2. Äitiysneuvolakäynti

Toinen masuasukin olojen tarkastuskäynti oli 8.1. Mielestäni näitä neuvolakäyntejä on yhä vähemmän. Ja niinhän se vissiin onkin, että neuvolakäyntejä on harvennettu entisestään? Meillä päin taitaa päästä käymään 6-8 kertaa neuvolassa raskauden aikana, jos en ihan kauheasti valehtele. Lääkärikäyntiä mulla ei oo vieläkään ollut, Linaa odottaessa ensimmäinen oli jo heti ensimmäisellä kolmanneksella. Nyt se on joskus tulevaisuudessa? 

Käynnillä nyt ei vielä tässä vaiheessa oikein mitään sen ihmeempiä tullut ilmi. Käynti oli rv 15+4, vaikka itse luulin, että viikkoja on jo 16+2. 
Juttelin terkkarin kanssa nt-ultrassa puhutusta "mahdollisesta lasketusta ajasta", mutta terkkarikin totesi, ettei laskettu aika ollut muuttunut. Kotona kuitenkin huomasin nuo hassut viikot äitiyskortissa ja päätin soittoaikana vielä varmistaa asian ja niinhän se laskettu aika oli sitten kuitenkin muuttunut. Kiva, että mulle kerrottiin asiasta. Nyt osaan siis itsekin laskea viikot oikein, enkä luule pääseväni pälkähästä aikaisemmin ;) 
Vanha la oli 23.6.2014, uusi la on 28.6.2014. 

Tässä vähän mittoja ja muita hömpötyksiä. Suluissa ensimmäisen käynnin hömpötykset. 

Paino: +2.00kg (+-0)
RR: 130/82 (121/82) 
Sydänäänet: 150-155 (ei mitattu aiemmin, mutta viikkoa aikaisemmin neuvolaa 160-165)
Pissa: puhdas
Liikkeet: +

Kävin käyntiä edeltävänä päivänä sokerirasituksessa kärsimässä ja sain kuulla tulokset neuvolassa: ei raskausdiabetesta!!! Mutta joudun uudestaan sokerirasitukseen n.10 viikon päästä. 
Tämän kertaisen sokerirasituksen tulokset (suluissa viitearvot): 
0h: 5.1 (>5.3)  1h: 9.7 (>10.0)  2h: 8.1 (>8.6)
Eli rimaa hipoen, mutta kuitenkin puhdas tulos. Terkkari kehoitti jatkamaan kotimittauksia sillon tällöin.

Käynti oli mukava. Tykkään kovasti uudesta terkkaristani, hän on suurinpiirtein ikäiseni ja ainakin oletan hänen kuuntelevan minua. Entisen terkkarin kanssa meni vähän huonosti, eikä hän vaikuttanut kuuntelevan murheitani lainkaan. 
Tosin nyt mulla ei oo oikeastaan mitään murheita ollutkaan. Masu kasvaa, tunnen liikkeet, pahoinvointi on poissa ja olo on todella energinen. Toistaiseksi ;) 

Seuraava neuvolakäynti on 24.2, jolloin saan kaikki KELAn paperit. Pääsen hakemaan äitiysavustusta ja äitiyspäivärahaa! Jeeee! 
Sitä ennen meillä on rakenneultra, 14.2., joka on vielä kaiken lisäksi meidän hääpäivämme <3 


2 kommenttia

 1. Ootpa kaunis ja ihana tuo sun masu, näyttää ihan tyttömahalta ! :D Ja eikö sykkeetkin menis pikkusen tytön puolelle jos niihin arvuutteluihin ois uskomista? ;) Mää oon niin varma tytöstä! Onko teillä toiveita kumpi tulisi ? Oon ehkä saattanu aiemminkin moista kysyä mutta en oo varma enkä muista ni kysynpä uudelleen... :D Oishan pieni poikakin aivan ihana! Oi että <3

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! Itse en kovinkaan viehättävänä pidä itseäni tällä hetkellä. Olo alkaa olemaan kuin valaalla :DD (ja maha on vielä pieni..)
  Maha on kuvassa turvonnut "iltamaha", joka aina kummasti pienenee aamuksi :D Mutta kovasti samanlainen masu se on kuin aina ennenkin ;) Sykkeet olisivat myös tytön puolella - täysin samat kuin Linalla.

  Aika luonnollisesti toivottiin poikaa. Tyttöjä kun kämpässä on kuin pienessä kylässä :D Mutta raskauden edetessä ei se neljäs tyttökään miltään tuomiolta kuulosta ja ollaan isimiehen kanssa paljon juteltu tytön "hyvistä puolista" esim. Linalle tyttöpuolinen sisarus olisi varmasti pidemmän päälle mieluisampi ja vaatteethan meillä on jo tytölle suurimmalta osalta valmiina ;)
  Tytön nimestä olemme myös yksimielisiä, kun taas pojan nimestä joudumme kyllä vetämään köyttä! Mutta hyvin kliseisesti - ei sillä ole mitään väliä kumpainen sieltä tulee. Oikeasti. Sitten, kun saa pikkuisen syliin, niin sillä ei ole mitään väliä kumpaa sukupuolta pikkuinen edustaa :)

  VastaaPoista