Babyfit: Tavoitteet ja Viikon suosikit

Tästä postauksesta lähtien kehittymistäni ja kokemuksiani Babyfitin parista voi lukea maanantaisin ja sunnuntaisin. 
Maanantaisin käsittelen kehittymistä - mittoja ym. ja sunnuntaisin kerron menneen viikon suosikkijumppani ja -ruokani. Eli jos nämä jumppahöpötykset eivät kiinnosta, voit helposti skipata nämä kaksi postausta per viikko.

Tänään vielä halusin kertoa omat tavoitteeni ja toiveeni itseni ja Babyfitin suhteen. 

Tavoitteenani on valmistautua synnytykseen. Kuntoni oli aloitushetkellä niin rapakunnossa, että synnyttäminen ja sen rankkuus olisivat olleet minulle kuin Body combat -tunti, viisi peräkkäistä. Jokainen tietää, että hyvä peruskunto on vain ja ainoastaan plussaa, kun vastassa on niinkin fyysinen koettelemus kuin synnytys. Haluan olla valmis, kun lähden synnyttämään, haluan luottaa itseeni ja omaan kroppaani ja tietää, että se kestää ja ennen kaikkea osaa homman.
Babyfitiltä odotan saavani kaiken sen, mitä tarvitsen kuntoni kohottamiseen - ja hieman enemmän. Babyfitin viedoista löytyy mm. asentoja raskausaikaan ja synnytykseen. Nämä vinkit olivat jopa tälläiselle "konkarille" täysin uusia ja tulevat varmasti käyttöön niin raskausaikana kuin synnytyksessäkin. Kuten yhdellä Babyfitin videoista sanotaan: "Raskaus on pitkä ja se kannattaa käyttää valmistautumiseen ".

Tavoitteena on nostaa kuntoa ja pudottaa ylimääräiset kilot pois. Kuntoa synnytystä varten, mutta myös palautumista varten. Hyvällä peruskunnolla on paljon helpompaa ja nopeampaa palautua synnytyksestä kuin rapakunnossa olleena. Vaikkei tarkotuksenani ole aloittaa varsinaista laihdutusta, haluaisin silti päästä eroon jo nyt keräämistäni ylimääräisistä kiloista. Varsinaista tavoitepainoa ei pysty näin raskausaikana itselleen asettamaan, sillä asuuhan mahassa alati kasvava vauva, joka nostattaa myös minun painoani jatkuvasti. En voi siis olettaa, että liikunnalla ja oikealla ruokavaliolla laihtuisin tällä hetkellä runsaasti. Mutta niiden avulla saan varmasti turvotusta ja nestettä pois kehostani. 
Babyfit on tähän aivan oiva palvelu! Heiltä löytyy pelkästään raskausaikaan tarkoitettuja jumppavideoita 13 kappaletta! Lisäksi loppuraskauteen on muutama extravideo. Harva kuntokeskus pystyy tarjoamaan liikuntaa, joka olisi tarkoitettu vain ja ainoastaan raskaana oleville naisille, joten on mukavaa, että nämä jumpat, mitä itse lähes päivittäin jumppaan, ovat tehty ainoastaan raskaana olevaa naista ajatellen! 
Lisäksi oma personal trainer tarjoaa apua niin ruokavalion suhteen kuin sen oikean liikunnan löytämiseen. 

Tavoitteenani on synnytyksen jälkeen palautua nopeaa ja aloittaa turvallisesti liikunta ja laihduttaminen. Synnytyksen jälkeen tulee automaattisesti tauko liikkumiseen ja hikiliikunnan aloittamiseen. Mutta uskon, että jo sillä, että olen aloittanut raskausaikana liikunnan harrastamisen on suuri merkitys palautumisessa. Uskon sen myös vaikuttavan positiivisesti siihen, ettei liikunnan aloittaminen turvallisesti synnytyksen jälkeen tule olemaan mikään kynnys. Päinvastoin. 
Babyfit valmiina kotona odottamassa sitä hetkeä, kun saan taas lääkärin suosituksesta aloittaa liikunnan - mikä sen parempaa?? Babyfitillä on erikseen synnyttäneille äideille jumppavideoita yhdeksän erilaista, plus rentoutusvideot. Näissäkin on otettu huomioon se, että jumppaajana on juuri synnyttänyt nainen - ei ihan kuka tahansa.

