Mammamittoja

Koska olen mielestäni suurempaakin suurempi, aion kertoa sen myös teille tilastollisilla faktoilla koristellen... Aikaisemmissa raskauksissa olen ollut myös jättiläisen kokoinen ja maha on molemmilla kerroilla kasvanut sf-mittataulukon yläkäyrällä koko raskauden.
Mutta isoja ovat olleet tytötkin. Pitkiä ja painavia. Koululainen A on syntyessään ollut 54cm pitkä ja painoi 4470g, kun eskarilainen R jäi vain sentin päähän ollessaan 53cm ja 4660g "kevyt". Joten..... Olen hieman huolissani - tällä kertaa sf-mitta menee yläkäyrän yläpuolella +3cm.... vatsani on VALTAVA. Rv 27+0 sf-mitta oli tasan 30cm ja rv 27+4 vauvan painoarvio oli 1170g.
Olen varmasti luotu synnyttämään jättiläisiä. Tällä kertaa tosin itselle on painoa kertynyt tähän mennessä noin 5-6kg. Josta varmasti hyvin suuri osa on turvotusnesteitä ja tätä mahaksi kutsumaani palloa. Joten en usko itse aiheuttaneeni vauvan suurta kokoa.

En ehkä kauheasti edes ihmettele, miksi raskausaika on ollut niin hankalaa. Eikä se varmastikaan helpotu jatkossa, sillä maha tulee vain kasvamaan. Tulevaa synnytystä pelkään yli kaiken ja olenkin menossa pelkopolille maaliskuun alussa - onneksi. Toivon siitä olevan hyötyä, vaikka inhoan käydä paikkakuntamme äitiyspolilla vaihtelevan ammattitaitoisen henkilökunnan vuoksi. Olen hokenut itselleni, ettei pelkopolilla voi olla töissä ketään, joka ottaisi synnytyspelon kevyesti. Vai voiko??

P.s.
Jos erilaiset käyrät, mittataulukot ja raskauskiekot kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Oulun yliopistollisen sairaalan ylläpitämä Raskauskiekko. Siellä on kaikkea kivaa äideiksi aikoville, tuleville ja oleville.


Ei kommentteja