Kesälomahaaveita

Meille tuli muutama päivä sitten Siljan Club One -lehtinen, jota tänään sitten aloin selailemaan. Kesällä olisi lapsille paljon ohjelmaa risteilyillä ja erityisesti silmään pisti tyttöjen suosikki Robin. Tosin, Robin on päättänyt esiintyä maanantaina/tiistaina, mikä tarkoittaa sitä, että mies on töissä ja minä joutuisin lähtemään kolmen lapsen kanssa yksin risteilemään. 

Ensin ajattelin, että otamme sitten päiväristeilyn, eli lähdemme aamulla ja tulemme illalla takaisin. Mutta ongelmaksi muodostui hyttihinnat, jotka ovat aivan jäätäviä! En aio maksaa yhdestä hytistä menomatkalla ja toisesta tulomatkalla yhteensä 160€ (E-luokka, joten vaunut olisivat hankala saada edes hyttiin)! Hytti on meille kuitenkin pakollinen, sillä en ole niitä äitejä, jotka vetävät tissin esiin buffapöydässä ja totea, että vauvankin täytyy syödä.. Vaan imetän mielellään omassa rauhassa.

Jos haluan lasten kanssa risteilemään, on meidän edullisempaa lähteä 23h risteilylle. Eli lähteä siis illalla ja tulla seuraavana iltana takaisin. Tälläiselle risteilylle hintaa tulee perhehytin, aamupalojen ja lounaan kanssa (2aikuista + 3lasta) Siljalla vain 255€! Mielummin maksan tuon hinnan ruokineen päivineen kuin 160€ pelkästään E-luokan hyteistä. (Laskin hinnat kahdella aikuisella, sillä ajattelin houkutella vaikka siskoni matkaseuraksi...)
Katsoin myös Viking Linen hinnat, sillä ne ovat yleensä halvempia. Mutta tällä kertaa tietty upouusi Viking Grace pulittaa jo pelkästään perhehytistä 475€. Joten unohdan Viikkarin kokonaan! 

En ole itse mikään kova risteilijä ja käyn ehkä kerran vuodessa laivalla. Lasten kanssa kävimme päiväristeilyllä viimeksi viime vuoden pääsiäisenä ja reissu oli kyllä aika raskas ilman hyttejä ja vain yhdellä ruokailulla. Joten siitä viisastuneenakin haluan varata hytit ja ruokailut kunnolla. 23h risteilyn lasten kanssa olen tehnyt tasan kerran, silloin A oli 2 vuotias ja R vielä mahassa. Eli siitä on hetki aikaa.. Nyt lapset olisivat tarpeeksi vanhoja olemaan itsenäisempiä ja heitä ei tarvitsisi olla opastamassa vieressä jatkuvasti. En silti päästäisi koskaan lapsiani silmistäni laivallakaan, olen sen verran huolehtiva (vainoharhainen) :D Ja vauva olisi vielä niin pieni, että hän pysyisi tyytyväisenä, kun maitoa ja kuiva vaippa olisi tarjolla. 

Kesällä olisi kuitenkin kiva tehdä joku pieni reissu lasten kanssa. Ja ainakin meidän lapset tykkäävät risteillä. 
Muuten tulemme käymään sukulaisten luona mm. Tampereella, mutta se on aina sitä "pakollista" reissaamista junalla ja autolla.. Risteily on mielestäni mukava pieni irtiotto arjesta, eikä se vaadi miljoonia. 

Pelkästään reissu Särkänniemeen maksaisi meidän perheeltä nykyään 94€ sisäänpääsyt, JOS aikuiset ottavat pelkän aluepääsylipun. Mutta omat lapset tuntien, heidän mukaansa täytyy mennä laitteisiin, joten ainakin toisen aikuisen pitää ottaa ranneke, mikä tekee yhteensä 121€. Tähän tulee lisäksi vielä ruokailut ja pitää ottaa huomioon, että imettäminen Särkänniemessä on hieman hankalaa... Ruokien hinnat ovat olleet aivan katossa Särkänniemessä. Ainakin viime kerralla, kun kaksi vuotta sitten kävin yksin lasten kanssa. Pelkkään syömiseen meni noin 50€, yhdeltä aikuiselta ja 2 lapselta. 

Toinen lasten suosikki on tästä läheltä tietenkin Muumimaailma. Mutta A alkaa olemaan jo siinä iässä, ettei Muumit paljoa kiinnosta, eikä Muumimaailmassa ole oikein sellaista varsinaista tekemistä.. kiertelyä talosta toiseen ja pieniä polkuja metsissä. Joten vaunujen kanssa sinne meneminen olisi hieman hankalaa ja hintakin olisi aivan turhan kallis siihen nähden, mitä Muumimaailma meidän perheelle tajoaa: 100€ + ruoat. Ehkä Muumireissun voisi tehdä vaikka R:n kanssa kahdestaan, jos sellainen rahareikä jostain paljastuisi. Siltikin hintaa reissulle tulisi 50€ + ruoat, eli vähän liian tyyris. 

Kannatan itse siis risteilyä. Siihen kuuluu iso perhehytti, aamupala ja lounas. Tekemistä lapsilla varmasti riittää ja plussana on joku lasten suosikkiartisti.

Oletteko te olleet lasten kanssa risteilemässä? Minkälaisia kesälomareissuja te teette perheen kanssa? 
Hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan!! :)

2 kommenttia

 1. Moikka. Mun blogissa nyt käynnissä tämän kevään viimeinen arvonta, jossa voittoina kaksi kivaa palkintoa! Tervetuloa mukaan, tai edes kurkkaamaan! :)
  http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/jeriika-arvonta.html

  ps.parempaa loppuraskautta! :)

  VastaaPoista
 2. Multa on jotenkin mennyt tää kommentti ihan ohi! Voi harmi! :/

  Kiitos kuitenkin vinkistä ja tsempistä :) Ens kerralla sitten osallistun!

  VastaaPoista