Neitsyys meni

Messuneitsyys siis. 
Tarkemmin ottaen Lapsimessuneitsyys. 

Aamulla kello herätti jo viideltä ja tämä mami kömpi aika vastahakoisesti ylös.. 5:15 syöty aamupala oli pelkkä muisto, kun vihdoin saavuin Messukeskukseen ysin jälkeen ihanaisen Mirkan kanssa, joka jaksoi tulla lyllertäjän mukaan messuilemaan! 
Mirka on Ellun sylikummi ja toimi hyvin myös henkilökohtaisena kuvaajana koko messuilun ajan! Täysin suunnittelemattomasti, mutta Mirka päätyi kantamaan kameraa kaulassaan, kun oma kaulani oli niin ruuhkainen ja näppärästi Mirka nappaili kuvia mennessä.. Tosin ehkä välillä tälläiselle kamerakammoiselle möhömahalle oli liikaa, kun salama välkkyi. 
Joten 90% kuvista vastasi tällä kertaa meidän oma Mirkkuli! 


Kuten aikaisemmin totesin, en odottanut messuilta juuri mitään, sillä en tiennyt mitä odottaa. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt messuilla, joten tämä kerta oli täysin harjoittelemista. 
Ensimmäinen hyvä päätös oli lähteä liikenteeseen ilman lapsia - ja miestä. Vanhemmat mukelot eivät enää oikein kuuluneet lapsimessujen kohdeyleisöön ja Lina olisi ollut mielestäni liian pieni mukaan otettavaksi ja reissusta olisi tullut lähinnä kyllästyneen semi-taaperon huutoa.. Niin junassa kuin messuillakin. 
Toinen hyvä päätös oli lähteä liikenteeseen ajoissa - tosin kuitenkin liian myöhään. Kun saavuimme Messukeskukseen yhdeksän jälkeen, oli paikka tyhjä ja avoin. Avoimuutta ja avaruutta kesti kuitenkin hyvin vähän aikaa ja messut täyttyivät ihmisistä aika alta yksikön. Itse kammoan väenpaljoutta ja otsalta valuva tuskanhiki ei ollut vierasta tänäänkään. 
Joten ehkä ensi kerralla valkkaan itse perjantai- tai sunnuntaipäivän, jolloin on hieman rauhallisempaa. Vai onko? 
Kolmas hyvä päätös oli ottaa mukaan kaveri, joka tajuaa mitä tehdään ja missä mennään. Mirkalle sai sanoa heti, missä haluaa käydä ja siellä käytiin. Mirkalle pystyi myös sanomaan, että alkaa riittää. Helppoa. 


Itse tarjonta oli runsasta. Standeja oli paljon ja esittelyssä oli melkeimpä ihan mitä vaan! Joten jos joku jäi kaipaamaan jotain tiettyä, niin en tiedä missä hän oli ollut koko messujen ajan.... 
Omaan vaatemieltymykseen verrattuna lastenvaatetarjonta oli aika suppeaa. Me&I ja Metsolat -kojut pursuivat täytenä äideistä, mutta omaan silmää ko. vaatemerkit ja -kuosit eivät oikein  miellytä. 
Itse olisin ollut kiinnostunut Name Itin standista, mutta sen vaatetarjonta jäi aika heikoksi, joten silmäiltävää ei paljoa ollut... Gugguun koju sen sijaan miellytti kovastikin, mutta hintataso on sen verta korkea, että tyydyin vain äkkiä vilkaisemaan parit hameet läpi ja sitten juoksemaan karkuun hintoja.
Kotiin lähti vaatesaralta Linalle keltaiset kumisaappaan Crocsilta. Niistä olen haaveillut kauan ja nyt ne raaskin messuhuumassa ostaa. 
Lelujen saralla messut eivät jääneet kakkoseksi vaatteille. Itsekin sorruin ostamaan vanhemmille tytöille katuliituja, joilla he saavat koristella etupihaamme. 
Liidut pääsivätkin heti käyttöön, kun A ja hänen serkkupuolensa iskivät liituihin ja katuun kiinni. 
Tarjolla olisi ollut ihan kaikkea legoista trampolineihin.
Katuliitujen ja kumppareiden lisäksi kotiin matkasi rytmimuna! Lina on aivan järjettömän musikaalinen ja tykkää tuottaa ääntä lähes kaikella mahdollisella. Tähän asti raukka on saanut tyytyä paukuttelemaan äidin vanhoilla rumpukapuloilla ja helistelemään pienellä juomapullolla, jonne on laitettu riisiä. Nyt neidillä on ihka oma rytmimuna! Ja voi sitä riemun määrää! Kaiken kaikkiaan messuista jäi ihan positiivinen fiilis. Ehkä vähän ähkyfiilis - kaikkea oli niin paljon. Niin esittelijöitä kuin ihmisiäkin. 
En osaa tunkea minnekään ja jos joku mielenkiintoinen standi on täynnä porukkaa, niin mielummin kävelen ohi kuin tungen väkisin joukon läpi. 
Messut olisi ehkä viisainta käydä läpi kahdessa eri erässä, jotta saisi niistä sen parhaimman hyödyn ja ehitisi käymään kaiken itseään kiinnostavan läpi. Nyt kolme tuntia käveltyäni en enää yksinkertaisesti jaksanut kävellä enempää. Kiitos supistusten. Myös väenpaljous alkoi ahdistamaan sen verta paljon, että oli viisainta poistua takavasemmalle ja syömään lounasta Pasilan aseman Subwaylle. 


