Loppu imetykselle

Mulla on ollut omat hankaluudet imettämisen kanssa. On ollut rintaraivareita ja lisämaidon tarvetta, mutta ehdin tuossa jonkun reilu kuukauden verran ainakin imettämään ihan täysimetyksenä, kunnes..... En tiedä mitä tapahtui, mutta Linalle ei enää kelpaa tissi. 

Jonain kauniina päivänä neiti hokasi, että tissistä on hankalaa syödä. Ensin kauheat huudot, äiti koittaa tuhatta ja sataa eri asiaa. Se kelpasi, että syötin ekat 10-20ml tuttipullosta ja vaihdoin tämän jälkeen Linan rinnalle. Näillä mentiin joku viikko. Välillä Lina suostui jopa heti rinnalle, mutta välillä pelleiltiin tuttipullon kanssa. 
Mutta viikko sitten Linalle tuli totaalistoppi rinnan kanssa. Eka rintakerrat väheni joka toiseen syöttöön, sitten pariin kertaan päivässä ja nyt kaksi päivää Lina on syönyt enää tasan kerran päivässä rinnalla - yöllä. 

Olen potenut kovasti huonoa omaatuntoa koko asiasta. Pidän tätä täysin omana vikanani, vaikkei se tietty voi olla millään tavalla mun vika, että neiti on hokannut, että tuttipullosta saa paljon paremmin maitoa. Mutta olin tykästynyt imettämiseen ja olin haaveillu pitkästä imetysajasta, kun se niin hyvin neidillekin maistui - aikoinaan. 
Olen aivan varma, että stressillä on jotain tekemistä asian kanssa, sillä tämä ns. totaalikieltäytyminen tuli tasan tarkkaan viikko sitten maanantaina. Joten viimeinen viikko on ollut se kausi, kun imettäminen on vähentynyt päivä päivältä. Eli mun elämässä se stressaavin viikko. 

Yrittäny olen kaikkeni ja rintaa koitan tuputtaa joka välissä, mutta se saa aikaan vain aivan järkyttävän huutoshown. 
Nyt, kun imetyskerrat ovat vähentyneet niinkin radikaalisti, että Lina syö vain sen yhden kerran päivässä rintamaitoa, on varmaankin turha enää yrittää. Maitoa kun ei nouse enää samaan tahtiin. On todella outoa, ettei tarvitse olla tissit pakattuina suojiin ja miettiä vaatetusta imetyksen kannalta. Olin tottunut siihen, että rinnat ovat täynnä kahden tunnin välein, nyt niitä ei "kolota" missään vaiheessa. 

Olen surullinen. 

Mutta minkäs sille mahtaa. En enää asialle voi yhtään mitään. Meillä imetys loppuu.

3 kommenttia

  1. Voihan harmitus..varmaan tuo stressi on vaikuttanut imetykseen. Mutta hellyyttä ja läheisyyttä voi antaa muullakin tavalla ja kaikki onnistunut imetys on plussaa :)

    VastaaPoista
  2. Täälllä on välillä samanlaista muttei se pullokaan tunnu sen paremmin kelpaavan :/

    VastaaPoista
  3. Kovin tuttua tekstiä. Meillä kävi liki samalla lailla. Maitoa ei tullut riittävästi, piti alkaa antaa hieman pullosta. Korvikkeen määrä lisääntyi pikkuhiljaa johtaen juurikin tuohon että tissiä sai vain yöllä ja lopulta viiden kuukauden iässä imetys jäi kokonaan pois. Surettaahan se,välillä kovastikin, mutta ei sille mitään voi. Älä sinäkään turhaan syyllistä itseäsi!:)

    VastaaPoista