Lintta-Iitan posket vol. 2

Älkää kysykö, miksi oon keksiny rakkaalle murulle niinkin ihanan lempinimen, kun Lintta-Iita :D Kavereiden kesken kiukku-Iita ;) .....

Anyhuuu. 
Lääkäri soitteli tuossa hieman yhdentoista jälkeen takaisin minulle päin. Kerroin hänelle poskien nykyisen tilanteen ja sen kuinka paljon Lina niistä kärsii. Lääkäri sanoikin heti, että meidän tulee aloittaa kortisonitauosta huolimatta heti uudelleen kortisonin käyttö (vasta torstaina "saisi" uudelleen aloittaa), aamuin illoin ja ekat pari päivää voin käyttää vahvempaa 2,5% Hydrokortisonia, jos tunnen sen tarpeelliseksi - KYLLÄ! 
Lääkäri myös kyseli hieman, että olenko kiinnittänyt huomiota, mistä Linan ihottuma voisi johtua ja olimmekin yhtä mieltä ihottuman aiheuttajasta - maito. Joten lääkäri laittoi meille reseptillä heti uutta maidotonta korviketta. Kävin sitä jo apteekistamme hakemassa, mutta ihme ja kumma, sitä ei siellä ollut ja saan sitä vasta huomenaamuna. Meidän apteekissa ei koskaan ole mitään, mitä tarvitsisi heti. 

Nyt siis hoitona jatkamme Hydrokortisonin käyttöä, 2 kertaa päivässä. Perusvoiteena meillä on Miniderm, jota ei tietty saa nyt laittaa kortisonihoitoalueille. 
Huomenna meillä alkaa maidoton elämä. Tai Linalla alkaa. Ja keskiviikkona lääkäri soittaa meille uudelleen ja kyselee miten meillä menee.

Olin täysin varma siitä, että maito aiheuttaa Linalle ihottumaa. Ihottuma puhkesi heti, kun lopetin imettämisen ja Lina alkoi syömään enemmän korviketta. Linalla on ollut ihan koko aika pientä ihottumaa, kun hän sai imetyksenkin ohessa pienen määrän lisämaitoa sillon tällöin. Nyt se vaan tietty puhkesi kunnolla, kun imetys loppui. 
Taas yksi syy harmitella sitä, ettei neidille tissi kelvannut. Kyllä, poden siitä vieläkin huonoa mieltä. Hmh. 

Toivottavasti kortisoni nyt rauhoittaisi poskia sen verran, että ensi yönä neiti saisi nukuttua, eikä posket vaivaisi jatkuvasti. 
On ihan kamalaa katsoa vierestä, kun toista kutittaa ja sattuu, eikä itse voi tehdä asialle mitään :( Olenkin koittanut öisinkin rasvailla Linan poskia, ettei ne pääsisi kuivumaan täysin, sillä silloin ne kutiavat vielä enemmän. 

Voi Mamman mussukkaa.


5 kommenttia

 1. Toivottavasti saatte posket kuntoon pian! Harmi jos maitoallergiaa on, mutta kunhan tyttö ei kärsisi ja saatte oikeat aineet juotavaksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllä ne vielä kuntoon saadaan :)

  Käsittääkseni kyse ei välttämättä ole koko elämän kestävästä allergiasta.. Sillä itsekin olen vauvana joutunut juomaan juurikin jotain apteekista saatavaa korviketta maitoallergiaan, enkä vaivasta enää täytettyäni 2v kärsinyt.
  Tietty jokainen on yksilö, mutta harvemmin alle 2 vuotiaana todetut allergiat sitten jäävät elämään :) Toivotaan ainakin näin!

  VastaaPoista
 3. hei mites ois yliherkkyys tuttipullon muoville/ kumille tai aineelle jolla pesette tuttipullon??!!??

  VastaaPoista
 4. Kokeillaan ensin maito pois alta :)
  Tosin en oikein usko, että ihottuma tulisi mistään muusta kuin maidosta.
  Kahden viikon päästä on altistustesti, jonka jälkeen sitten mietitään jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti maidon vaihto tepsii, on se niin kurjaa pienelle jos kokoajan kutiaa. Tsemppiä nyt sinne, kyllä asiat järjestyy, aina :)

  VastaaPoista