Mutta tulipahan messut koettua ja nähtyä! En sano, etten enää ikinä lähtisi messuilemaan, mutten nyt kyllä rehellisesti väitä, että haluaisin heti huomenna uudestaan. 
Jotkut tuotteen jäivät vaivaamaan ja harmittamaan, kun budjetti oli rajallinen. Joten nettikaupat tulevat käymään tällä koneella kuumana...!
Esim. Silverjunglen pipot!! Must have! ....siis Linalle......

Olitteko te messuilla? Mitä jäi käteen, mitä fiiliksiä?

10 kommenttia

 1. Mä ostin Niilolle tänään silverjunglelta pipon ja vitsi miten söpö se on! Ja itellen tuubihuivin :) Vinkkasin myös alekoodista tämän päivän postauksesta joten kannattaa kurkata ;D

  Ihana pallomasu! Oispa itsekin saanut enemmän kuvia otettua, rajoittaa aika paljon kun on taapero matkassa ja raittailla ei ihan joka nurkkaan pääse, mutta ihan kiitettävästi niitä eilen napsin, se riittäköön :D

  VastaaPoista
 2. Mä kuolasin tota ihan samaa pipoa, mutta keltasena ja pinkilla tupsulla!! On pakko saada se Linalle :D

  Mulla oli mukana henk.koht. paparazzi, joka nappaili kuvia vähän liikaakin välillä :D Mutta sitä ei tosiaan kyllä tuu oteltua kuvia, jos kädet on täynnä ja rattaat mukana...

  VastaaPoista
 3. Mua jäi harmittamaan kun mä en päässyt lapsimessuille :( Noh toivottavasti seuraavana vuonna :)

  Mun blogissa olis sulle haaste. Käyppä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
 4. Onneks messuja aina tulee uusia! :)

  Kiitos. Täytyy käydä tsekkaamassa!
  Tällä raskausdementialla unohdan jo tätä kirjottaessa, että mitä piti käydä kattomassa :D

  VastaaPoista
 5. Kivan näköisiä kuvia! Mä olisin niin kovasti halunnut tuonne messuille, ehkä ensivuonna sitten!

  VastaaPoista
 6. Onneksi ei ollut once in a lifetime juttu! :)

  Ja onhan niitä pienempiä messuja muuallakin aika tiuhaan tahtiin, jos haluaa Helsingin ulkopuolella messuilla ;)

  VastaaPoista
 7. […] Helsingin Lapsimessut! Viime vuonna osallistuin messuihin ensimmäistä kertaa ja tänä vuonna vielä hieman mietin, josko sitä lähtisi siihen massaan taas vaappumaan. Tosin […]

  VastaaPoista