37+0

Nopsaa tähän alkuun kerron, etten eilen sitten lähtenyt äitiyspolin päivystykseen. Olin illalla jo niin väsynyt ja voimaton, etten jaksanut enää lähteä jonottelemaan ja odottelemaan omaa vuoroani. Päätin, että olen tämän loppuajan kotona (jos se suinkin on vain mahdollista) ja koitan rentoutua, tehdä vielä niitä asioita, joita pystyn tekemään ja valmistaudun synnytykseen henkisesti. 
Kirjoitin tänä aamuna pitkän, viisisivuisen kirjeen minua eilen hoitaneelle lääkärille, jonka lähetin hänen työsähköpostiinsa. Mietin myös kirjeen lähettämistä hänen esimiehelleen, mutten ole sitä vielä lähettänyt. Kuten olen aikaisemmin kertonut, olen hyvin pitkäpinnainen ihminen, enkä juurikaan valita, jos jotain väärää minua kohtaan tapahtuu esimerkiksi juuri vastaanottotilanteissa. Joten voi olla, että tyydyn siihen, että olen kirjeen lähettänyt ko. lääkärille. En kuitenkaan enää tässä vaiheessa saa tilannettani muuttumaan tai käynnistysaikaa aikaisemmaksi. 

Mutta sitten positiivisempiin aiheisiin!! :) 


37 viikkoa täynnä!! En olisi ihan joka päivä uskonut, että tämä päivä tulee vastaan! Kuten kuvasta näkyy, täällä otetaan erittäin rennosti, eikä pukeutumisesta/ulkonäöstä enää juurikaan piitata :D Maha on mielestäni jotenkin pienentynyt... Ehkä se johtuu siitä, että vauva on laskeutunut alemmaksi. 

Tänään postiluukkuun tipahti kirje TYKSistä ja se sisälsi ajan synnytyksen käynnistämiseen!! Tulipa se nopeaan - eilen juuri kävin lääkärillä. Aika on tasan viikon päästä, torstaina heti aamun ensimmäinen aika. Kirjeen luettuani aloin jännittämään aivan järjettömän paljon! Vatsani meni sekaisin, kauhea närästys iski ja sain jopa hengitysvaikeuksia (minulla on astma). Siinä se on. Synnytyspäivä. APUA! :D 
Olen myös huojentunut - tämä kipuilu loppuu pian. Ja synnytyspelkoisena ihmisenä on myös mukavaa, että tietää etukäteen koska synnytys tulee tapahtumaan, jotta voin asennoitua siihen ja miettiä sitä etukäteen. Saan myös puhuttua miehen kanssa läpi asioita, joita haluan synnytykseltä ja häneltä. 
Hoidin heti myös lapsille hakijat tarhasta, no koululainen tuleekin ihan itse koulubussilla, mutta illaksi hoitajan molemmille. Äitini tulee siis hoitamaan lapsia aina siihen saakka, kunnes he menevät nukkumaan, yöksi ja seuraavaksi aamuksi meidän pitää vielä saada joku muu tänne. Jollen ole sitten niin nopsa synnyttäjä, että mies pääsee kotiin yöksi ;) Molemmilla aikaisemmilla kerroilla vauvat ovat syntyneet käynnistystä seuraavana päivänä, A klo 03:27 yöllä ja R klo 18:18 iltapäivällä. Joten tiedossa voi olla pitkäkin reissu. 

Mutta huomenna alkaa siis viimeinen viikonloppu mahakkaana!! Ensi viikonloppuna meillä onkin jo pieni tuhisija <3 

4 kommenttia

 1. Viikko menee vaikka päällä seisten , eikös vaan!! Nyt kunnon tsempit loppuun!!! <3 ens viikolla sulla on jo vaaavi!!!!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain!! :)

  Viikonloppuna lapsetkin ovat yökylässä muualla, joten meillä on miehen kanssa ihan omaa aikaa - viimeistä kertaa piiiiitkään aikaan! Viikon päästä viikonloppuna meitä onkin jo 5! <3

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Jännityksellä luen miten teillä siellä synnytys menee!:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :)
  Täällä myös jännityksellä odotetaan, että miten se synnytys mahtaa mennä :D
  Viime kerrasta on jo 7 vuotta.. Huh.

  VastaaPoista