Vanhempainillat

Aaaah... Otsikko kertoo, mistä tänään kenkä puristaa! 

On ihanaa, että isot tytöt ovat molemmat jo koulussa. Vielä mukavempaa on, että molemmat viihtyvät koulussa erinomaisesti - jopa tuore nelosluokkalainen!
Mutta... inhoan vanhempainiltoja yli kaiken!

En koe missään muualla olevani niin täysin väärässä paikassa kuin koulun vanhempainilloissa. En voi sietää niitä "meidän Lissu ja meidän Roope" -äitejä, jotka keskittyvät vain ja ainoastaan oman lapsen esiintuomiseen. 
Istuimme mieheni kanssa viime talvena tulevien ekaluokkalaisten vanhempainillassa kuuntelemassa, kun eräs äiti kertoi omasta lapsestaan 45min. Valehtelematta.
Oma käsitykseni kuitenkin on, että illoissa opettajat kertovat asiansa ja tämän jälkeen voi kysyä, jos joku jäi epäselväksi. Lyhyesti ja ytimekkäästi. 

Tänään joudun vielä kaiken kukkuraksi menemään yksin Linan kanssa, sillä miehellä on jalkapallopeli samaan aikaan. Onneksi vanhemmat muksut voivat mennä seuraamaan peliä, eikä tarvitse järkätä hoitajaa. 
Mutta ajatus siitä, että hengailen niiden kaikkien, minua 8-10 vuotta vanhempien, kaikkitietävien vanhempien seurassa yksin...... Oon niin vapaata riistaa! 
Kärsin pahasta sosiaalisten tilanteiden pelosta ja nämä ovat juuri niitä tilaisuuksia, joihin kaipaan mieheni rinnalleni.. Voisimpa jäädä kotiin peiton alle. 
Mutta haluan olla äiti, joka ei missaa yhtäkään vanhempainiltaa, joten nyt kerätään päivä rohkeutta ja viiden jälkeen koko poppoo lähtee kotoa, toiset palloa katselemaan, yksi pelaamaan ja kaksi meistä kuuntelemaan kuinka Matti haluaa kouluun oman palvelijan...

2 kommenttia

  1. Mäki inhoan vanhempainiltoja, raah! Pistän miehen mahdollisimman usein asialle, koska se saa niistä huomattavasti paljon enemmän irti kuin minä. Jos on jotain mitä tahdon puhua lapsen koulunkäynnistä, käytän wilmaa ja keskustelen asiatsa opettajan kanssa henkilökohtaisesti. -_- Hyvä tarkoitushan niillä on, mutta en ole koskaan kokenut niitä hyödyllisiksi, sama kuin ei olis mennyt ollenkaan. :P

    VastaaPoista
  2. Sama, käytän myös paljon mielummin Wilmaa ja henkilökohtaisia keskusteluaikoja hyödyksi.

    Ja tiedän, ettei siellä mitään uutta tietoa tule, kun oon jo kertaalleen ne kuullut (tänään ekaluokan ilta).. Mutta en kehtaa olla poiskaan :D

    VastaaPoista