Mitä vielä?

Jokaisella odottavalla äidillä pitäisi olla kätilö, jota konsultoida tarvittaessa. Onneksi minulla on sellainen! Olen säästynyt tuhansilta turhilta soitoilta neuvolaan, kun omat vainoharhaisuudet ja tyhmät kysymykset ottavat vallan. 
Ja sitten on näitä kertoja, kun ei enää tietyistä syistä halua ottaa yhteyttä äitiyspolille, vaan haluaa varmistaa ensin, että onko sinne syytä soitella.

Eilen päästiin lasten ja miehen kanssa sinne kaupungille syömään. Omnomn - kiinalaista! Mutta siitä ne vaikeudet sitten alkoivat. Minulla alkoi tunnin kaupungillaolon jälkeen sattumaan ylävatsa niin paljon, että pakollinen kauppareissu oli yhtä tuskaa ja kärryihin nojailua. Bussimatka kotiin ei todellakaan ollut mikään riemureissu - kuski päätti ajella miten sattuu ja äkkipysähdykset eivät auttaneet oloani millään tavalla. Kotona alkoi oksennus nousemaan ylös ja makasin liikkumattomana melkein koko loppu illan sohvalla. 

Illalla sitten soittelin omalle kätilölleni ja kyselin hieman, että pitääkö minun oireideni kanssa (päänsärky, oksentelu, näköhäiriöt, ylävatsakipu, turvotus, supistukset) mennä pikemmiten, lähinnä tämän viikonlopun aikana äitiyspolille vai voinko sinnitellä ensi keskiviikkona olevaan neuvolaan.
Oireethan viittaavat siis aika selvästi raskausmyrkytykseen ja rakas kätilöni kertoi, että voin vauvan puolesta sinnitellä keskiviikkoon, jos siltä tuntuu, mutta oman oloni vuoksi voisin soittaa synnärille (meillä päivystävä äitiyspoli) ja kysellä, mitä mieltä siellä ollaan. Päätimme molemmat, että katselen tämän yön ja päivän ja olojen perusteella sitten soittelen sinne synnärille, jos tunnen tarvetta. 

Myöhään eilen illalla sitten pukkasi jotain uutta ja mahtavaa - verta virtsan mukana. Olen koko eilisen illan yrittänyt tutkia asiaa, että mistä veri oikein tulee, mutta kyllä, se tulee virtsan mukana. Tai näin ainakin totesin tänä aamuna. Oikeastaan aamuyöllä, kun heräsin. 
Päätin odottaa, että synnärillä vaihtuu vuoro tuossa seitsemän aikoihin, niin soitan sitten, kun vuoro on hyvin ehtinyt vaihtua.

Supistuksia on tullut koko aika, estolääkityksestä huolimatta. Todellista verenpainetta minulta ei voi mitata, sillä estolääkitys on verenpainelääke, joka siis alentaa huomattavasti verenpainetta.

Noh, kattellaan, soitellaan ja mietitään mitä tehdään... Olen ihan silmät ristissä - unta olen saanut viime yönä kaaliin vain 2-3 tunnin ajan. Haaveilen pääsystä nukkumaan....

Ei kommentteja