5. Äitiysneuvolakäynti

Tänään oli taas neuvolapäivä. Sekaannusta aiheutti hieman se, että terkkari oli kirjoittanut ajanvarauslappuun klo 13:30, mutta meillä tulee automaattinen tekstiviestimuistutus neuvola-ajoista, jossa sitten luki, että aika on 14:30... 
Soitin terkkarin soittoaikana ja varmistin ajan. Se olikin klo 14:30 ja mies ehti hyvin meidän mukaan käynnille. 


Reilu viikko sitten, kun soittelin neuvolaan supistuksista, terkkarini huomasi meidän muuttaneen ja kertoi, että samalla meillä vaihtuu neuvola - siihen samaan vanhaan, mistä pääsimme jo kertaallen pois. Puhelun jälkeen lensi parit ärräpäät ja illalla jo itkin miehelle, etten halua vanhaan neuvolaani. Siellä ollut terveydenhoitaja oli täysi..... noh, hieman epäpätevä. Joten neuvolan vaihtaminen otti koville.
Seuraavana päivänä terkkarini kuitenkin soitteli takaisin -ensinnäkin kyseli oloja- ja hän oli päättänyt, ettei minun tarvitse mitään neuvolaa vaihtaa, jollen sitä itse halua! Jeee! Hän oli selvästikin kuullut hiljaisen toiveeni :D
Joten saamme jatkaa nykyisessä neuvolassamme nyt raskausajan ja tulevaisuuden lastenneuvolatkin käymme siellä. Linallahan on ensi viikolla siellä 1-v tarkastus. (1-v!!!!!!!!!!). 
Aivan ihanaa, sillä pidän nykyisestä terveydenhoitajastani todella, todella paljon! Tosin nähtävästi hänkin tulee jäämään kesän aikana äitiyslomalle vatsan koosta päätellen....


Juttelimme minun olosta ja miten pärjäilen Linan kanssa. Hän kehoitti minua pyytelemään apuja lähipiiristä ja laittamaan Linan joskus yökylään, jotta saan kunnolla levätty - sillä yksikin hyvin levätty päivä vähentää supistuksia. 
Täytyy siis höllätä napanuoraa ja antaa Lina välillä jonkun toisen huomaan. Ottajia varmasti olisi, mutta koen itse sen vaan niin vaivalloisena. Siis tavalla "mä rasitan sua mun lapsella". 

Tässä tämän päivän mittauksia:

Paino: +8,4kg (+ 6,9kg)
RR: 128/77 (128/76) 
Sydänäänet: 130-135 (140-150)  
Kohdunpohjan korkeus: 28 (25)  
Pissa: puhdas (puhdas)
Liikkeet: ++ (++)
Vauvan asento: RT

Käyrästä näkisi tai hahmottaisi paremmin, mutta kohdunpohjankorkeus on notkahtanut. Sen näkee ihan mahasta. Huomasin noin kolmisen päivää sitten, että maha on tullut rymisten alas ja Ellu taitaa asustella ihan niin alhaalla kuin mahassa tällä hetkellä pääsee. Käsien liikkeetkin tuntuvat vanhan sectiohaavan kohdilla/alapuolella, joka minulla siis on vaakasuunnassa "bikinirajan" alapuolella. 


Terkkari lähetti minulle myös sähköpostiin linkin sairaalan esitietolomakkeen täyttöä varten, joten sitä alan täyttelemään, kunhan tästä kerkeän. 
Hauskinta on täyttää se "nimiehdotus" kohta, johon meillä laitetaan toinen nimi. Linan "sairaalanimi" oli Erin, joka on siis Linan toinen nimi. Tällä kertaa en tiedä, minkä nimen laitamme, sillä Ellulla tulee olemaan (sittenkin) kolme nimeä. 


Mutta taas kerran mukava neuvolakäynti takana! Seuraava käynti onkin jo ihan parin viikon päästä, 12.5. 
Nytkö ne jo alkavat tihenemään? Ollaanko jo niin pitkällä? Hiiiihihi! 

Oikein aurinkoista torstaita toivottelee innoissaan oleva mamma!