Sitten itse asiaan - viikon suosikkini:

Tämä viikko on ollut pelkkää tutustumista, enkä ole päässyt vielä kunnolla vauhtiin. Mutta ruokapuolelta olen löytänyt jo ihania uusia tuttavuuksia ja ruokia, joilla voisin elää koko loppu elämäni! 

Jumpista olen paremmin tutustunut Kevyeeseen raskausjumppaan ja Raskausajan lihaskunto -videoihin. 
Kevyellä raskausjumpalla on enemmän kuin hyvä aloittaa! Se on tarpeeksi kevyttä, mutta kuitenkin tehokas jumppa, jolla pääsee hyvin alkuun. Lisäksi se on sellainen jumppa, minkä voi tehdä päivänä, jona ei oikein muuten jaksaisi mitään rankkaa treeniä vetää. 
Raskausajan lihaskuntotreeni on oikein oiva hikijumppa! Ainakin itsellä hiki virtaa niin, että pakko ottaa pyyhe viereen. Vaikkakin kyseessä on kunnon treeni, niin tämäkään jumppa ei ole liian raskas raskaana olevalle! Tempo on rauhallinen ja sopii siis erinomaisesti niillekin, jotka välttelevät kovia treenejä. Tätä jumppaa tullaan meillä jumppailemaan huolella - todella tehokas!

Näin vinkkinä voin sen verta paljastaa, että Babyfitillä on muutosten tuulet puhaltelemassa, eli jos pelkkä kotijumppailu kuulostaa tylsältä, kannattaa jäädä seurailemaan tilannetta - Babyfitiltä saattaa pian tulla uutta konseptia myös ulkoliikunnan muodossa ;) 

Ruokailuani olen muuttanut radikaalisti - entisenä aamiaisen pikanapostelijana olen alkanut keskittymään aamupalaan ja siihen, että lautasella on jokaisella ruokailukerralla enemmänkin kuin yksi leipä. Olen myös ottanut tavakseni ihan oikeasti seurata kellosta, että koska on ruoka-aika. Ennen saatoin olla helposti 8-10 tuntia täysin syömättä ja sitten ihmettelin iltaisin, kun mahaa kurni ja en pystynyt sanomaan ei miehen ehdotuksille tilata pizza tai napostella herkkuja. 
Nyt kun olen syönyt säännöllisesti, terveellistä ja täyttävää ruokaa, en ole enää äkkinälkäinen ja näin on ollut helpompi kieltäytyä herkuttelusta. 
Ehdottomat tämän viikon ruokasuosikkini ovat olleet maitorahka hedelmillä(kiivi, tuore mansikka ja ananas) 


ja Lämmin kuppi -ateria, jonka kyljessä menee ruisleipä voilla, juustolla, leikkeleellä, tomaatilla ja kurkulla. Nams. 


Myös ruokapäiväkirjan pitäminen helpottaa itseä pitämään ruokailuista kiinni ja se myös ehkäisee napostelua - en kehtaa kirjoittaa sinne mitään mättöruokia ylös, vaikka sitä katseleekin vain ja ainoastaan omat silmät :D Joten näin jää turhat napostelut väliin.

Tulipas kilometripostaus! Toivottavasti jaksoit lukea loppuun! Tästä lähin kuntoprokkista voit siis seurailla maanantaisin ja sunnuntaisin.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Babyfitin kanssa*

6 kommenttia

 1. Rahka näyttää herkulliselta ja leipä tismalleen samalta mitä itse aina syön :D

  Mä kirjoittelin joskus aiheesta liittyen omaan ruokailuun. Painoa ei todellakaan tarvitse tiputtaa mutta syömiseen oli puututtava oman hyvinvoinnin takia. Tein ihan samaa, söin ehkä kerran pari päivässä sen leivän ja sitten kasan herkkuja, se tarkoitti väsymystä ja päänsärkyä. Sen jälkeen kun Niilo alkoi syömään samoja ruokia joskus 8-9kk(?) otin itseäni niskasta kiinni ja söin aina kun Niilokin söi. Aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen sekä iltapalan.

