Vaatteiden must havet ja turhuudet

Kesävauva, tai kevääksi tuo huhtikuu vielä luetaan, mutta "lämpimänkelinvauva" on minulle täysin uusi asia. A syntyi syksyllä, joten hän oli jo melkein vuoden ikäinen ensimmäisenä kesänään ja R syntyi talvella ja näin ollen oli sellaisen 6kk, kun kesä alkoi. Joten tuollaisen pienen nyytin pukeminen kesähepeneisiin on ollut minulle täysin uusi asia ja välillä hieman hankalaakin.
Vauva pitäisi pukea lämpimästi, mutta viileästi. Vauva pitää suojata auringolta, muttei saa paahduttaa vauvaa kuumiin vaunuihinkaan. Tää on ollu mulle vähän sama asia, kun koittaa tarjota perheelle maittavaa, mutta terveellistä ruokaa...

Ostelin paljon vaatteita etukäteen. Tietämättäni ollenkaan, mitä vauva oikeasti tarvitsee. Ainoa, mitä vältin kokonaan, oli mekot. Ihan sen takia, että vauvaa pidetään paljon sylissä ja näin ollen mekko olisi jatkuvasti kainaloissa rytyssä. Perusideana minulla oli vaatteiden hankkimisessa, että ne ovat mukavia, käytännöllisiä, mutta hyvännäköisiä.
Ostelin vähän sitä sun tätä ja nyt vaatekaappi on puolillaan vaatteita, jotka eivät ole olleet missään käytössä. Tietty osittain myös ilmojen vuoksi - jos olisi kylmempää, niin vaatteillekin olisi käyttöä.
Meillä on myös haasteena neidin refluksi ja sen mukanaan tuoma pulauttelu, joten bodeja meillä tulee olla tuplamäärä, sillä pesukone pesee joka aamu koneellisen tai kaksi neidin pyykkiä. Tosin tilanne on varmaan sama myös silloin, kun aletaan syömään kiinteitä :D Eri tahroilla tosin..

Toukokuun suosikit, kokoa 56. Body Name It ja housut Newbie. Molemmat kulutettuina lähes puhki. Nyt jo liian pienet, mutta ehdottomasti menivät talteen seuraavaa varten!

Meillä on käytössä päivittäin aika pitkälle samat vaatteet tai ainakin saman kaltaiset vaatteet - t-paitabody ja legginsit. Erittäin kuumana päivänä neidillä on yllään hihaton body. Kotosalla oleillessa puen silloinkin Linalle vain bodyn, sillä meidän asunto on aivan järjettömän kuuma! Jos on viileää, laitan Linalle bodyn lisäksi sukat jalkaan.
Näillä on siis menty melkein koko alkukesä. Erittäin yksinkertaista!

Näitä hihattomia bodeja meillä on 2, lisäksi on pari erilaista hihatonta. Tämä on Lindexistä, koko 62.

Mutta entäs sitten, kun mittari näyttää +20 ja silmät kertoo, ettei ulkona voi olla lämmin?! Haastavinta on juuri nämä "voi tulla minkälainen ilma tahansa" kelit. Juuri näinä päivinä on tietty neuvola, jonka jälkeen pitää mennä jonnekin. Puet vauvan aamulla niin, ettei varmasti tule kylmä ja kun astut neuvolasta ulos, ulkona on +28. Jesh!
Minulla on Linalle pari collarihaalaria, joita käytän kylmällä ilmalla. Ne ovat päässeet käyttöön ehkä juuri sen pari kertaa per vaate tämän kesän aikana. Eli hyvin vähän. Pitkähihaisia bodeja ollaan myös päästy käyttämään melkeimpä vain öisin. Minulla onkin yksi pitkähihainen body, jota rakasta, mutta se ei ole ollut Linan päällä vielä kertaakaan! Kohta se on jo pieni...

Hyvin kätevänä vaatteena olen pitänyt Lindexistä ostamaani puuvillaista hihatonta haalaria. Se on lämmin, se on viileä, sen alle voi laittaa bodyn tai olla laittamatta. Siihen voi lisätä viileällä ilmalla sukat ja neuleen, jotta vauvalla on kaikki hyvin. Kuumalla voi olla pelkästään se päällä. Mikä ihana vaatekappale! Se onkin meillä melkein 90% niistä kerroista käytössä, kun astumme ovesta ulos. Muut kesähepeneet ovat melkein jääneet käyttämättä.

Ehdoton must have!! Kuva: Lindex.com

Yöpuvut ovat meillä kesällä jääneet kokonaan käyttämättä. Öisin puen Linalle joko pitkähihaisen tai lyhythihaisen bodyn.

Kätevinä olen pitänyt myös laajaa valikoimaa erilaisia legginsejä. Ne ovat ohuita, mutta kuitenkin lämpimiä, jos ilma vaatii. Lisäksi leggarit ovat helppo napata mukaan hoitolaukkuun tai ottaa pois jalasta, jos tarve vaatii. Linalla onkin (äidin)lempparilegginsit - leopardikuvioiset leggarit. Grau! 

Näitä täytyy käydä ostamassa myös kokoa 68, 74, 80.... ;)

Yksinkertaisuudessaan ja lyhykäisyydessään meillä on siis käytössä (paljon) t-paita- ja hihattomia bodeja, legginsejä ja yksi hihaton haalari. Yksi neule ja sukkia.
Varavaatteina on pari collarihaalaria kylmän varalle ja vieraita varten yksi tuliaisiksi saatu mekko. Kaikki muut ostamani "ihanatsuloisetmusthave" kesähepenet ovat jäänet pölyttymään kaappiin. Shortsit ovat aika turhat, niitä olen Linalle laittanut vain ulkonäön puolesta - muutenhan se on yks ja se sama ovatko shortsit jalassa vai ei. Haalarishortsit vielä turhemmat - ihan kun olisi kaksi bodya päällekkäin, eli tosi fiksua kuumalla kelillä. 

Hieman turhat shortsit, mutta söpöthän ne on...

Mitä siis itse ostaisin kesävauvalle, kun nyt tiedän hieman paremmin? Bodeja - joka sorttia, varsinkin t-paitasellaisia. Yhden asun kylmän varalle (tai ehkä kaksi, jos toinen on pesussa jnejne). Legginsejä (ehkä pojalle jotain muita housuja) ja sen ihanan hihattoman haalarin!
Jättäisin kokonaan kauppaan ihme hippasvippas vaatteet, joilla ei ole oikeasti mitään funktiota, muuta kuin näyttää hyvältä aikuisen silmään.

1 kommentti

  1. Syyshankinnoissa jotain samaa kun tännekin hankin :) Samoin tuo Lindexin haalari lähti alesta mukaan, aivan ihana :) Samannäköinen pinkki vaunun aurinkosuojakin taitaa täällä olla. Hyvä maku siellä siis!

    VastaaPoista