Niskaturvotusultra

Rv 12+0. 

Aamu alkoi R:n koululääkärin soitolla ja R:n laktoosi-intoleranssiasioita hoitaen (tarvitsin todistuksen lääkäriltä, sillä R:n isä ei suostu antamaan R:lle laktoositonta ruokaa!! Tästä aiheesta olisi pari sanaa sanottavana, mutta parempi olla ihan hiljaa vaan....). 

Aamusta asti olin pelkkää hymyä - tänään oli nt-ultrapäivä!! Isimies oli ihan täpinöissään koko päivän, eikä malttanut odottaa, että kello tulee kaksi, jolloin lähdimme kohti Turun kaupungin ultraääniyksikköä. Meidän aika oli 14:30. 


Odotushuoneessa mun mahan perhosen lähti liikkeelle. Pelotti ihan kauheesti, että jos siellä masussa onkin joku vialla. Mutta kun ultrahuoneen katossa olevaan kuvaruutuun pamahti ihan oikean vauvan näköinen olento, olin onneissani! 
Koko ultraus oli ehkä nopein ikinä. Lääkäri ja kätilö kiirehtivät, sillä laboratorio meni kiinni klo 14:45 ja se sijaitsee rakennuksen toisessa päässä. Joten jäi ehkä vähän sellanen "sisään ja ulos" fiilis. Mutta ymmärsin kuitenkin, että meillä oli kiire, jotta pääsen tarvittaviin verikokeisiin vielä saman päivän aikana. 

Ultrassa kaikki oli hyvin. NT oli 0,7. Se on täysin sama, mitä Linallakin oli samaisessa ultrassa. Sydänäänet kuuluivat todella vahvasti ja lääkäri totesikin niiden olevan harvinaisen vahvat. Ultratessa sydän löi 163 kertaa minuutissa. CRL, eli mitta päälaesta peppuun, oli 51mm, mikä vastaa raskausviikkoja 11+2. Joten mahdollinen laskettu aika on tällä hetkellä 28.6.(aiemmin 23.6.), mutta sitä ei vielä siirretty.


Nyt voin viettää loppupäivän hyvissä tunnelmissa - niin tekee meillä kaikki. 
Oikein ihanaa alkanutta viikkoa teillekin <3

10 kommenttia

 1. Hieno juttu että kaikki on hyvin! :) Onpa muuten kiva kuva teistä! :)

  VastaaPoista
 2. oi ihanaa...yleensä vahvat sydänäänet kertoo pojasta..vanhanuskomusken mukaan;) mut mahtavaa et kaikki kunnossa! <3

  VastaaPoista
 3. Niinkö? Toivotaan näin ;)
  Siis, että pojasta olisi kyse.. Sydänääniin perustaen itsellänikin on poikafiilis, sillä kaikilla tytöillä on ollut tässä samaisessa ultrassa sydänäänet +180 ja tämä puksutteli +160. Muutenkin mulla on täysin poikaolo, kun taas Linaa odottaessa olin alusta saakka 100% varma, että masussa on tyttö.

  Saa nähdä olenko oikeassa tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että kaikki on hyvin, tulee tässä itsellekin ihan vauvakuume! Meillä on 8kk ikäinen poika :) Äitinä oleminen on maailmassa parhainta ♡

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että kaikki oli hyvin :)

  VastaaPoista