Painonnosto

Samaan aikaan, kun äiti koittaa syödä terveellisesti ja pitää painon kurissa, on meillä ollut pikkuneidin kanssa painonnostoprojekti. 
Linan paino tippui noin kuukausi takaperin viikossa vajaat 100g ja lääkäri päätti, että meidän pitää aloittaa lisäravinteiden antaminen Linalle. 


Lina syö vain neljä ateriaa päivässä, näiden kanssa maitoa 100ml. Ateriat ovat aamu- ja iltapuurot ja kaksi liha-ateriaa. Lina ei siis syö välipalaa ollenkaan, sillä sitä on välillä todella vaikea mahduttaa meidän päivärytmiin, kun neiti tykkää heräillä siinä 10-11 maissa.. Eli samaan aikaan, kun toiset syövät jo lounasta. 
Joten meillä lisäravinnon antaminen tarkoitti sitä, että Linan nykyisiin ruokiin lisättiin kaloreita. Aamu- ja iltapuuro saivat lisäkseen voisilmän (maidottomasta levitteestä) ja yhden mittalusikallisen Linan Nutrilon Pepti-maitojauhetta. Liharuokiin lisäämme ruokaöljyä ja mitallisen maitojauhetta. 


Lina ei oikeastaan missään vaiheessa huomannut, että ruokaa rikastetaan ja se maistui -onneksi- samaan tapaan kuin ennenkin. 
Saimme myös maksuttoman käynnin ravitsemusterapeutin luokse, joka laski Linan päivittäisen ravinnonsaannin ja piti sitä riittävänä. Saimme ravitsemusterapeutilta myös paljon vinkkejä, miten nostaa ruokien kalorimäärää ja ison pinon eri sosevelmistajien esitteitä, joita on helppo katsoa maidottomat ruoat. Kuten myös sitten allergisoivat soseet.. 
Koska Linan paino alkoi nousta kivasti, niin emme enää toista kertaa käyneet ravitsemusterapeutilla, mutta saamme soittaa hänelle tarvittaessa ja ajankohtaisemmaksi uusi käynti tulee varmaan silloin, kun Lina alkaa syömään muun perheen kanssa samaa ruokaa. 


Paino siis alkoi näillä konsteilla nousta ja tänään kävimme asian tiimoilta kontrollilääkärinkäynnillä. Paino on noussut kuukauden aikana melkein kilon! Joten enää kahden viikon välisiä punnituksia ei tarvita. Seuraavan kerran meillä on 8kk neuvolalääkäri joulukuun lopulla ja uusi polikontrolli helmikuun alussa. Lääkäri uskoi näiden riittävän. Tietty, jos painossa tulee muutoksia, otamme taas yhteyttä. 
Saamme myös alkaa pikku hiljaa jättämään lisiä pois, joten ensimmäisenä jää toisen liharuoan ruokaöljyt ja maitojauheet. On kyllä ollut välillä aika hankalaa lotrailla öljyn kanssa, joka hiukkasenkin liiallisesti annosteltuna on tehnyt ruoasta aika litkua.. Mutta onneksi saimme neidin painon kuntoon näinkin yksinkertaisesti. 

Onko muilla ollut ongelmia vauvan painon kanssa?

2 kommenttia

  1. Meillä oli nyt viime käynnillä tullut vaan 80g kk aikana.. tyttö nyt 8kk. Viides ateria lisättiin ja toivotaan, että ei paino ainakaan laske :) kovasti kuitenkin liikkuu. pituuden suhteen ollaan kyllä oltu välillä tarkemmassa seurannassa!

    hyvä, että ootte saanu ruokavalion Linalle sopivaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Meillekin lääkäri totesi ihan ensin, ettei syytä isompaan huoleen ole, sillä Lina on alkanut liikkumaan paljon enemmän, joten energiaakin kuluu enemmän..

    Toivottavasti teilläkin saadaan paino- ja pituusasiat kuosiin! :)

    VastaaPoista