Jälkitarkastus

Tänään oli -vihdoin ja viimein- jälkitarkastus. Omaksi onnekseni tarkastuksessa oli mukana neuvolamme "parempi" terkkari, eli tämä, joka raskausaikananikin hoiti homman kotiin useamman kerran. Oli ihanaa käydä pitkästä aikaa hänen vastaanotollaan!

Lääkärikin oli tuttu raskausajalta, erittäin mukava nuorempi nainen. Itse tarkastuksessa oli kaikki kunnossa ja repeämät ovat parantuneet täysin. Minkä tosin itsekin tiesin. Paino on tippunut hienosti alle lähtöpainon ja saan aloittaa kunnon liikunnan heti, kun vaan jaksan oman peppuni liikkeelle nostaa. 
Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen siihen, että painoa on tippunut, mutten kuitenkaan tällä hetkellä ota siitä mitään stressiä, saati ala hulluna laihduttamaan. Sillä, kun aloitan, niin se on kunnollinen laihdutus, eikä siinä samassa pysty enää imettämään - ravinnon saanti tulee olemaan niukkaa.

Ehkäisyasioista puhuimme sen verran, että sitä emme nyt aloita. Lääkäri ei nähnyt mitään estettä sille, ettemmekö voisi aloittaa heti yrittämään "nro. nelosta". Ja hän toivottikin onnea yritykseen - samalla huomauttaen, että imetyksen aikana on hyvin vaikeaa raskautua. Varsinkin, kun imetän lähes täysimetyksenä, eikä kuukautiseni ole vielä alkaneet. Joten tässä mennään eteen päin hakuammuntana näin alkuun. 
Kysyin, että mitä teen imetyksen kanssa, jos nyt sattuisi käymään niin hyvin, että meitä onnistaisi. Terkkari sanoi, että imetystä saa  jatkaa niin kauan, kun se itsestä tuntuu hyvältä. Mutta imetykseen liittyy teoreettinen mahdollisuus keskenmenoon, sillä kohtu supistelee jonkin verran imetyksen aikana. Suurempana ongelmana hän kuitenkin näki ravinnon riittävyyden kaikille - sikiölle, imetettävälle vauvalle ja minulle. Hän muistutti, että minä tulen tärkeysjärjestyksessä viimeisenä, joten riittävän monipuolisesta ja hyvästä ravinnosta tulee pitää huolta! Mutta siis imettää saa, eikä sitä tarvitse raskauden vuoksi lopettaa - jos en itse halua.

Koko käynnistä jäi ihan hyvä fiilis - mitään erikoista ei käyty läpi tai keskusteltu. Aiempien synnytysten jälkitarkastuksen on tehnyt ultraava lääkäri, joten niissä on käyty enemmän asioita läpi. Tällä kertaa mitään ultraa ei tehty. 
Itselleni en mitään lappua saanut, tietty KELAa varten sain jälkitarkastuslippulappusen, mutta verenpaineita tai painoa ei minulle minnekään ylös laitettu. Tosin empä niitä nyt tarvitsekaan. 

Lähtiessäni terkkari vielä toivotti minut tervetulleeksi pian äitiysneuvolan puolelle! :)

4 kommenttia

 1. Täälläpäin jälkitarkastuksen tekee vain th, lääkäriä ei tavata ollenkaa :o

  Ai te meinasitte jo 4. Yrittää <3

  VastaaPoista
 2. Aijaa, aika jännä :o Ja mä kun olin harmissani, etten päässy ultralääkärille..

  Jees, meillä alkaa (tänään ;) ) nelosen yritys. Siiten lapsiluku onkin kyllä melko varmasti täynnä.

  VastaaPoista
 3. oooooiii <3 onnea yritykseen <3 ihanaa mahtavaa! :) PITÄISKÖHÄ MEIDÄNKI ;D
  mulla ultrat teki pääosin kätilö :P

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3
  Onnea tässä tarvitaankin, kun ei niitä menkkoja ole vielä alkanu, niin ei osaa laskea ovulaatiotakaan. Mutta me ei oteta tätä liian vakavasti ja koitetaan ihan stressittömästi :) Kyllä se nelonen sieltä varmaan joskus ilmottaa tulostaan - toivottavasti pian :)

  Teilläkin on niin ihana suloisuus siellä kotona, niin en yhtään ihmettele, jos sellaisia haluaisit lisää ;D

  Meillä on kaikki ultrat keskitetty ultraääniyksikköön, kun Turku on niin iso paikka. Missään muualla (Tyksiä ja yksityisiä lukuunottamatta) niitä ei tehdä. Aika harmi, ku oon just monelta lukenu, että joillain ultrataan ihan neuvolassa.. Möh.

  VastaaPoista