SYPE-käynti

Mainitsin eilen, että minulla on SYPE-käynti. 
SYPE = synnytyspelko. Meillä on täällä Turussa onneksi synnytyspelkoisille naisille suunnattu pelkopoli, jonne pääsee neuvolan kautta lähetteellä. Lisää kriteereistä TYKSin omilla sivuilla, täällä.
Aikaisemmin olen selittänyt omat syyni pelkopolilla käymiseen, siitä laajemmin kirjottelin aikaisemmassa SYPE postauksessani ja synnytykseen liittyvästä ahdistuksesta olen kirjoitellut Suuri ahdistus postauksessa. 
Joten en tähän postaukseen lähde selittelemään niitä perimmäisiä syitäni pelkopolikäyntiin. 
Itse käyntiä odotin aika paljon. Olin stressannut synnytystä lähes plussasta lähtien ja joka kerta, kun huomasin viikkojen harpanneen monelle viikolla eteenpäin tuli myös mieleen se kuinka lähellä itse synnytys on! 
Tällä kertaa olen aika sekavissa tunnelmissa synnytyksen suhteen - toisaalta odotan sitä ja toisaalta taas pelkään kuollakseni sitä sairaala-aikaa ja vauvan kokoa. 
Meillä oli mieheni kanssa todella mukavaa, jos niin voi sanoa synnytyksestä, Linan synnytyksessä. Hän oli enemmän kuin tuki ja turva, enkä koskaan aikaisemmin ollut kokenut yhtä vahvaa tukea synnytyksessä kuin hänen kanssaan koin. Vaikkei mies nyt mitään taikatemppuja tehnyt, muttei tuo lähtenyt Heselle kesken kaiken syömäänkään.. Ehkä ne pienet lauseet kuten "sä teet ihan mieletöntä duunia", "osaat hienosti" ja "oot ihan mahtava" tekee paljon. Vaikken muuten olekaan mikään kovin hyvä kehujen vastaanottaja, niin kyllä siinä tilanteessa, kun itseltä loppuu mehut saa kummasti lisäpotkua toisen kehuista. Käynnillä kävimme kätilön kanssa läpi edellistä synnytystäni, joka siis oli jäänyt ihan positiivisena mieleeni - kaikesta huolimatta. Synnytyskertomuksen voit lukea täältä.
Kertasimme asioita, jotka minua vaivaavat ja pelottavat. Kätilö laittoi ylös toiveitani ja pelkojani, ne ilmeisesti näkyvät sitten synnytyksessä siihen osallistuville henkilöille. 
Oli mukava päästä purkamaan omia tunteita ja sanomaan ääneen, mitä oikeasti haluaa ja tuntea, että joku kuuntelee. 
Vaikka edellisestä SYPE-käynnistä jäi vähän tyhmä olo, niin tästä ei todellakaan jäänyt! Sain toiveeni ylös ja jäljelle jäi todella hyvä mieli! 
Sain myös ajan erikoislääkärin vastaanotolle, kesäkuulle. Tämä aika on myös mahdollisesti tuleva käynnistysaika! Olin todella hämmästynyt, että joku tuolla jossain oli ottanut huomioon pelkoni lapsen koosta ja minulle oltiin määrätty ko. aika varattavaksi. Hienoa! 
Joten nyt meillä on myös suurinpiirtein tiedossa se, koska meidän pikkanen Ellu syntyy! Toki käynnistystä saatetaan siirtää, jos Ellu on vielä tuolloin "sopivan kokoinen" ja pystyy jäämään masuun kasvamaan.  Mutta aivan mahtava juttu! 


Samalla alkoi myös paniikki - ei enää kauaa!!!!


4 kommenttia

  1. Mukava kuulla, että käynnistä jäi hyvä mieli. Tsemppiä tulevaan! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa että tällä kertaa käynnistä jäi hyvä mieli ja voi vitsit ei tosiaan enää kauaa kun saatte ihanan nyytin masun ulkopuolelle <3 ihanaa!

    VastaaPoista