Rintaraivareita

Täällä on meneillään pari päivää jo kestäneet rintaraivarit. Lina huutaa ja huutaa rinnalle päästyään niin korvia kirpaisevaa, loukkaantunutta itkua, kun kukaan vaan voi.. Tämä tapahtuu joka ikisellä syötöllä, myös öisin, kun Lina on täysin unessa.. tai ainakin unelias. 
Myöskään hän ei enää suostu syömään kuin yhden rinnan kerrallaan ja tämä on sekoittanut systeemit täysin ja tissit ei enää yksinkertaisesti pysy mukana. Pelkään, että imetys alkaa loppumaan tähän. 
Eniten ihmettelen, mistä tälläinen yhtäkkinen muutos voi johtua? Tämä alkoi pari päivää sitten ja pahenee pahenemistaan.. 
Mammallekin tulee pian itku, jollei saada takaisin hienoa imetysrytmiä :(

8 kommenttia

 1. syökö teidän vauva normaalisti molemmista samalla kertaa? Meillä vaan toisesta..

  Mutta toivottavasti saatte pian kuntoon vanhan hyvän rytmin <3

  VastaaPoista
 2. Lina on ruoka-aikaan aina kotona ja sillon vedetään kaikki mitä saadaan ;D
  Eli kyllä, normaalisti menee molemmat rinnat, mutta nyt jostain kumman syystä vain toinen kerrallaan ja sitten onkin taas nälkä hetken kuluttua.. Mun rinnat ei enää täyty kunnolla ja se ketuttaa ilmeisesti vauvaakin, kun maitoa ei tule samalla tavalla.
  Soitinkin tänään meidän lasten polin lääkärille ja hän neuvoi koittamaan sitkeästi ja minun pitäisi juoda erittäin paljon, jotta maitoa tulisi. Toivottavasti tämä on vaan joku vaihe..

  VastaaPoista
 3. Hei, pystytkö syöttämään istuen? Jos niin pumppaa imettäessä toinen rinta. Toivotaan, että raivarit loppuu! Meillä vähän samanlaista ollut pari viikkoa, nyt ei öisin. Eniten kun Iisa väsynyt.Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Hyvä vinkki, täytyykin kokeilla! Imetän aina istualteen, joten eiköhän tuo onnistuisi.. :)

  VastaaPoista
 5. Voi toista <3 Meillä kun herätään syödään toinen tissi jonka jälkeen vaihdetaan vaippaa tai seurustellaan jos toinen malttaa, sen jälkeen on toisen vuoro ja unet ! Meille ei oo oikeen mitään järkevää imetysrytmiä tullutkaan, tää koko imettäminen on mulle niin uus juttu että vaatii vähän harjoittelua! Esikoista kun en oikeastaan ollenkaan imettänyt.

  VastaaPoista
 6. Meidän neiti on taas niin kauhea hätähousu ja ilmeisesti hyvin paljon ruoan perään, että jollei molempia tissejä saa tyhjentää, niin nousee meteli! :)
  Yöllä pystyn kakkavaipan vaihtamaan tuolla sun tyylillä, jottei neidillä mene hermo.

  Ennen täällä syötiin hienosti 2-3h välein. Nyt tässä syöttämisessä ei ole mitään rytmiä ja nälkä on jo 45min päästä edellisestä syöttökerrasta, mikä taas aiheuttaa enemmän pukluja, kun ruoka ei ole ehtinyt imeytymään masussa.. Oravanpyörä :/

  Tsemppiä sinnekin imetyksen kanssa! Tuskin on yhtä oikeaa tapaa - jokaisen pitää löytää se itselle oikea tapa :)

  VastaaPoista
 7. Meillä kesti rintaraivareita 2,5kk :/ Se oli yhtä tuskaa ja molemmat itkettiin. Niilo oli totaalikieltätyjä pullolle, eli ei auttanut muu kuin yrittää ja yrittää. Tosiaan sen 2,5kk sitä kesti kunnes meni itsestään ohi. Mikään ei auttanut ja sitä tosiaan oli jokaisella syötöllä lukuunottamatta öitä.

  Tsemppiä kovasti ja toivotaan, ettei teillä kestä yhtä kauan, se on voimia vievää puuhaa :/

  Jos vauva tykkää suihkusta, niin suosittelen kokeilemaan imetystä suihkussa. Istuin itse vessanpöntön päällä, pidin vauvaa sylissä samassa asennossa kuin imettäessä ja lämmitin suihkulla, vauva otti itse rinnan suuhun ja söi ilman raivareita (tosin keksin tuon turhan myöhään, kun aijemminkin olisi ollut ihan kiva). Jokainen lapsi toki on erilainen, mutta vinkithän ovat aina tervetulleita, eikö? :)

  VastaaPoista
 8. Voi ei :/

  Meillä Lina ottaisi enemmän kuin mielellään maidon pullosta, jonka lääkäri (ja myös minä) epäilen olevan raivareiden takana. Lina tietää, että maidon saisi helpommallakin kuin itse tekemällä ison työn ja odottaa, että annan maidon pullosta. Sitä koitan nyt kuitenkin välttää!

  Kyllä kaikki vinkit ovat tervetulleita ja niitä aletaan kokeilemaan, kun omat keinot loppuu ;)

  VastaaPoista