1. Neuvola

Meillä oli tänään pikkasen ihka ensimmäinen neuvola. Sinne matkasimme bussilla, kahdella sellaisella ja olen kiukkunen! Meillä päin bussit saa maan tasoon, jos kuski niin haluaa, mutta ilmeisesti se on niin hemmetin vaikeaa! Kerran baby valahti vaunuissa alas, joilloin päätin, että en edes yritä bussiin, jonka kuski on niin laiska, ettei pysty madaltamaan lattiaa. Tänään oli myös joku ihme päivä, sillä kaikki kuskit ajoivat tuhatta ja sataa, joten mammalla oli pikkasen vaikeaa pysyä pystyssä! Mur! 

Neiti oli kuitenkin tyytyväinen koko reissun ajan. Paitsi sitten, kun neuvolatäti meni ja herätti... Mitat oli kuitenkin otettava. 

Syntymäpäino oli 4010g, tänään painoa oli 3742g. 
Sairaalasta lähtiessä painoa oli 3688g, joten hiukan liian vähän paino on noussut. Tosin meillä oli eilen aikamoinen kakkaralli meneillään, sillä menin syömään tortilloja, jotka eivät vauvan mieleen oikein olleet... Ilta viertähti vaippoja vaihtaessa ja vatsanväänteitä helpottaessa. Varmasti vaikutti myös tämänpäiväiseen mittaukseen. Kuitenkin paino kontrolloidaan ensi viikolla, kun meillä on R:n neuvolalääkäri. 

Pitutta syntyessä oli 51cm, tänään 51,5cm. Joten hurja 0,5cm on venytty :D 

Muuten meiltä kyseltiin miten on mennyt ja minkälainen vauva on jne. Saimme ison nipun esitteitä, ensi kerralla palautettavan lomakkeen, jolla mitataan perheen jaksamista ja D-vitamiinitippoja, joita alamme ensi viikolla nappailemaan. 

Kuuluisa "tyytyväinen tyttö" löytyy neuvolakortista :) 

Neuvolan jälkeen haimme R:n päiväkodista, vierailimme kotona puolisen tuntia, lähinnä ehdin imettämään ja päätimme lähteä Skanssiin käymään Citymarketissa. A huiteli menemään jossain kaverinsa kanssa, joten lähdimme nelistään vauvan, R:n ja mieheni kanssa. Kävimme syömässä, ostamassa vauvalle ohuen neuleen ja harsoja. Sitten vielä ruokaostoksilla Citymarketissa, sillä kerrankin muistin ajoissa, että huomenna on pyhäpäivä. 
Pikkanen ei ollut moksiskaan koko reissusta. Päivän neuvolareissuun meni ~2h ja Skanssin reissuun meni 1,5h ja neiti veteli sikeitä tyytyväisenä molemmilla kerroilla. Joten voimme jatkossakin tehdä samankaltaisia ostosretkiä ihan huoletta!

Ainoa, mikä mietityttää on tuo ulos pukeutuminen. Aivan järkyttävän vaikeaa miettiä mikä on vauvalle liikaa ja mikä liian vähän! Tänäänkin oli aivan järkyttävän lämmin päivä ja itsellänikin oli aivan liikaa päällä.. Pelkäsin koko reissun, että vauva paahtuu :D Mutta niska oli koko aika ihan normaalilämpöinen, joten eiköhän tuolla ollut sitten sopivasti päällä.... 

Ei kommentteja