8 kommenttia

 1. Voi miten ihanan pieni kilolukema sulla!:D

  VastaaPoista
 2. Hauska blogi sulla! Jään seurailemaan :).

  Mikä tuo sairaalanimi-juttu oikein on? Siis synnytyslaitokselleko vai minne? Hassua, ei meillä vaan mitään moisia esitietoja ole kyselty :D.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että sait jatkaa samassa neuvolassa. :) Mikään muu ei ole niin ärsyttävää kuin mennä sellaisen neuvolatädin luo jonka kanssa ei kemiat kohtaa (mulla oli sellainen tilanne, mutta onneksi sain aikoinaan sitten vaihdettua neuvolantädin toiseen, joka on kyllä paras ikinä). :)

  VastaaPoista
 4. Se on vielä toistaiseksi sillä kympin hyvällä puolella :D
  Mutta viikkojakin on se 8 jäljellä ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Tervetuloa vaan! :)

  Meillä täytetään ennen synnytystä sairaalan esitietolomake, johon tulee tietoja äidistä, isästä, raskaudesta yms. tietoa, jota ei sitten aleta siinä kiireessä kyselemään, kun synnytetään.
  Lomakkeeseen tulee myös nimiehdotukset tytölle ja pojalle, jotka ovat mitä ilmeisimmin alunperin olleet hätäkastenimiä.
  Nykyään niitä sanotaan sairaalanimiksi ja TYKSissä tuo nimi tulee siihen vauvan korttiin, jossa on paino, pituus jne. Ja vauvaa myös papereissa kutsutaan ko. nimellä, tosin heittomerkeillä kirjoitettuna :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä todellinen onni!
  Neuvola on kyllä niin tärkeä paikka, varsinkin odottajalle ja vastasyntyneen äidille, koska pitäisi tuntea olonsa tuetuksi ja kuunnelluksi.
  Mä olisin varmaan väkisin menny vaan tälle "omalle" terkkarille jatkossakin :DD

  VastaaPoista
 7. Saako kysyä mikä neuvola? Meillä vaihtu tossa pari vuotta sitte neuvolatäti V-mäen neuvolassa - sitä ennen oli ihana vanhempi täti joka ollu kaikilla muksuilla - uusi olikin yllättäen entinen naapuri joten ihan kiva muutos :). Vuosi sitten vaihtu neuvola taas, K-sairaalantielle. Mä en henkkoht oikein tykkää näistä jatkuvista vaihdoksista,paljon kivempi asioida aina samalla. Poikien odotusaikana oli sama ä-neuvolatäti, ja nyt pojan 3-v neuvolakäynnillä törmättiin ja hän tunnisti vieläkin ja jäi juttelemaan ja kyselemään kuulumisia :)

  VastaaPoista
 8. Me oltiin myös ensin V-mäessä, mutta siellä meillä oli eri terkka kuin teillä on ollut.
  Ja nyt viime vuoden loppukesästä vaihtui meillä myös tuonne K-sairaalantielle, jossa meillä on aivan ihana terkka. Mutta nyt taasen kuuluttaisiin tosiaan tuonne V-mäelle, mutta onneksi ei tarvinnut vaihtaa takaisin.
  K-sairaalantielle, kun päästään yhdellä bussilla suoraan, kun taas V-mäkeen piti mennä 2 eri bussilla ja vielä kävellä pysäkiltä pitkä tovi neuvolaan... Ja en tosiaan pitänyt siellä olleesta neuvolantädistä oikeastaan ollenkaan.

  Vaihdokset vissiin johtuvat siitä, kun äitiys- ja lastenneuvolapalvelut ovat nykyään yhdistetty (ennen kun ne olivat erikseen, eri neuvolassa, eri terkalla) ja osoitteiden mukaan niin, että helppokulkuisuus neuvolaan olisi taattu.
  Helppokulkuisuus ei meidän kohdalla kyllä toteudu millään muotoa, jos meidän pitäisi V-mäkeen lähteä... Mutta kuten sanottu - onni, että saamme jatkaa nykyisessä neuvolassamme :)

  VastaaPoista