Unia

Oon tosi kova näkemään unia. Näen unia lähes poikkeuksetta joka yö ja näen uneni aina värillisinä - jotkut väittävät näkevänsä unet mustavalkoisina, miten?? 
Raskausaikana on ihan todettu joltain fiksummaltakin taholta unien lisääntynyt näkeminen ja ennen kaikkea se, että unet ovat hieman oudompia kuin normaalisti. Jep, niinkin voisi sanoa. 

Linaa odottaessa näin todella paljon vesiaiheisia unia: olin uimassa, rannalla tai jotenkin tekemisissä veden kanssa. Synnyttämässä (joka kerta tyttöä) tai tekemässä jotain lapseni kanssa, jota en ollut vielä kertaakaan nähnyt. Joskus vauva oli isompi ja joskus ihan vastasyntynyt. 
Mutta unien teema oli pääsääntöisesti positiivinen, äidillinen ja hyvinkin vauvapainoitteinen. 

Tällä kertaa unet poikkeavat parilla pykälällä edellisen raskauden autuaallisista mami-unista. Nimittäin teemana on joka yö taistella joko zombeja vastaan, paeta murhaajia tai olla itse miekan varressa teurastamassa porukkaa. Veri lentää, karkumatkat ovat jokaöisiä ja kaikki on ihan normaalia mulle, unessa siis. 
Tänä aamuna heräsin oikein levollisena yöllisen ryöstömatkan jäljiltä, jossa taisi jokunen uhrikin tulla. Ainiin, olinhan poistunut myös Ruisrockista, josta oli tullut metallimusiikkipainoitteinen nyrkkeilynäytös.... Öööh.

Normaalissa elämässä olen todella väkivaltavastainen ja inhoan kaikkia toimintaleffojakin, joissa veri roiskuu. Joten ihmettelen suuresti, mistä moinen action-pläjäys on tullut uniin. 
Ja nyt ei harmita yhtään, ettei unista saa kuvia, sillä ne pitäisi sensuroida..

Tietääkö joku enemmän unista? Uskotteko unien merkityksiin?

10 kommenttia

 1. Mä uskon joihinkin uniin, mun unet vaan on sellasii ettei nissä oo päätä eikä häntää. Mut esim mun äiti näkee unii ja jotkin asiat enteilee jotain vaikka esimerkkinä jos äiti ostaa tai pukee unessa mustat kengät on joku kuolemassa ja tieto siitä tullee 1-2 päivän sisällä. Aina on niin ollut. Mut musta uni jutut on kiinnostavii ja kaikki vähänkään "taika"hommat! : D

  VastaaPoista
 2. mä näin kanssa raskaana ollessani kaikenmaailman murha ja puukko unia... Se oli ihan kamalaa.. Sen jälkeen kun Evelyn syntyi ei ole sellaisia unia enään näkynyt. Kai sitä jotenkin alitajuisesti näki niitä unia kun pelkäsi oikeassa elämässä sitä synnytystä..

  VastaaPoista
 3. Mie näin joskus paljon unia aina miun äidistä ja vedestä. Yhdessä se oli hukkunu kotinsa kaivoon ja yritin pelastaa sitä ja kun käänsin niin näin sen turvonneet kasvot:(. Joo heräsin itkien. Toisessa taas äiti laski jotain vesiliukumäkee ja katkaisi selkänsä ja mie jälleen yritin pelastaa sitä. Ihan kauheita:'(. Taisin sillon vielä oottaa cessiä.

  VastaaPoista
 4. Mä olen aina nähnyt värikkäitä, todentuntuisia unia ja useita muistan jopa lapsuusajalta. Olen myös saanut ns. etiäisiä (sattumia varmaan, mut hauska ajatella näin :D) unissa, mm. kerran näin lento-onnettomuudesta unta ja eikös aamulla uutisissa lukenut että jossain idässä oli kone tipahtanut.

  Joskus näen kamalia unia mm. läheisten menettämisestä, ja herään itkien. Toisaalta, myös ylitsevuotavat onnentunteet seuraavat hereilläoloon, ja voivatkin olla koko päivän kantava voima. :)

  VastaaPoista
 5. Unia on kyllä kiva yrittää tulkita!

  Joillain on se "kuudes aisti" :)

  VastaaPoista
 6. Niin, en tiiä mitä nää unet oikein meinaa. Ei niistä tuu ahdistava olo, mutta on se kuitenkin tylsää nähdä joka yö jotain väkivaltaa... :/

  VastaaPoista
 7. Ai kauheeta :(
  Onneks mulla ei oo vielä (miestä lukuunottamatta) lähimmäiset tullu näihin uniin.. Sitten kyllä alkais varmaan ahdistamaan ja olemaan ikävä fiilis aamulla.

  VastaaPoista
 8. Mullakin on vielä pari sellasta unta, joita oon nähny ihan lapsesta saakka ja ne menee joka kerta ihan saman kaavan mukaan. Naamat vaan vaihtuu. Oon huomannu, että ne tulee stressaavissa elämäntilanteissa.. Ehkä se on joku mun oma tapa käsitellä sitä elämäntilannetta? :D

  Ne unet, joissa lähimmäisille tapahtuu jotain, ovat ihan kauheita! Sillon on aamullakin itku herkässä ja koko päivä saattaa mennä pilalle. Mutta myös tosiaan toimii toistekin päin :)

  VastaaPoista
 9. uskon ja muistan mutta toivotaan et sullakin tulee lapsen syntymän jälkeen paremmat unet niinkun mulla :) Itse liitin nämä umet juuri siihen synnytyspelkooni.

  VastaaPoista
 10. Mä olen ollut kanssa kova unien näkijä ja raskaana näin juuri erilaisia unia kun normaalisti. Nyt on niin paljon vissiin univelkaa, että vedän aika tukkina yöt enkä muista uniani.

  VastaaPoista