Babyfit: Lähtötilanne

Kuten aikaisemmin kirjoittelin, alkoi tällä äipällä elämäntaparemppa ja mukaan siihen sain tueksi todellisen kultakimpaleen - Babyfitin

 Kuva: babyfit.fi

Tämä viikko on mennyt opetellessä Babyfitin nettisivuja ja jutellessa oman Personal trainerin kanssa omista ruokailu- ja liikuntatottumuksista. Vasta sitten, kun niitä joutuu selittämään jollekin toiselle, huomaa kuinka retuperällä se oma ruokailu onkaan. 
Tällä viikolla olen kuitenkin maanantaista saakka yrittänyt muuttaa ruokailutottumuksiani ja jättänyt herkut ja mässäilyt pois. Nimim. eilen vissiin söin ElMaco juniorin....... Mutta onneksi muina päivinä ruoka lautasella on näyttäny huomattavasti terveellisemmältä ja painoakin on ihan oikeasti pudonnut! 

Tavoitteista puhun tarkemmin myöhemmin, mutta haluan mainita näin alkuun, ettei raskausaikana tavoitteeni ole painonpudotuksessa, vaan enemmän oman peruskunnon kohottamisessa ja terveellisissä elämäntavoissa. Mutta se, että paino putoaa on pelkästään positiivista. 

Mun lähtötilanne on todella huono - ei oikeastaan liikuntaa Linan odotusaikana ja synnytyksen jälkeen sain aloitettua treenaamisen, kunnes parin viikon treenaamisen jälkeen olinkin uudelleen raskaana ja aamupahoinvoinnissa. 
Ennen raskauksia oon liikkunu paljonkin. Kävin lähes päivittäin kävelylenkillä, hyvin ripeillä sellaisilla ja söin terveellisesti. Kunnes sitten pikku hiljaa raskauden yrittämisen lomassa aloin varomaan jokaistakin liikettä ja menoa ja lihoin aika lailla. 
Linan odotusaikana jouduin vielä olemaan lähes vuodelevossa 10 viikkoa, joten sen ajan liikunta oli oikeasti lähinnä jääkaapin, vessan ja sängyn välistä toimintaa. 
Viime vuoden alkusyksystä onnistuin karistamaan kiloja niin, että lähtötilanne tähän raskauteen oli -5kg Linan raskauslähtötilanteesta. 

Tämä raskaus on lihottanut mua täysin eritavalla kuin Linaa odottaessa. Tähän viikkoon mennessä olen syönyt lähes samalla tavalla kuin Linan odotusaikana, mutta silti kiloja tulee helpommin - vaikka liikun huomattavasti enemmän. 
Mutta toisaalta ruokailuajat ovat tällä hetkellä niin vinksallaan, etten yhtään ihmettele, että kiloja kertyy. 
Linaa odottaessa kiloja tuli kokonaisuudessaan 10-11kg. Nyt kiloja on kertynyt tähän mennessä 7, joka on aivan liikaa näille viikoille. 

Olen sitä tyyppiä, joka mittaa viikottain itsensä, joka aamu käyn vaa'alla ja kaikki laitetaan ylös muistiin. Eli erilaisten kaavioiden tekeminen ja tulosten seuraaminen paperilla on yksi parhaista asioista koko hommassa :D
Joten otan nyt riskin ja laitan koko kansan nähtäville omat läskilukemani.. hyi! Onneksi, onneksi olen raskaana - muuten vyötärön lukema voisi hirvittää. Nyt kaikkia keskivartalon mittoja leventää tämä suloinen ja pieni masu... Köh. 

Vasen käsi   38,0
Oikea käsi   38,6
Rinta          104,0
Vyötärö      101,4
Maha         112,5  (otettu navan kohdilta)
Lantio        116,5
Vasen reisi   62,0
Oikea reisi   61,4
Vasen pohje   42,8
Oikea pohje   41,3

Mää en oo koskaan ollu näin iso!! Ihan kauheaa...... 
Löysin viime syksyisen laihdutuksen mitat ja ne näytti niin paljon paremmilta kuin nämä nykyiset... Voi haikeus. Voi raskaus. 
Mittoja ottelen joka maanantai, joten tästä etiäpäin maanantaisin voi seurailla näitä mittapostauksia, jos ne kiinnostavat. 

Pidän myös ruokapäiväkirjaa, niin vinkatkaa, jos teitä kiinnostaa joku ruokapostaus! 

Tähän mennessä olen jumppaillut Babyfitin videoiden tahtiin muutamia kertoja ja olen ollut kyllä todella tyytyväinen siihen, että voi avata telkkarin ja alkaa jumppaamaan kotona! Linakaan ei ole vielä toistaiseksi ollut mitään muuta kuin täysin messissä äidin kanssa - onneksi neiti tykkää musiikista!
Vielä on monta erilaista jumppaa käymättä läpi ja rentoutusharjoituksetkin kiinnostavat - on se elämä tällä hetkellä sen verta hektistä, että tekisi aivan varmasti terää hetkeksi pysähtyä ja rentoutua. 

Jos haluatte tietää enemmän Babyfitistä, kehoitan katselemaan tämän videon *klick*
Itse vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin koskien omaa harjoitteluani ja omia kokemuksiani Babyfitistä
Parhaiten otatte Babyfitistä selvää käymällä heidän nettisivuillaan ja kirjautumalla itse palveluun sisään - eli aloittamalla treenaamisen!

*Postaus toteutettu yhteistyössä Babyfitin kanssa*

3 kommenttia

  1. Tsemppiä projektiin! Aivan varmasti siihen pystyt, kun vaan pysyt lujana. :) Palkinto on sen arvoinen ja jaksat paremmin sitten lastenkin kanssa Täällä kanssa laitellaan kroppaa kuosiin lasten jäljiltä. :) 15 kiloa on pudotettu jo painavimmista ajoista ja kyllähän sen eron huomaa ihan kaikessa tekemisessä ja olemisessa. Ihan jo lasten pukeminen on paljon tuskattomampaa, kuin silloin painavana. Aamulla herääminen ei ole niin takkuista ja mielikin sata kertaa virkeämpi.

    http://elisanmatkassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos molemmille!!
    Kyllä täällä on motivaatio kohdillaan :)

    VastaaPoista