  Tämän on pitänyt lähes poikkeuksetta joka kerta ja kyllä se vointi vaan on parempi kuin ennen. Enää ei huimaa kokoajan. Sen eron kyllä huomaa heti jos jonain aamuna vetäsen aamupalaleipien sijaan pelkän tuopillisen kahvia, taju meinaa lähteä. Ei pysty enää moiseen vaikka ennen(lasta) sitä suorastaan eli pelkällä kahvilla ja tupakalla eikä ollut mitään ongelmaa.. :D

  VastaaPoista
 2. Rahka oli oikein herkullista! Pitää käydä taas kaupassa ostamassa hedelmiä lisää :P

  Ensisijaisesti olis tosi tärkeetä saada just ruokailu kondikseen. Ei siitä mitään tuu, että syö epäsäännöllisesti ja epäterveellisesti ja sitten ihmettelee, et miksei jaksa...

  Sulla on kyllä niin hyviä ruokavinkkejä viikottain, että käyn aina vähän väliä pöllimässä reseptejä kauppalappua varten ;)

  VastaaPoista
 3. Aaaargh toi ruisleipä!!! Mulla on suuria sopeutumisvaikeuksia gluteenittomaan juuri nyt ja kuolaan aina iltapalapöydässä muiden leipiä... eeeenala! :D sama se herkuille, mutta LEIPÄÄ.

  VastaaPoista
 4. Leipä, tai mulle ruisleipä, on kyllä sellanen, mistä en osais ihan heti luopua kokonaan!
  Joskus pidän leivättömiä kausia, mutta sitten alkaa tekeen mieli ruisleipää. Vaaleaa leipää en juurikaan syö, se on liian pullamössömäistä, vähintään jotain täysjyvää mun leipälaatikossa pitää olla :D

  Gluteenittomat leivät maistuu kyl -sori- ihan shaiballe........

  VastaaPoista
 5. Suosittelen todella raskauden aikana liikuntaa, jos vain ei oo mitään estettä sille. Itse aloin käymään salilla noin 18. viikolta lähtien. Sitä ennen oli etova olo ja väsymys niin valtava ettei pystynyt töiden lisäks tekeen mitään muuta. Sitten kun sain viä raskausdiabetesdiagnoosin niin aloin kiinnittämään huomioo myös syömisiin. Kävin salilla ihan loppuun saakka, viimeisen kerran viikolla 40+1 ja vauva synty 40+5. Uskon, että jaksoin synnytyksen todella hyvin ja palauduin nopeasti myös epparista hyvän kunnon ansioista. Tietenkin loppua kohden kevensin painoja ja tahtia ja jätin liikkeitä sitä mukaa pois kun alkoi tuntumaan epämukavalta. Nyt viisi viikkoa synnytyksestä aloitin taas salilla käymisen ja hyvältä tuntuu. En vielä tee vatsalihaksia ja muutenkin otan vielä aika kevyesti tuohon jälkitarkastukseen saakka. Vaunulenkit aloitin jo viikko synnytyksen jälkeen. Uskon myös, että säästyin selkä- ja muilta vaivoilta tuon salilla käymisen ansiosta. Vauva oli aika isokokoinen 3995g ja 53cm ja jos en olisi liikkunut ja katsonut syömisiäni niin olisi varmasti ollut vielä isompi. Palautumisesta vielä sen verran, että tällä hetkellä on hoikemmassa kunnossa kuin ennen raskautta raskausajan liikunnan ja syömisen sekä imetyksen ansioista. Jos sen verran saisin tuossa ruokapuolessa neuvoa niin aamupalalle kannattaisi mielestäni ottaa jotakin hiilaria tuon rahkan lisäksi niin jaksaa paremmin. Ja muilla päivän aterioilla kiinnittää huomiota riittävän proteiinin saamiseksi. Tuo kuppikeitto on toki varmasti vähäkalorinen, mutta mielestäni on varsinkin raskaana ollessa hyvä saada riittävä määrä proteiinia ja hiilaria joka aterialla eikä unohtaa kasviksia. Tässä minun mielipiteeni näin bodarin puolisona ;)

  VastaaPoista
 6. Hienoa kuulla, että liikunta on tehnyt hyvää! :)

  Nuo kaksi "ateriaa", jotka olen tähän postaukseen ottanut omiksi suosikeiksini, ovat välipaloja, ei suinkaan niitä, mitä syön pääruoakseni päivän aikana. Muuten syön kyllä ihan sitä tavallista kotiruokaa, mitä muukin perhe syö. Aamupalaksi syön puuroa, ruisleipää ja hedelmän.
  Näiden kahden kuvan oli tarkoitus esittää omia suosikkejani ja "herkkujani", joihin olen viikon aikana tutustunut :)

  VastaaPoista