semmonen ruma appiukon dyykkaama, nukkaantunut leikkimatto, missä kaikki rapinatkin oli jo muhjuuntuneet eivätkä rapisseet.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli manduca ja minusta erittäin hyvä reppu. Ei ottanut yhtään hartioihin. :)
  Myin meidän oman jo pois kun pikku S viihtyi niin hyvin lattialla tai nukkui, ettei repulle ollut käyttöä. Olin kuitenkin vähän liian hätäinen, sillä nyt sille olis ollut tarvetta.
  Me meinattiin pärjätä viimesen kanssa ilman sitteriä, mutta laitokselta ajettiin suoraan prismaan ostaan uusi. Ja onneks käytiin, meinaan taas se oli kovassa käytössä. :)

  VastaaPoista
 4. Musta se vaikuttaa tosi ihanalta! Tai voisin jotenkin kuvitella vauvan siihen loikoilemaan kesällä.. Varmastikin paljon mukavempi paikka nukkua kuin kova pinnis :)

  VastaaPoista
 5. Siitä mäkin vähän haaveilen!
  Oon vaan näissäkin sen verta nuuka, että yritän etsiä sen halvimman, mutta miellyttävimmän... Mutta leikkimatto on nyt saatava :D

  VastaaPoista
 6. Manducasta oonkin kuullu tosi paljon hyvää!
  Lina olis ollu niin oiva kantoreppuvauva, kun häntä ei voinu pitää ollenkaan lattialla ja pystyasento oli se paras asento.. Harmittaa, ettei koskaan tullut silloin hankittua.

  Meillä on sitteri, mutta se on niin armottoman huono, etten tiedä heitänkö sen roskiin ennen vauvan syntymää :D

  VastaaPoista
 7. Mulla on kantoliina ja oon ollut siihen superhypertyytyväinen. :) Parasta on, että sen voi pukee etukäteen päälle (esim. junamatkailussa ihan loistojuttu) ja sitten tarvittaessa pujauttaa vauvan siihen. Olin ensin huolissani et onkohan se nyt turvallinen, pitääkö solmut jne, mutta jopa mulla, jolla ei jää solmimisvaraa ihan hirveästi, solmut pitää ja on oikeesti sellanen fiilis et neiti on turvassa. Emmin aikaan oli kantoreppu (tosin ei manduca jota TOSI moni on kehunut) ja mä pelkäsin kokoajan kun vauva siinä oli. En tiä miksi tuo liina tuntuu turvallisemmalta, ehkä siksi, kun tuntuu jämptimmältä ja lapsi on oikeasti tiukasti mussa kiinni. Plussaa saa myös helppo säilytys ja helppo peseminen, muutamatkin maitopuklut kokeneena :D

  Kyl tää herkistää, mä oon aivan tajuttoman vauvakuumeinen ja tuo fiilis kun synnytys lähenee ja alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan kassin pakkaamista jne... eeeeen kestä! :D

  VastaaPoista
 8. Mä mietin sitä kantoliinaakin, mutta onko se liian lämmin kesällä? Mulle tulee sellanen olo, että ollaan sitten molemmat ihan hiestä märkiä :D

  Voih, mulle tulee kauheet sympatiavauvakuumeilut aina, kun joku sanoo, että on vauvakuume :D Sellanen "ota tää mun" :DDD
  Mutta onhan tää ihanaa aikaa. Just se pesänrakentaminen ja tavaroiden laittelu paikoilleen on ehkä yks raskaana olemisen riemuja.
  Toivottavasti sielläkin vielä saadaan laitella vauvakamoja pystyyn :)

  VastaaPoista