Muistoja lapsille

Olen keskimmäinen lapsi. Eli se, joka on jäänyt kaikista vähiten vaille huomiota ja tietty minussa piilee se "musta lammas", joka tekee asiat yleensä juuri niin kuin äiti ei opettanut.. Minulla on 2,5 vuotta vanhempi isoveli, jota äitini palvoo ja 7 vuotta nuorempi pikkusisko, joka on tietty äidin silmäterä. Joten olen pudonnut siihen väliin huutelemaan olemassaoloni puolesta. 

Oma äitini ei siis liiemmin keskittynyt täyttelemään minun vauvakirjaani tai säästellyt synttärikortteja minulle, saati kirjoitellut ylös mitään hauskoja tarinoita sanomisistani tai tekemisistäni. 

Itse olen A:n syntymästä lähtien säästänyt tytöille muistoja lapsuudesta. Mm. syntymäpäivän lehden, syntymäpäiväkortteja, täyttänyt vauvakirjaa ja olen säilyttänyt tiettyjä vaatteita, kuten mekon kastetilaisuudesta ja 1-vuotiskuvauksessa käytetyn mekon. 
Ajattelin kerätä nämä kaikki laatikkoon, johon laitan vielä ainakin raskausaikani äitiyskortin ja lapsen neuvolakortin ja antaisin laatikon jokaisen lapsen 18-vuotissyntymäpäivälahjaksi. 

En ole miljonääri, enkä edes millään muotoa hyvätuloinen, joten tuskin pystyn lapsilleni autoa ostamaan tai edes näillä ajokorttihinnoilla sitä ajokorttia kustantamaan, kun sen aika lähestyy. Tietty, jos sairaanhoitajien palkat nousevat tässä 8 vuoden aikana pilviin, niin asia on toinen ;) 
Mutta minusta on tärkeää antaa myös jotain muutakin kuin materiaa. Itse olisin ollut innoissani tälläisestä "muistojen tiestä", kun täytin 18. Odotin silloin jo A:ta. Minusta lahja osoittaa, että lapsesta on välitetty koko lapsuuden ajan ja hänen saavutuksiaan on huomioitu. 

Toki lapsilla on säästötilit, joista he eivät tiedä yhtään mitään ja jonka rahat he saavat käyttöönsä vasta täysi-ikäisenä, mutta silti pidät tärkeämpänä lahjaa, jolla on oikeasti joku idea. Tarkoitus. 

Säästättekö te lapsianne varten jotain?

2 kommenttia

  1. Meillä on 2kk ikäinen neitokainen ja kasaan myös hänelle omaa laatikkoa. Synnytyspäivän lehti on tallessa, vauvakirjaa täytellään ja pieniä tärkeitä vaatteita on tarkoitus myös säilöä laatikkoon. Tekeillä on myös "tuunattu" valokuvakansio.

    VastaaPoista
  2. Mulla on myös lapsille laatikot, johon on säästelty kortteja, muutamia vauvanvaatteita ja vauvaleluja, lasten omia piirroksia jne. Olen päällystänyt laatikot (tai itse asiassa vaan esikoisen laatikko on valmiiksi päällystetty, koska parin vuoden valokuvat odottaa vielä albumiin pääsyä) valokuva-albumiin kelpaamattomilla valokuvilla, siis sellaisilla tärähtäneillä tms, jotka kuitenkin on jostain syystä tullu kehitettyä, tai muuten vaan ylimääräisillä valokuvilla. Olen myös säästänyt erikseen jotain vaatteita, lähinnä itse neulomiani tai äitini ompelemia, niillä kun on tunnearvoa jo käsityönsä puolesta. Jokaiselle lapselle kasaan myös omaa valokuva-albumia lapsuudesta. Ja sitten on tietysti vauvakirjat.

    VastaaPoista