Neuvolalääkäri rv 29+5

Tänään oli pitkästä aikaa neuvola-aika. Tai tämän päiväinen neuvola oli lääkäri ja terveystarkastus. En oikein etukäteen tiennyt, että mitä kyseinen käynti pitää sisällään, mutta ihan tavallinen käynti se sitten loppujen lopuksi olikin. Ainoa, miten se erosi normaalista neuvolakäynnistä oli se, että käynnin piti lääkäri ja hän puhui enemmän perheasioista ja kyseli synnytyspelkoasioista enemmän kuin terveydenhoitaja.

Verenpaine on hieman nousussa, se on ollut aika ihanteellinen tähän saakka ja on vieläkin normaali, mutta nousussa. Painoakin on tietty tullut lisää, enemmän kuin itse olisin halunnut. Vielä kuitenkin mennään normaalirajoissa. Toivottavasti loppuraskaudesta painonnousu pysyisi aisoissa.. 
Ainoa, mikä vähän ihmetytti ja lääkärikin mittasi monta kertaa sf-mitan ollakseen varma, oli juurikin se, että sf-mitta on laskenut huomattavasti. Vauva on kuitenkin viime ultran perusteella perätilassa, eli tuskin se on ainakaan asettunut lantioon. Eikä lääkäri ottanut mitään kantaa siihen, miten päin vauva tällä hetkellä on. (Omasta mielestäni Irmeli on välillä poikittainkin... :D ) Joten Irppa on siis laskeutunut normaalikäyrälle! Tai sille ylimmälle käyrälle sf-mittataulukosta...

Tässä uusia ja vanhoja mittoja: 

Paino alkupainoon nähden: + 8.2 kg
RR: 134/80 (128/72, rv 27+0)
SF-mitta: 29 (30, rv 27+0)
Vauvan sydänäänet: 134-140 (145-155, rv 27+0)

Kohdunsuun tilanne on entisellään, eli supistukset eivät vieläkään tee mitään hallaa alapäässä tällä hetkellä. Kohdunsuu on ollut sormelle auki jo reilun kuukauden, eikä näytä aukeavan sen enempää supistuksista huolimatta. Joten supistukset ovat vain ja ainoastaan minun kiusana...

Kaiken kaikkiaan käynnistä jäi ihan hyvä fiilis, hieman omituinen, muttei huonolla tavalla. Minulla ei oikeastaan ollut mitään kysyttävää mielessä tai mitään ongelmia, joista olisin halunnut lääkärin kanssa puhua. Kaikki vanhat ongelmat ovat tallella, eivätkä tällä hetkellä ainakaan pahentuneet. 
Näillä siis etiäpäin!!

Ei kommentteja