Lina 4kk neuvola ja refluksikontrolli

Meillä oli tänään varsinainen lääkäripäivä. Aamusta oli Linan 4kk lääkärineuvola ja iltapäivällä neidin refluksikontrolli Lasten ja nuorten poliklinikalla. 

Aamuinen neuvola oli kyllä turhin reissu ikinä. Heti, kun lääkäri kuuli, että menemme vielä myöhemmin lasten polille, niin hän melkein heitti minut ulos neuvolasta. Olin huoneesta ulkona 8 minuutissa. Yleensä meillä menee väh. 20min. Ja tämä 8min koostui Linan riisumisesta ja pukemisesta. 
Hyvin nopeaa toimintaa. Jäi aika kakka maku suuhun. Mutta onneksi meidän polilääkäri onkin sitten täysin toista maata! Aivan ihana lääkäri!

Neuvolassa otettiin tasan ne mitat, mitä joka kerta. Muuta siellä emme tehneet tai keskustelleet. Uudet mitat (suluissa 3kk):

Pituus: 63,0cm (60,5cm)
Paino: 7310g (6435g)
Päänympärys: 40,8cm (40,1cm)
 
 
Lasten ja nuorten poliklinikalla keskustelin myös näistä Linan poskista, jotka yllä olevasta kuvasta näkyy.. ehkä hieman huonosti, ovat luonnossa tällä hetkellä aika paljon rajummat. Linalla on atooppinen ihottuma. Samaa ihottumaa löytyy myös toisesta pohkeesta sellainen pieni läntti, joka kasvaa. 
Saimme reseptit kolmelle eri rasvalle, joita meidän nyt pitää alkaa rasvailemaan. Voi pientä. Neiti pitää oikeesti rasvata päästä varpaisiin sillä perusrasvalla. Joka päivä. Mutta tää oli meillä hieman odotettavissakin, sillä isukkimiehellä on pahin mahdollinen atooppinen ihottuma, joten ei tullut mitenkään yllätyksenä, että se periytyi. 
Tulemme jatkossa käymään Lasten ja nuorten polilla myös ihottuman tiimoilta. Lääkäri haluaa sitä seurata ja tulevaisuudessa on edessä mahdollisesti allergiatestit. Ensin koitetaan rasvaa, rasvaa, rasvaa. 
Lääkäri myös sanoi, että hän on se henkilö, johon ottaa yhteyttä, jos tulee jotain kysyttävää tai muutoksia Linan refluksin tai ihottuman kanssa - neuvolaan ei tarvitse lähteä soittelemaan. Mahtavaa! 
 
Lisää atooppisesta ihottumasta voit lukea täältä.  
Ja jos refluksiasiat kiinnostavat, niistä löytyy lisätietoa täältä. 

6 kommenttia

 1. Meilläkin keskimmäinen atoopikko, kurja ja inhottava vaiva! :( Onneks teillä on kokemusta, meillä ei kummallakaan ole atooppista ihottumaa, ja mun tietotaito perustu ainoastaan siihen että siskoni on atoopikko, joten paljon piti ottaa itse selville kun neidille tuo puhkesi.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on vanhimmalla, joten todella tuttu vaiva. Miestä harmittaa todella paljon, mutta onneksi ennuste siitä, että vaiva voi lähteä pois sen jälkeen, kun Lina täyttää 2v, on aika hyvä.
  Meillä on onneksi myös tuo ihana polilääkäri, jolle saa soittaa vaikka joka päivä, jos tulee kysyttävää :)

  VastaaPoista
 3. Mun pojalla on lievä atoopinen ihottuma. Nyt taas huomasin että oli tullut ihottumaa.

  Neuvolaaan kun soittaa niin aina sanotaan että "seuraile tilannetta" :D

  Lina on kyl super söpö!'

  VastaaPoista
 4. Heippa =) Uusi lukija ilmottautuu!! Ompas kurja vaiva pikkusella =/ Toivottavasti voiteet auttaa! Mulla jäi kans paskan maku suuhun meidän neuvolakäynnistä loppuviikolla. Tuu kurkkaamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Just :D No sillähän sen pois saa, että seuraa tilannetta. Huh.

  Eipä taida nykyään olla enää mikään harvinainen vaiva lasten keskuudessa :/

  VastaaPoista