Punatukkainen tyttö

Omistan epäsuomalaiseen tapaan paljon punapigmenttiä hiuksissani. Ne eivät (aikaisemmin) ole olleet täysin punaiset, mutta heijastavat valossa punaista ja vaihtavat hiusvärin kuin värin punaisen sävyiseksi hetkessä. Yritin kauan värjätä hiuksiani mustalla, jotta punainen pysyisi poissa, mutta kyllä se punainen teki hiuksistäni mustanpunaiset joka ikinen kerta. 
Viime marraskuussa aloitin kampaajani kanssa prosessin värjätä joka kerta astetta vaaleammaksi hiukseni, jotta lopputulos olisi jotain ruskean ja vaaleanruskean väliltä ja siihen sitten laitettaisiin jossain vaiheessa vaaleat raidat. (Jotta välttyisin kaljun näköiseltä juurikasvulta.) Kävin viimeksi kampaajallani helmikuun alussa, ennen kuin hän lähti työharjoitteluun Espanjaan kolmeksi kuukaudeksi. Reilu kuukausi sitten hiusteni lopputulos oli ruskea.

Raskaana ollessani hormonit tietty jylläävät ja mikään ei ole entisellään, kun hormonit niin päättävät. Aikaisemmin kesällä "puhkeavat" pisamat ovat tulleet käsiini jo tammikuussa ja nyt ne ovat jo valloittaneet koko mahani! Mitä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut. Ja kaiken hyvän lisäksi hiusteni väri on lähempänä Conan O'Brieniä kuin sitä ruskeatukkaista tyttöä, joka olin vielä kuukausi sitten. Olen muuttunut porkkanapääksi! 

Olen myös hyvin vahvasti sitä mieltä, että kaikki tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että mahassani kasvaa pieni irlantilainen menninkäinen! 

R syntyi aikoinaan mustat hiukset päässään, jotka sitten kuukauden parin kuluttua vaihtoivat värin punaiseen. Tällä hetkellä R "kärsii" tuosta samasta punavivahteikkaasta hiusväristä kuin minäkin. Tosin ei niin vahvana, mitä itse tällä hetkellä olen. Mutta R:n hiukset taittavat valossa punaiseksi vaikka muuten ovat suomalaisen vaaleanruskeat. Joten en epäile yhtään, etteikö tulokkaallakin olisi punaiset hiukset. Tai oikeastaan epäilen sen olevan täysin mahdollista.

Ulkonäöiltään ja hiustenlaaduiltaan tytöt ovat kuin yö ja päivä. Numero kolmonen taitaa olla sitten aamurusko.... Joten ei pysty kyllä veikkaamaan yhtään millainen menninkäinen sieltä on tulossa... Muuta kuin, että hiukset ovat punaiset ;)


2 kommenttia

  1. Hormonit tekevät kyllä raskausaikana kummia. Itselläni erittäin raskas ja suora hiuksenlaatu, väritys normaalisti syvä ruskea (usein minulta kysytään onko hiukseni värjätty, kun on liian kaunis kuulemma luonnolliseksi väriksi). Nyt raskausaikana olen sitten saanut hurjan määrän vaaleanharmaita hiuksia...harmaata nutturaa odotellessa. ;)

    VastaaPoista
  2. No kyllä! :D

    En vain itse ole koskaan pitänyt itselläni punaisista hiuksista ja nyt on kyllä kunnolla punaista! Vaatii totuttelua.. Mietin kovasti kannattaisiko sitä vielä kerran värjätä hiukset ennen synnytystä vai onko sekin ihan turhaa.

    Äitini paasasi eilen kuinka vaarallista on värjätä hiuksia raskausaikana. Itse olen kyllä kaikkia kolmea odottaessa värjännyt hiuksia sännöllisesti, enkä näe tytöissä mitään erikoista ;)

    VastaaPoista