Linan allergiatestit ja 5kk neuvola

Meillä on tänään ollut aika kiireinen päivä. Ensin oli allergiatestausta ja ihokontrollia Lasten ja nuorten polilla, jonka jälkeen saimmekin siirtyä neuvolaan.
Neuvola meillä on vaihtunut. Entinen neuvolamme sijaitsi suhteellisen kaukana ja sinne pääsi kahdella bussilla, jonka jälkeen vielä piti kävellä hieman alle kilsa. Ei kovin käytännöllistä. Sen onneksi tajusi myös joku hieman ylemmällä tahollakin ja neuvolamme siirtyi niin, että pääsemme sinne suoraan yhdellä bussilla. Mahtavaa!

Ensin käynnistämme polilla..
Linalle tehtiin siis Prick-testit, joka tarkoittaa sitä, että käden sisäsyrjään tiputellaan pieniä pisaroita testattavia aineita ja tämän jälkeen iho rikotaan pienen pienellä lansetilla. Itse testaus ei neitiä juurikaan hetkauttanut, hän seurasi sairaanhoitajan tekosia mielenkiinnolla. Käden paikoillaan pitäminen oli ehkä Linan mielestä koko touhun ikävin osa.
15 minuutin odotteluajan keskustelimme sairaanhoitajan kanssa Linan ihosta ja rasvaamisesta. Hän antoi neuvoja, miten meidän kannattaa ihoa hoitaa ja ehdotti vartalolle uutta rasvaa.
Nyt vielä tämä viikko mennään perjantaina saadulla antibiootti-kortisonilla ja ensi maanantaina käymme sairaanhoitajan vastaanotolla uudelleen. Jollei rasvat toimi, joudumme miettimään jotain uutta.
Korstisonihoidoissa kuulemma voi mennä useampikin viikko, meidän kohdallamme tämä 4 viikkoa on maksimi.

Prick-testeissä Linalta testattiin hasselpähkinä, kala, kananmuna, maito, maapähkinä, soijapapu, kaurajauho, vehnäjauho ja gliadiini.
15min jälkeen yksikään aine ei ollut aiheuttanut minkäänlaista reaktiota, eli Lina ei ole em.ruoka-aineille allerginen. Jee!
Mutta nyt jäimme siis kokonaan vaille selitystä siihen, mistä ihottuma tulee. Lääkäri onkin sitä mieltä, että kyseessä on "vain" erittäin vaikea atooppinen ihottuma.  

Neuvola meillä siis sattui olemaan samana päivänä. Taas. Ehdinkin käyntien välissä vain saattamaan mieheni töihin ja sitten lähdin bussilla neuvolaan. Mitat otettiinkin jo polilla, päänympärystä lukuunottamatta, joten emme alkaneet uudelleen riisumaan neuvolassa. 
Neidin uudet mitat (suluissa 4kk): 

Pituus: 65,0cm (63,0cm)
Paino: 7710g (7310g)
Päänympärys: 41,3cm (40,8cm)
 
Uusi neuvolaterkkari oli oikein mukava tapaus, näin yhden käynnin perusteella. Vaikka käynti jäikin hieman lyhyeen, kun olimme juuri käyneet polilla, joten asioita oli vähän turha käydä uudestaan läpi. 
Lina sai tehosterokotteet. Rota on aina hyvää, mutta pistäminen onkin sitten jotain ihan muuta.. Kuka siitä nyt tykkäisikään. 
Saimme kehoituksen aloittaa viljat, esim. iltapuurona. Terkkari myös huomasi, miten hienosti Lina istuu ja sanoikin, että voisimme hyvin aloittaa jo syöttötuolin käyttämisen, tietty tuen kanssa. 
 
Loppupäivä tähän saakka onkin sitten neidin osalta mennyt kiukutellessa. Tyhmät rokotteet!  
 
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!! :)

1 kommentti

  1. hmmm mä en jättäis asiaa vaa atooppisen ihon piikkiin... meinaatteko ihotautilääkärille?

    VastaaPoista