Lina 6kk neuvola

Meillä oli tänään Linan 6kk neuvola. 


Todella haikeaa ajatella, että meidän pikkuvauva on jo 6 kuukautta vanha! Mihin se puoli vuotta oikein meni? Aika on mennyt kyllä järjettömän nopeaa vauhtia, eikä vauhti näytä hidastuvan lainkaan. 


Neiti oppii uusia asioita lähes päivittäin ja se pienen pieni sylivauva on jo aikoja sitten jäänyt pelkäksi muistoksi. Mun vauva <3 
Nykyään neiti haluaa istua joka paikassa, tarjoaa tuttia myös äidille, hymyilee salaa ja naureskelee iskän kanssa. Lina tunnistaa sanat äiti ja isi ja osaa myös niiden mukaan jompaa kumpaa etsiä, kun kysyy "missä --- on?".


Linasta on myös tullut mammantyttö. Äidin on oltava lähettyvillä ja paras paikka oleskella löytyy äiskän sylistä tai kainalosta. Kaikki uudet ja vähän välillä vanhatkin tuttavuudet ovat hieman pelottavia ja tänäänkin neuvolassa iski kova suru puseroon, kun täti otti syliin tutkiakseen neidin heijasteet. Kaikista pelottavimpia ihmisiä ovat hiukan tummemmat miehet, silloin tulee jo kaukaa katsellessa itku. 


Uudet mitat ovat (suluissa 5kk): 

Pituus: 67,0cm (65,0cm)
Paino: 8170g (7710g)
Päänympärys: 41,9cm (41,3cm)
 
Pituus ja erityisesti paino on jäänyt hieman jälkeen, mutta neuvolassa ei vielä oltu liian huolissaan asiasta. Menemme kuitenkin kolmen viikon päästä uudelleen mittauksiin, vaikka seuraava Linan käynti neuvolassa olisi vasta joulukuussa 8kk iässä. 
Lisäksi lisäämme yhden aterian lisää Linan päiväruokailuun. 
 
 
Muuten Linalle kuuluu hyvää. Ihottuma on jälleen kurissa, kuten melkein aina kortisonilla onkin ollut. Huomenna alamme laskemaan kortisonia ja perjantaina sillä rasvaaminen tulee lopettaa, sillä meillä on maanantaina 4. päivä maitoaltistus, jolloin ei olisi liian suotavaa olla kortisonikuurilla. 
Altistuksesta siis lisää viikon päästä! 
Ruoka maistuu ja neiti on tyytyväinen, iloinen hymytyttö. 
 
Miksei vauvat pysy aina vauvoina, Lina ainakin kasvaa aivan liian nopeaa tahtia! ;) 
 
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!! 

3 kommenttia

 1. Täällä on aikalailla saman kokoinen puoli vuotias :) Aika menee liian nopeasti kyllä, kohta on jo ekat synttärit. Jotenkin niin iso neiti, ei niin vauva, mutta toisaalta jossain jutuissa niin vauva. Voi, että mitä muruja on ja tuo kehitys huikeaa ja ihana seurata.

  ps. sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 2. Jos tuleva puoli vuotta menee yhtä nopeaan - kahdella silmänräpäytyksellä - niin synttärit ovat jo ovella!
  Puolivuotias on niin pieni-iso. Osaa jo hurjasti asioita, mutta on kuitenkin vielä aika paikoillaan pysyvä vauva. Aivan ihanaa nähdä, miten senkin ikäisellä on jo oma luonne ja tahto!

  Voi ihanaa, kiitos tunnustuksesta <3

  VastaaPoista
 3. Aika menee ihan liian nopeasti, Sophiekin lähestyy päivä päivältä 4kk:n ikää. Hui! Mutta on kasvussa ja kehityksessä onneksi hyvät puolensa, jonka takia siitä voi iloita ja riemuita, kuten sinunkin tekstistäsi ilmenee. :) Hyvä että Linan posket on jo paremmat, toivottavasti altistus menee hyvin!

  VastaaPoista