Lina 1-vuotisneuvola

Meillä oli heti aamusta Linan 1-v neuvola, johon kuului rokotukset. Sovittiin terkkarin kanssa, että Lina saa tällä kertaa vain kaksi rokotetta ja me käymme kuukauden kuluttua ottamassa se kolmas rokoteohjelmaan kuuluva rokoite. Näin neiti ei ole täysin neulatyynynä ja pääsee hiukan helpommalla. 

Käynnillä tarkistettiin Linan näkö, kuulo ja pinsettiote. Lisäksi juteltiin puheesta ja liikkumisesta, kävelyn Lina näyttikin hienosti kävelemällä pitkin poikin terveydenhoitajan huonetta. 
Oikeastaan mistään erikoisesta ei ollut puhetta, sillä meillä menee Linan kanssa tällä hetkellä hienosti. Pitää koputtaa puuta. Neiti nukkuu sellaisen 8-10 tuntia yössä, yösytöt ovat jääneet parisen viikkoa sitten kokonaan pois ja ruoka näyttää maistuvan. Tosin siirtyminen purkkiruoasta kotiruokaan on mennyt hieman niin ja näin ja välillä kotiruoka jää syömättä. Tällä hetkellä kotiruokaa ja valmiita purkkiruokia menee 40-60. Yritän mahdollisuuksien mukaan tehdä kotiruoasta aina sellaista, että Linakin sitä voi syödä. Joidenkin ruokien kohdalla se on hieman hankalaa Linan maitoallergian vuoksi ja suolan määrän takia. Mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa. 
Soijamaitoa en ole vielä myöskään kertaakaan ostanut Linalle. Lina kun ei ole vielä suostunut juomaan maitoa ruokajuomana, joten maito tulee pullosta aina tunti-pari ruoan jälkeen. Tästä pitäisi päästä eroon. Meillä on myös erityiskorvattavuus kahteen ikävuoteen saakka, joten saisimme maitojauheet apteekista vielä vuoden verran. Onko kenelläkään kokemusta siitä kumpi kannattaa - hakea maito apteekista vai soija/kauramaidot kaupasta?

Linan missinmitat ovat seuraavanlaiset: 

Pituus: 75,0cm
Paino: 9,96kg
Päänympärys: 45,1cm

(Samaisessa 1-v neuvolassa A on ollut jo 81,2cm ja R 78,5cm pitkä)

Joten hyvinkin keskikäyrillä Lina kulkee. Painoa on noussut vähänlaisesti ja käymme sitä kontrolloimassa 2-3kk kuluttua jokin kerta samalla, kun käymme vauvan kanssa neuvolassa. Terkkari kertoi painon nousun vähyyden johtuvan liikkumisen lisääntymisenä ja ruokailun vaihtumisena purkkiruoista kotiruokaan. Näin kuulemma käy monella lapsella.

Seuraava virallinen neuvola meillä onkin sitten vasta 1,5 vuoden iässä!! Sitä ennen käymme vielä toukokuun lopussa hakemassa sen puuttuvan rokotteen ja kesällä katsastamme miten paino nousee. Muuten neiti on juuri niin täydellinen kuin voi vain olla! 

Loppuun toivottelen kaikille oikein aurinkoista ja hauskaa Vappua! 
Meillä vapunvietto kuluu sisällä pikkuisen neiti kärttysen kanssa, joka rokotteiden lisäksi tänään veti pienet nupit ja kolautti hampaat tuttiin, mistä aiheutui pieni nirhauma ikeniin ja aika paljon verta pitkin poikin... Ei ole ihan putkeen mennyt tämä synttäripäivä. Mutta onneksi pieni ei vielä tajua, mikä päivä on kyseessä :) 
Huomiseksi tänne meille on luvattu kaatosadetta, joten jää koko perheeltä perinteinen Tivolikäynti väliin ja meillä taidetaan tuijotella leffoja leffojen perään koko huominen päivä.

2 kommenttia