Irmelin tarina

Nuppu, Nöpö, Papu, Herne, Tyyppi, Masuasukki, Kupla - Irmeli. 

Rakkaalla sikiöllä on monta nimeä! Olen erittäin kiinnostunut kuulemaan millä nimellä te kutsutte omaa mahavuokralaistanne ja mikä tarina nimen takana on. 
Kaikilla näyttää olevan kuitenkin hänelle joku "työnimi" ja harva kutsuukin rakasta vauvaansa sikiöksi. Tosin tämän vuoden Putouksen jälkeen varmaan alkaa mahoissakin kasvaa Sisko ja Veli Sikiöitä.. 

Meillä -lähinnä minä- kutsuin vauvaa ensin herneeksi. Tämä johtui siitä, että ensimäisessä ultrassa olimme jo rv 6+1 ja vauva nyt tuppasi näyttämään enemmän herneeltä kuin pieneltä prinsessalta. Herne kasvoi ja kasvoi ja mietimme herneellemme oikeaa nimeä. Meillä oli erittäin vaikea päättää nimeä vauvalle - joka oikeasti johtui siitä, että mieheni on ihan hemmetin nirso nimien suhteen!! :D Kulutin varmaan kaksi kuukautta etsiessäni täydellistä nimeä vauvalle ja jokainen kerta vastaus oli kieltävä.. 
Itse ehdin matkan varrella ihastua Elmeri -nimeen. Minun mielestä se on valtavan söpö. Mutta se ei tietenkään kelvannut miehelle, vaan Elmeri toi miehelle mieleen sen possun Bugs Bunny -piirretyistä. Vaikka kuinka koitin sanoa, että Elmeri oli kyllä se metsästäjä, oli peli jo menetetty... Sen sijaan herneemme työnimi vaihtui Elmeriksi. Aluksi sen vuoksi, että kiusasin sillä miestäni kertomalla kaikille, että meidän vauvasta tulee Elmeri -  sitten se jäi kaikkien, myös miehen, suuhun. 
Kun joulun jälkeen saimme tietää, että tyttö-Elmerihän se siellä mahassa asustaa, niin jotenkin Elmeriksi kutsuminen ei enää tuntunut luontevalta. Ja varsinkin vanhemmat lapset olivat sitä mieltä, ettei tyttöä voi sanoa Elmeriksi! Elmeri muuntautui Irmeliksi lähettäessäni ystävillemme uuden vuoden toivotuksia tekstiviestitse, johon laitoin myös toivotukset masuasukki Irmeliltä. Siitä lähtien Herne-Elmeri on ollut Irmeli. 

Lopullinen nimi Irmeli ei tietenkään ole. Harvoin kukaan ristii lapsensa työnimen mukaan. Oikean nimen olemme kaiken kovan työn jälkeen löytäneet ja sen pidämme salassa "ulkopuolisilta" aina ristiäisiin saakka. Tähän mennessä olemme nimen kertoneet vain Irmelin tuleville kummeille ja tietty Irmelin ylpeät isosiskot tietävät pikkusiskonsa nimen. Eskarilainen meneekin pitkin maita ja mantuja kuulutellen kuinka hän tietää vauvan nimen ja kuinka suuuuuri salaisuus nimi on! Hänen ei varmastikaan tee mieli kertoa sitä kenellekään ;) 

Olisinkin kovin iloinen, jos jakaisitte omia tarinoitanne työnimien takaa!

2 kommenttia

  1. Eksyinpäs blogiisi mutkien kautta ja alustahan se on aloitettava, joten näinkin vanhaan postaukseen saat kommentin ;)
    Mulla ja nimenomaan mulla, oli työnimenä Päärynä, koska typy näytti varhaisultrassa pääynältä. Mä vaan sitkeäski kutsuin typyä Päärynäksi, vaikka mies nauroi, eikä todellakaan suostunut semmosta nimeä käyttämään. Mies puhui koko raskausajan vauvasta. Rakenneultrien aikoihin, kun abaut 4 tyks:n lekuria oli tyttöä veikannut, (kävin tositositosi usen ultrissa mm. rd:n takia) niin Päärynä vaihtui Tylleröksi, jota salaa mielessäni Pinjaksi myös kutsuin ;) Ristiäisissä typy saikin etunimekseen Pinja <3

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa mukaan! :)

    Miehet ovat jostain kumman syystä nihkeitä käyttämään vauvalle lempinimiä :D Meillä mies on kutsunut vauvaa jo raskausaikana tämän tulevalla etunimellä, hyvin harvoin Irmeliksi sanoi ;)

    VastaaPoista