Refluksia?

Kävimme eilen vauvan kanssa ylävatsan ultraäänessä ja tänään meillä oli lääkärin soittoaika koskien kyseistä toimenpidettä. Jo ultrassa lääkäri kertoi meille, että kaikki on hyvin ja mahaportit ja sulkijat ovat niin kuin pitääkin, joten pulauttelu ei johdu rakeenteellisesta viasta. Jes! Mutta lääkäri huomautti, että suolisto on täynnä kaasua, joten se saattaa olla ainakin yksi tärkeä tekijä vauvan pulauttelussa - liika ilma vatsassa laittaa maidon nousemaan takaisin ylös, kun sille ei ole tilaa vatsassa. 

Oma lääkärimme sitten soitteli tänään ja jatkotoimenpiteenä sovimme, että aloitamme vauvalla lääkityksen refluksiepäilyn vuoksi. Vauva on kuitenkin kipuileva ja siitä näkee, että maidon nouseminen tekee kipeää, joten kokeilemme nyt Gaviscon-lääkettä. Annan lääkettä vauvalle aina pienen määrän 30min syömisen jälkeen, maksimissaan 6 kertaa päivässä. 
Näillä mennään viikko ja ensi torstaina menemme punnitukseen, jonka jälkeen lääkäri soittelee meille jatkoista. Jos lääke auttaa, on kyse todennäköisesti refluksitaudista. Mutta lääke auttaa lähinnä siihen, että vauvalla ei olisi niin tuskaista olla, eikä pulauttaminen tekisi kipeää. Eihän lääke pulauttelua lopeta kokonaan. (Nytkin makkarista kuuluu kova vaikerrus, imetin hetki sitten.) 

Toivottavasti lääke auttaisi ja neiti saisi levollisemman olon. Jos taasen lääke ei auta, niin.... Sitä pohdimme sitten ensi viikolla! 

Nyt on niin tuskaisen kuuma, että minusta tuntuu, että vauvalla on senkin takia aivan äärettömän inhottava olla. Itselläkin on, niin varmasti toisella on tuhat kertaa inhottavampi olo :( 

Huomenna siis apteekkiin hakemaan lääkettä! 
Taitaa samalla tarttua mukaan yksi putilo Cuplatoniakin, jos sillä saataisiin neidin kaasut kuriin....

4 kommenttia

 1. Täällä pidetään peukut pystyssä että pikkuisen olo helpottuisi lääkkeen myötä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Täälläkin toivotaan, että nyt alkaisi helppaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Auttaisiko vyöhyketerapia kaasuihin?

  VastaaPoista
 4. Meillä vauvan kanssa alkoi ihan yllättäen yksi ilta aivan järjetön puklailu/oksentelu.. Tästä seurauksena vietimme parisen viikkoa sairaalassa nesteytyksissä ja etsien syytä ongelmaan. Noh, meidän tytön toisessa masun ultrauksessa se sitten näkyi, mahaportin ahtauma eli pylorusstenoosi. Tyttö sai heti seuraavalle aamulle ensimmäiseksi leikkausajan. Voin sanoa että siinä kohtaa, vaikka leikkaus jännitti ja huolettikin, oltiin enemmän kuin huojentuneita diagnoosin ja vihdoin hoidonkin saamisesta. Maito-allergiat ja refluksithan meilläkin pyöritettiin ja lääkityksiä kokeiltiin ekaksi.. Leikkaus sujui hienosti, tyttö toipui mielettömän nopeaa, päästiin jo kahden päivän päästä leikkauksesta kotiin :) Nyt neiti on paljon levollisempi ja onnellisempi, tosin kakan kanssa edelleen väännetään..
  Cuplaton ei meille muuten ollut sopiva, Disflatyl sopi paremmin.. Mutta kokeilemallahan nuo selviää ja kovasti toitottavat että "ajan kanssa". Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti saatte pian pienokaiselle helpotusta vaivoihin :)

  VastaaPoista