Kuvausrekvisiittaa

Tänään on tiedossa shoppailupäivä. 

Valitettavasti tälläkään kertaa mamman vaatevarastoa ei kartuteta, vaan Lina sai synttärilahjaksi rahaa, jonka laitan suurimmalta osalta uusiin kesäisiin vaatteisiin ja kenkiin. Niitä neidin vaatekaappi huutaa! Samalla mietin myös, minkälaisella varustuksella lähdemme 1-v kuvauksiin ja ostelen sitä varten hyödyllistä vaatetusta. 
Kuvauksista kirjoittelin jo aikaisemmin hieman haaveita täällä.

Olin ajatellut kahta erilaista vaatetusta - joku juhlavampi ja joku arkisempi. 

Olen aikaisemmin ostanut Linalle alennusmyynneistä ruskeat villaleggarit, jonka kanssa mietin nyt laittavani hänelle synttärilahjaksi ostetut farkkuhaalarishortsit ja entuudestaan meillä on kaapissa vihreä parkatakki. Paidaksi tulisi joku ihan normibody, joka ei takin alta välttämättä näkyisi. Kenkäehdokkaina ovat joko keltaiset kumpparit tai Linan pinkit leopardikuvioiset lenkkarit. Päähän haaveilen laittavani joko synttäreiltä tutun kukkakoristeen tai rock-henkisesti huivin.. Mutta neiti ei oikein tykkää pitää mitään päässään.. Näettekö yhtään samaa kuvaa kuin minä mielessänne?
Sitten se juhlavampi vaatetus onkin hieman vaikeampi. En halua mitään juhlamekkoa, en superröyhelöitä, mutta kuitenkin jotain vähän parempaa. Jotain, mikä sopii ulkokuvaukseen. Ehkä jotain vappuhenkistä ilman, että neiti näyttää klovnilta? Tai sateenkaarelta.. Pitkään mielessä oli visio farkkumekosta ja  sen kanssa karvaliivistä, mutten koskaan löytänyt sitä liiviä mistään. Nyt alkaa aika tulemaan vastaan. Onko ehdotuksia?

Kuvauspäivä on näillä tiedoilla lauantaina, mutta jos taivaalta sataa räntää, sammakoita tai lumimiehiä, niin kuvaukset siirtyvät sunnuntaille. Tälle viikolle, kun meille päin on luvattu aika synkkää ja sateista. Lauantaina pitäisi näillä näkymin olla ainoa puolipilvinen päivä.
Kuvauspaikkaa emme tainneet lyödä lukkoon (kuinka hyvä äiti olenkaan järkkäämään näitä!), mutta uskoisin paikkana olevan jonkun hieman erilaisemman kuin jokiranta tai meidän oma piha.

Toiveena on ihania tilannekuvia. En malta odottaa!  

Kuvauksista on luonnollisesti sitten viikonlopun jälkeen luvassa oma postauksensa :) 


4 kommenttia

 1. Heippa! En malttanu olla sanomatta että mielestäni aivan ihania kuvia tuli pikkusiskoni 1-vuotiskuvista kun hänellä rekvisiittana olivat puiset tikapuut (koriste) sekä peilit olivat myös hyvä juttu. He kävivät jossain studiolla kuvauttamassa mutta kuinka te teette? Kuvaatteko studiolla vai itse? Itse kuvaamisessa varmasti se hyvä puoli, että aikarajaa ei ole, ja kuvia voi räpsiä niin paljon kuin tahtoo sekä lajitella mielensä mukaan. :) Onnea kuvauksiin ja itselle ainakin pinkit leoparditennarit kuulostivat oikein söpöltä :)

  -Minna

  VastaaPoista
 2. Meillä on tosiaan kuvaaja, mutta otetaan kuvat ulkona. Joten suurempana rekvisiittana toimii kuvausmiljöö :)
  Mutta mietin esim. jotain kukkia koriin, helminauhaa kaulaan tms. Pientä yksityiskohtaa, jonka ujuttaa kuvaan.

  En halunnut perinteisiä studiokuvia, joten pidetään peukut pystyssä, että säät sallivat haaveeni ulkokuvauksista :D

  VastaaPoista
 3. Voi minä ainakin pidän peukut pystyssä, ulkokuvista tulee yleensä aina ihanimpia. Meillä varmaan toteutetaan kuvaus itse (sitten kun lapsi syntyy, saati täyttää 1 v.) ja kuvat kehitämme jossain liikkeessä. Me kun asumme niin pienellä paikkakunnalla, niin täällä nuo studiokuvat ovat juuri sitä "kaikki lapset istuu samalla tuolilla samannäköinen ilme naamalla"-kuvauksia, ja haluan itse jotain erikoista, eihän ne mamman mussukat täytä 1. kuin vain kerran elämässään. :)

  VastaaPoista
 4. Sitäpä juuri yritän välttää.. vanhemmat tytöt on aikoinaan kuvattu samassa studiossa ja saman kuvaajan toimesta, joten neitien kuvat ovat aika identtisiä, vaikkeivat saman näköisiä olekaan... En halunnut enää Linaa istuttaa sen saman keinuhevosen päälle ja koittaa saada neitiä hymyilemään kameralle :D

  Joten nyt jotain erilaista. Tilannekuvia, ei tartte väkisin koittaa saada toista hymyilemään ja tunnelmakin on varmasti lapselle luonnollisempi ja rennompi :)

  VastaaPoista