Tylsän arjen sankari - Viaplay

Meillä on usein niin, että kaikki muksut haluaisivat samaan aikaan äidin huomion - yksi haluaa ruokaa, toisella ei ole mitään tekemistä ja kolmannella on kotiaresti päällä, joten kaikki huutaa korvaan samaan aikaan. Lisäksi on niitä päiviä, kun ulkona sataa ja meidän sokerista tehdyt prinsessat eivät halua lähteä ulos ja äidin pitää keksiä tekemistä, viihdyttää, mutta samalla pitäisi munkin hoitaa kaikki omat askareet. 

Mitä meillä yleensä silloin tehdään? 
- Laitetaan lapset tuijottamaan leffaa. 

Valitettavasti meillä ei harrasteta uusien leffojen ostamista usein, joten tytöt tuijottelevat kerta kerran jälkeen samoja leffoja, joista he osaavat jo vuorosanat ulkoa. Aina synttäreillä ja jouluna tupsahtaa käteen parit uudet leffat, jotka onkin kulutettu loppuun jo seuraavan synttäreihin mennessä. 
Meillä lapset katsovat elokuvat tietokoneelta, sillä meillä ei ole DVD-soitinta ja pleikkaristakin mies (joutui, pitkin hampain) luopui. 
Joskus vuokraamme elokuvia erillisen viihdepalvelumme kautta, muttei niitäkään jaksa maksella joka kuussa montaa kertaa. 

Joten, kun Blogiringiltä tuli ensimmäinen kamppisehdotus lähteä Viaplayn kampanjaan mukaan, olin heti mukana! 
Viaplay on täynnä urheilua, sarjoja ja elokuvia niin lapsille kuin aikuisillekin. Jokaiselle jotakin!
Meillä sateisten tai tylsien päivien pelastajana onkin toiminut Viaplay jo hetken, enkä voisi olla tyytyväisempi. Lapset ovat saaneet katsella elokuvia, joita ovat halunneet "aina nähdä" ja äiti on saanut ihan rauhassa tehdä omat hommansa - ja rentoutua niiden jälkeen itsekin hyvän leffan parissa. 

Kaikista parasta Viaplayn ohjelmissa ja leffoissa kuitenkin ehkä on se, että niitä voi ladata mm. tabletille, Pleikkariin, X-boxiin tai omaan puhelimeen(Android, iOS) 30 päiväksi ja tällä tavoin niitä voi katsella myös silloin, kun netti ei toimi! 
Tämä offline-toiminto pelasti ainakin tämän bloggaajan tylsät ja yksinäiset junamatkat Lapsimessuille viime viikonloppuna! 
Viisaana (nettitietäjänörttinä - not) ajattelin menomatkalla "daa a, mun netti on niin hyvä, että se näyttää tätä leffaa ihan koko matkan pätkimättä" ja siihen se sitten tyssäsikin heti ekaan tunnelliin - ja niitä tunneleita on Turku-Pasila-Turku matkalla m-o-n-t-a.... Joten oman nettini "hyvyydestä" viisastuneena latailin parit ohjelmat ja leffan omaan puhelimeeni Pasilan asemalla ennen junan lähtöä ja paluumatka Turkuun sujui huomattavasti rennommissa merkeissä. Itse en ollut ennen tiennyt Viaplayn offline-toiminnasta yhtään mitään ja nyt se on jo muutamaan otteeseen tullut meillä hyötykäyttöön. Netti oli tikun varassa ennen kuin saatiin laajakaista toimintaan ja tikun kanssa vain latailemaan tabletille pari leffaa, tabletti muksuille, tikku koneeseen ja itse sai taas käyttää nettiä ihan rauhassa! Helppoa jopa tälläiselle piiloblondille. 
Offline-toiminnassa on kuitenkin rajoituksia ja joitain sarjoja ja urheilua ei voi tekijänoikeussyistä ladata itselleen myöhempään katselukertaan. 
Meillä onkin kodin elektroniikka kuumentunut leffojen katselusta jokaisessa huoneessa. Onneksi on kaksi tietokonetta, tabletti ja kerran A katseli ihan kotiolosuhteissakin mun puhelimesta leffaa. Joten lasten erimielisyyksienkin vallitessa jokaiselle on mahdollisuus syventyä siihen omaan juttuun hetkeksi ilman kinaa ja pahaa mieltä siitä, että "taas katotaan, mitä toi haluaa"

Pääsiäslomalla isommat lapset ovat isänsä luona aina maanantaihin saakka ja sitä hyödyntäen meillä käperrytään tänään illalla sohvalle ja katsotaan(kuolataan) Johnny Deppiä ja The Lone Ranger!
M m mmm

P.s. Pääsiäisloman vinkkinä kannattaa käydä tsekkaamassa Viaplayn tarjous - kokeile 1kk 0€! 
Lomalla rentoutuminen tulee nopsaa helpommaksi ;) 

http://blogirinki.fi/

*Yhteistyössä Viaplay*

2 kommenttia

 1. Meillä on ollut viaplay varmaan vuoden verran, ja netflix myös -ne kun toimivat molemmat myös pleikkarissa, ja kyllä oon ollut tyytyväinen! Aivan mahtava juttu, vaikka ei meillä kokoaikaa telkkua töllötettäkään niin kiva, että kun sen eteen istuu niin tietää pääsevänsä katsomaan jotain mieluista. Ei voi kuin kiitellä ja harmitella ettei omassa lapsuudessa moista luksusta ollut sadepäivien varalle :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut ilo tutustua Viaplayhyn(hin?) nyt reilu viikko ja oon kans tosi tyytyväinen!
  Mä en oo yhtään telkkarintuijottajatyyppiä, joten on tosi kiva, että voi ottaa ja katsoa sarjoja tai leffan just sillon, kun itse haluaa!
  Ja mun on varmaan turhaa mainita, mitä lapset on Viaplayn tarjonnasta mieltä ;)
  Onneks meillä totellaan (vielä toistaiseksi), kun käsketään mielummin menemään aurinkoisena päivänä ulos sen sijaan, että jäädään heti koulusta päästyä tuijottelemaan tablettia...

  VastaaPoista