1kk neuvolaa ja kiirettä

Huh! Koko viime viikko oli yhtä sirkusta, menoja joka suuntaan, joka päivä. Joten taas kerran on kirjottaminen jäänyt.. Melkein joka ilta olen kyllä istahtanut koneen äärelle, mutta sitten sänky on voittanut. 

Meillä oli vauvan 1kk lääkärintarkastus torstaiaamuna. Toista kertaa en mene neuvolaan, tai minnekään muuallekaan kello 8:30 :D Oli se meille sen verran kovaa säätämistä, että ehkä aamuajat eivät ole meitä varten.. 
Neiti on kasvanut seuraavanlaisesti: 

Pituus: 54,5cm (53,2cm, ikää 2vkoa)
Paino: 4660g (3970g, ikää 2 vkoa)
Päänympärys: 37,5cm (36,3cm, ikää 2vkoa)

Joten ainakin painoa on tullut hurjasti kahdessa viikossa lisää! Sen kyllä huomaa neitiä kantaessakin, että massaa on kerääntynyt.. Olen myös sitä mieltä, että hän on paljon pyöreämpi kuin syntyessään. Mun pieni kasvaa!! :) 

Puhuin lääkärille pulauttelusta (ongelmastamme voit lukea täältä), eikä hän oikein ottanut siihen itse millään muotoa kantaa, lähinnä kuunteli, mitä kerroin ja sanoi sitten laittavansa lähetteen lastenlääkärille. Hän kertoi, että me joko saamme ajan lasten- ja nuorten polilta tai sitten emme. 
Olisin ehkä kaivannut jotain neuvoja, mitä voisimme siihen mennessä tehdä, jos/ehkä saamme sen ajan, muttei lääkäri kertonut mitään vinkkejä. Lääkäri puhui, että vauvan mahaportin ahtaumasta, muttei kuitenkaan siitäkään kertonut sen enempää, vaan totesi, että jos tulemme saamaan ajan lastenpolilta, niin siellä asia sitten tutkitaan. Jäimme siis jotenkin ehkä/jos/kattellaan olotilaan neuvolan jälkeen. 

En tiennyt kuinka kauan tälläisissä tapauksissa kestää saada aikaa minnekään ja jotenkin oletin, että siinä voisi mennä ikuisuus. Mutta suureksi ilokseni puhelimani soikin jo perjantaina ja saimme kuin saimmekin ajan lastenpolille ensi tiistaiksi! Jes!
Olin jo hieman huolissani, sillä jos asiaa ei mitenkään tutkita, niin mitä sitten minun pitäisi tehdä? Jäädä katselemaan, kun vauvan tekee pahaa? Odottaa, että koko homma menisi ohi tai lieventyisi sitten, kun siirrymme kiinteään ruokaan? Mutta onneksi me pääsemme nyt puhumaan asiaan erikoistunee(mman?)n lääkärin kanssa. 
Peukut pystyyn, ettei neitiä vaivaa mikään sen vakavampi! 

Ainakin neiti osaa ottaa välillä rennosti <32 kommenttia

  1. Voi kuinka suloinen mötkylä <3 Toivottavasti ei ole kyse mistään vakavemmasta kuin normaali pulauttelusta :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan! Valitettavasti pulauttelu on vain lisääntynyt :( Mutta onneksi jo tiistaina tiedämme vähän enemmän!

    VastaaPoista