Haaste: Mitä rakastat itsessäsi?

Kun Jo Karhapää ilmoitti, että on heittänyt minua tällä haasteella ajattelin ensin, että voi ei.... Olen todella, todella huono kehumaan itseäni ja ennemmin vedän kehut överiksi vitsiksi. Mutta sitten aloin miettimään asiaa ihan kunnolla. Asioita, joista pidän itsessäni tulikin ihan helposti mieleen - en olekaan kamala ihminen :D 
Haaste vaatii kertomaan viisi (5) asiaa, joita rakastat itsessäsi, nämä ovat minun: 

1. Rauhallisuus. 
Osaan kiireen, stressin ja paniikin keskellä olla todella rauhallinen. En kirkunut ja juossut ympäri kämppää, kun vuosi sitten yksin lasten kanssa olin kotona ja naapurissa alkoi palaa ja palomiehet käskyttivät meitä ulos. En mene paniikkiin, jos lapsi meinaa tukehtua, vaan otan tilanteen haltuun. En näytä stressiäni, jos näen läheisteni stressaavan samaa asiaa liikaa, ennemmin tuen ja otan ohjat. 

2. Ensiaputaidot. 
Jotenkin vahvasti sanottu, mutta osaan pelastaa henkiä. Se on minun mielestäni ihailtavaa ja olen ylpeä siitä, että osaan itsekin toimia tilanteissa, joissa vaaditaan ammattitaitoa. 

3. Vahvuus. 
Tällä tarkoitan nyt henkistä. Olen vahva ihminen, kasvanut vahvaksi ihmiseksi. En mene rikki pienestä ja osaan olla vahva, kun sitä vaaditaan. Olematta kuitenkaan kova ja kylmä, jota ehkä joskus olin.

4. Herkkyys. 
Vahvuuden vastakohta, mutta sitä pakollisesti tukeva ominaisuus. Ei saa olla kylmä, vaikka onkin vahva. Joten olen ylpeä myös siitä, että olen oppinut näyttämään herkän puoleni, pystyn läheisilleni kertomaan, että olen haavoittuvainen ja nykyään jopa itken (usein :D ). Näin ei ole aina ollut. Herkkyyttä vaaditaan myös 3 tytön äidiltä. 

5. Kyky rakastaa. 
Tämä on ehkä joidenkin mielestä omituinen, mutta minulle tärkeä. Olen elänyt elämästäni 3 vuotta narsistin ja sairaanloisesti mustasukkaisen ihmisen kanssa, joka jätti minuun jälkensä. En enää rakastanut itseäni, enkä pystynyt vastaanottamaan minkäänlaista rakkautta muilta niiden 3 vuoden jälkeen. Vasta, kun tapasin nykyisen mieheni, olen oppinut rakastamaan uudelleen. Itseäni ja muita. 
Rakkaudettomuus on jotain, mitä en kenellekään toivo, silloin on ihminen menettänyt lähes kaiken. 

Haasteen haluan antaa eteenpäin seuraaville blogeille: 

7 kommenttia

 1. Ihanat vastaukset, kauniisti kirjoitettu :) Aina sitä tulee ehkä enemmän keskityttyä siihen mitä itsessä on vikana, niin hyvä kun kerrankin näin päin. Kukaan ei ole täydellinen mutta meissä kaikissa on paljon niitä hyviä, rakastettavia puolia!
  -ansku

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tätä täytyykin hetki hautoa mielessäni ennenkun kirjoitan mitään.

  VastaaPoista
 3. Niin mie ajattelin et se hormonihuuruinen mami saa nyt välillä miettiä positiivisia asioita;). <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)

  Ihminen tuppaa ajattelemaan "mitä teen väärin" ennemmin kuin "mitä teen oikein". On ihan hyvä välillä pohtia niitä hyviä puolia itsessään ja omassa toiminnassa :)

  VastaaPoista
 5. Tätä ei kyllä voinut itsekään ihan lonkalta vetästä! Piti ihan analysoida hetki itseään :)

  VastaaPoista
 6. Oli kyllä tarpeeseen tullut ajatus, kiitos ihana <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta, täytyy ottaa osaa pian :)

  VastaaPoista