Ristiäishaaveilua

Odotan niin innolla jo vauvan ristiäisiä! Kuulostaa varmaan hassulta, varsinkin kun meistä kumpikaan ei ole millään tavalla uskonnollinen ihminen tai muutenkaan meillä ei käydä kirkossa sunnuntaisin.. Olenkin paljon miettinyt, että onko tekopyhää kastaa omat lapset? Kun ei meillä kuitenkaan kotonakaan "tökitä" lasta tiettyyn uskontoon. Koulussa A lukee uskontoa siinä, missä muutkin ja osallistuu seurakunnalle tehtyihin retkiin yms. Mutta olen kyllä aina ollut sitä mieltä, että lapset saavat halutessaan valita oman uskontonsa, kunhan uskonnoista ensin vähän ymmärtävät. Siihen saakka he kuuluvat kirkkoon.

Minusta kuitenkin ristiäiset ovat mukava perinne. Meillä on kastemalja, joka on kulkenut suvussa aina isoveljestäni lähtien, eli maljaan on kaiverrettu isoveljeni, minun, siskoni, äidin puolen serkkujeni ja tietenkin meidän lasten nimet ja syntymäpäivät. Malja on siis käytössä tulevissakin ristiäisissä (kunhan äitini löytää sen!!) ja siihen kaiverretaan vauvan nimi ja syntymäpäivä.
Samoiten meillä on ollut suvussa käytössä Mammani neuloma kastemekko, jonka hän neuloi joulukuussa syntyneelle isoveljelleni. Mekkoa olen käyttänyt niin minä kuin tytötkin, mutta tällä kertaa joudumme luopumaan villaisesta mekosta, sillä en halua olla ilkeä ja pukea vauvaa kesäkuussa kuumaan villamekkoon (minut on kastettu ko. mekossa toukokuun helteissä!). Onneksi kuitenkin mieheni puolelta saamme kevyemmän kastemekon, jossa on kastettu heidän puoleltaan monia vauvoja.

Ns. omaa pappia meillä ei ole, joten se on arpapeliä, kuka seurakunnastamme tulee kastamaan vauvamme. Tällä kertaa pidämme hieman isommat ristiäiset - tyttöjen ristiäiset ovat olleet kotona, mutta tällä kertaa olemme varanneet seurakunnalta aivan ihanan, idyllisen ja ilmaisen kartanon meren rannalta! Ohjelmassa on myös laulua, sillä saimme ystävämme laulamaan sellosäestyksellä Johanna Kurkelan Ainutlaatuinen -kappaleen vauvalle. En malta odottaa! 

Vauvan synnyttyä suuntaankin aika pian kaupoille, ostamaan ristiäiskutsukortit - tekstin olen kansien väliin tehnyt jo valmiiksi, ne odottavat tulostusta. Kutsut pitää kuitenkin lähettää hyvin pian vauvan syntymän jälkeen, sillä ristiäiset ovat meillä jo kesäkuun alussa. 
Kutsujen lisäksi meillä on edessä perheen naisten mekko-ostoksetkin! Olen jo hieman katsellut, että lapsille voisin käydä ostamassa mekot KappAhlista. Siellä on kovin kauniita juhlamekkoja niin ihan vauvoille kuin isommillekin tytsyille. Eikä hintakaan huimaa päätä. 

Mitä mieltä te olette ristiäisistä? Tai nimenantojuhlista?

Ei kommentteja