Ne on täällä!!!

Nimittäin eilen huutelemani yhdistelmävaunut! Pääsin askartelemaan heti aamutuimaan. Jep, olen niitä tyyppejä, jotka salaa nauttivat jopa Ikean huonekalujen kokoamisesta. Tiedän, sairasta.Toimitus oli lopulta hyvinkin nopea, en olisi uskonut, että päivässä ne sieltä sitten loppujen lopuksi tulevatkin. Kokoaminen oli suht helppoa, vaikka ohjekirja sijaitsikin vaunujen tavarakopassa eli ihan alimmaisena ja kielipäätä piti löytyä edes englannin verran, sillä suomen kielisiä ohjeita ei mukana tullut ollenkaan. Mutta on ne komeet <3 


Ainoaksi ja hyvin suureksi harmiksi paketti sisälsi vain ja ainoastaan vaunut. Olimme sopineet tilauksemme yhteydessä toimitettavaksi myös sadesuojan, joka kuului Lastentarvikkeen kampanjaan ja he vielä lupasivat laittaa jotain pientä kivaa myöhästyneen toimituksen vuoksi.. No ei näkynyt sadesuojaa saati "lohdutuspalkintoa". Pitänee laittaa taas sähköpostia menemään..

Vaunut ovat siis tilattu Lastentarvikkeesta. Meillä oli useita vaihtoehtoja mielessä, mutta ehkä perustana oli se, että vaunujen pitää olla vaaleat ja niissä pitää olla neljä pyörää, etupyörät mieluiten 360 kääntyvät, sillä liikumme paljon kaupungille ja kaupassa, joissa kätevintä on, että rattaat ovat ketterästi käännettävissä. 
R:llä oli aikoinaan kolmipyöräiset vaunut - ei niitä enää ikinä! Mutta niiden ketteryys oli plussa, jonka halusin vaunuissa säilyttää. Viimeinen pohdiskelu käytiin juuri ostamamme ABC Design Avus yhdistelmävaunujen ja Akjax Viking yhdistelmävaunujen välillä. Akjaxit viehättivät, sillä ne olivat kokonaan valkoiset ja muutenkin pidin niiden ulkonäöstä ja ominaisuuksista. 
Muutenhan vaunut ovat melkein samanlaiset, mutta pyörät sitten ratkaisivat pelin. ABC-vaunuissa on kennorenkaat ja Akjaxeissa ilmakumirenkaat. Jotenkin en halunnut nähdä itseäni pumppailemassa renkaisiin lisää ilmaa aika ajoin... Ja olen kuullut, että kennorenkaat ovat kestävämmät. Tiedä häntä sitten. En ole mikään vaunujen rengasexpertti. 
Miehen kanssa pohdittuamme päädyimme tilaamaan sitten ABC:t. Tähän mennessä olen ainakin tyytyväinen. Kantokoppa on tilava ja menee hyvin matkasängystä, jos jossain kesän aikana tulemme reissailemaan. Vaunut ovat ketterät ja näppärät, pääsin niillä vaivatta kruisailemaan ympyrää keittiön ja olohuoneen välillä :D 

Todellisen näppäryyden sitten tietää, kun niitä aletaan käyttämään tositilanteessa, eli vauvan kanssa. 
Mutta maanantai pelastettu! :) 

       


9 kommenttia

 1. Onnea uusista vaunuista! Tiedän tuon tunteen: miten ihanaa onkaan hypistellä uusia vaunuja. Vaikka nuo meidän eivät olekaan aivan uudet, mutta uudet meille ja sellaiset, jotka oikeasti halusin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitän :) Vaunuja on kyllä ihana hypistellä ja tutkia!

  Olisin itsekin suostunut ostamaan käytetyt, jos olisin haluamani löytänyt mielestäni sopivaan hintaan. (Nykyään jopa käytetyistä vaunuista pyydetään todella korkeaa hintaa, jolla saisi jo uudetkin.)
  Mutta meillä mies oli jotenkin ehdoton, "ettei meidän prinsessalle tule käytettyjä vaunuja" :D Taitaa olla jo pikkanen kiertänyt iskän pikkurillin ympärille ;)

  VastaaPoista
 3. Miksei kolmipyöräisiä? Oliko joku erityinen syy vai vaan lumihanget, tms.?

  Meille ei oo kolmipyöräsiä tulossa missään nimessä ulkonäkösyistäkin jo ihan, mutta ois kiva kuulla järkiperustelujakin ihan... :P

  VastaaPoista
 4. Koin kolmipyöräisillä bussissa kulkemisen erittäin hankalaksi. Vaunut saattoivat keikata, kun koitti mennä bussiin se yksi pyörä edellä. Lukittuna pyörä piti aina pitää, kun bussiin meni ja siltikin vakaa meno ei ollut taattu.
  Me joudumme kulkemaan pääosin busseilla, joten halusin menopelin, jolla pääsee bussiin ketterästi, eikä tarvitse pelätä onko vauva bussin lattialla.

  Siihen maailman aikaan(2005-2006) ei ollut tarjolla nelipyöräisiä, joiden etupyörät olisivat pyörineet tuon 360 ympäri, olisin silloinkin varmaan sellaiset valkannut. Kolmipyöräiset silloin hankittiin juuri tuon ketteryyden vuoksi, minkä pyörivä etupyörä mahdollisti. Ja ne olivat silloin jotenkin "uusi juttu" mitä piti tietty kokeilla :D

  VastaaPoista
 5. Moi! Tilasimme juuri prikulleen samalaiset vaunut/rattaat ja saimme ne eilen. Meilläkin oli ongelmaa toimituksen kanssa.. :(mutta kysymykseni kuuluukin, että kun aiot käyttää tuota koppa osaa tossa ratasosan päällä niin otatko ton ratasosan pehmusteen kopan alta pois vai voiko sen siis jättää siihen alle?

  VastaaPoista
 6. Hmm.. Jos ihan ymmärrän oikein kysymyksesi, niin en ole ottanut mitään ratasosasta pois. Eli koppa on laitettu (kiinnitetty) vaakatasossa olevan ratasosan päälle, siellä alla on pehmusteet ja valjaat ym. kaikki mikä niissä oli valmiina kiinni.
  Hyvin on pysynyt, eikä ole sen kanssa ollut mitään ongelmaa! Turhaa (mielestäni) niitä on sieltä alta alkaa perkaamaan pois, kun koppa on kuitenkin kovapohjainen ja tasainen siinä päällä. On helpompi sitten siirtyä rattaisiin, kun se aika koittaa :)

  VastaaPoista
 7. Ookkei, kiitti! :)

  VastaaPoista
 8. Hei.

  Itse olen myös miettinyt näitä vaunuja, mutta
  epäselväksi on jäänyt että voiko etupyörät lukita?

  VastaaPoista