Neuvola ja muita kuulumisia

Tänä aamuna oli neuvola, rv 31+6. 
Oikeastaan mitään erikoista siellä ei tehty, lähinnä kerroin TYKSin kuulumiset ja terveydenhoitaja mittasi sf-mitan ja kuunteli sydänäänet. Jatkoja neuvolaan minulla ei nyt ole, sillä menen kahden viikon päästä Äitiyspolille kontrolliin, joten on turhaa rampata molemmissa. 

Mittoja: 

Paino alkupainoon nähden: + 10,5 kg
RR: 119/70 (134/80, rv 29+5)
SF-mitta: 31 (29, rv 29+5)
Vauvan sydänäänet: ~146 (134-140)

Kaikki se melkein 1,5kg, mitä tuli tiputettua sairaalassa palasi yhdessä yössä kotona :D Tosin niin palasi kaikki turvotuskin käsiin... En ymmärrä. Ja tietty paino mitataan sairaalassa aamupainona, sairaalavaatteissa ja neuvolassa olen taas vaatteet päällä, hyvin syöneenä ;) 

Vauva on edelleen raivotarjonnassa. Enkä usko, että tuo tuosta enää kääntyy. Syytä ainakin olisi pysyä juuri siinä, missä nyt on!! 

SF-mitta menee nyt hienosti ylintä käyrää myötäillen, ei enää liian ylhäällä, mutta kuitenkin yläkäyrällä. Vatsa on nyt saman kokoinen kuin se oli jo viikoilla 27. Ei minusta tunnukaan, että se olisi mihinkään viime aikoina kasvanut. 

Ensi kerta neuvolassa olisi siis ollut rv 36 lääkäri, mutta minulla on äippäpolilla aika rv 33+6, joten sovimme, että soittelen sen jälkeen, jos tarvetta enää neuvolalääkärille on. Sillä menen myös synnytystapa-arviointiin TYKSiin ja muistelin sen olevan rv 36 tienoilla.

TYKSissä ei siis todettu oikeastaa minulla olevan yhtään mitään. Kovasti raskausmyrkytystä siellä etsivät, mutteivät sitä ns. saaneet kiinni. Eli verikokeet olivat aina kunnossa, mutta fyysiset oireet viittasivat myrkytykseen. Verenpainettakaan ei voi ottaa ihan täysin todesta, sillä nuo supistuksenestolääkkeet ovat alunperin verenpainelääkkeitä, joten ne alentavat paineita. 
Nyt vaan pitää seurailla kotona tilannetta ja ottaa heti yhteyttä, jos olo muuttuu huonommaksi. Kotona minun tulisi noudattaa lähes vuodelepoa ja tehdä vain ne välttämättömimmät asiat. 

Migreeniä ne kovasti siellä povailivat, että se olisi yksi mahdollisuus tähän pääsärkyyn, muttei sekään tietty ole varmaa. Olisin saanut migreenilääkityksen, mutta ko. lääkkestä sain erittäin pahan pahoinvointikohtauksen, joka melkein esti pääsyni kotiin tiistaina, joten lääkkeen reseptin jätin suosiolla osastolle. Mielummin kärsin särystä kuin siitä pahoinvoinnista, mikä lääkkeestä tuli. 

Joten alkutilanteessa ollaan. Samoilla lääkkeillä mennään kuin aikaisemminkin, eli syön joka ilta yhden Adalatin supistuksiin, tarvittaessa otan Litalginia vatsakipuihin ja Panadolia pääsärkyyn. Panadol ei ole kyllä hetkeen auttanut, mutta... Eipä siihen vaivaan mitään muutakaan tällä hetkellä ole. 
Turvotuksiin pitää juoda paaaaaljon vettä. Sitä olisi hyvä muutenkin juoda. Kotona se unohtuu helposti, kun ei ole sitä kannullista aina vieressä. 

Eli ei muuta kuin opettelemaan antaa muiden passata ja osata pyytää tarvittaessa apua - kaikkeen! 


p.s. Tervetuloa kaikki uudet lukijat!!! :)

Ei kommentteja